vrijdag 13 april 2012

Eklipse, Battle Beast, Nightwish en Hangover Hero * 13 april 2012, HMH - AmsterdamSetlist Eklipse:
The Godfather Theme en diverse bekende nummers van Lady Gaga, Coldplay en Justin Timberlake.
Setlist Battle Beast:
Justice And Metal, Armageddon Clan, Cyberspace, Steel, Iron Hand, Victory, Enter The Metal World en Show Me How To Die.
Setlist Nightwish:
Taikatalvi, Storytime, Wish I Had an Angel, Amaranth, Scaretale, “Slow, Love, Slow”,I Want My Tears Back, Come Cover Me, The Crow, the Owl and the Dove, The Islander, Nemo, Last of the Wilds, Planet Hell, Ghost River, Dead to the World, Over the Hills and Far Away, Finlandia, Song of Myself, Last Ride of the Day en Imaginaerum.
Setlist Hangover Hero:
Play in a Band, Here We Go, Wooohooo, Here Comes Trouble, Get it Over With, New Future Weapon, Mr. Perfect, Would?, Ivory Tower, Harder, Wake Up The Sleeping en Play in a Band.


Battle Beast was een geweldige opwarmer


En toen viel het doek...

Wat een avond. Nightwish was werkelijk waanzinnig goed, één van de allerbeste concerten die ik ooit gezien heb. Hans en ik waren mooi op tijd in de Heineken Music Hall. Voor de deur was het een grote rommelberg van mensen die daar uren in de rij hadden gestaan en gezeten. Op het moment dat het voorprogramma Eklipse begon stonden we met een groot glas bier in de hand te kijken en luisteren naar een soort klassiek ochtendconcert waar we beide niet heel vrolijk van werden. Deze band bestond uit vier dames, één op cello en drie met een viool. Toen de set afgelopen was zijn we nog maar snel een biertje gaan halen, ondertussen roepend "wat was dit SAAI". Toen Battle Beast begon stonden we boven gezellig aan de bar. Wat een heerlijke metal speelden deze gasten met een zalige metalstem van de leadzangeres. Echt een band die, als je gek bent op echte metal, je eens moet gaan bekijken in een klein zaaltje. De op een haar na uitverkochte zaal ging helemaal los, van bovenaf was het prachtig om alle deinende koppies en handjes te zien. Snel naar beneden gegaan om zover mogelijk vooraan nog een tijdje mee te doen.


Gitarist Emppu Vuorinen en zanger/gitarist Marco Hietala


Het 3D projectiescherm op de achtergrond

Er werd een groot doek opgehesen waarachter de spullen voor Nightwish werden klaargezet. Het eerste voorprogramma was al om 19:00 uur begonnen en Nightwish begon al om 20:45 dus de vaart zat er goed in. Het witte doek bestaat uit een soort wapperende vaantjes en geeft een winters (dus Finland) gevoel. Een grote lamp gaat aan en je ziet een silhouet van Marco in een schommelstoel. Hij zingt het openingsnummer “Taikatalvi" en het duurt een heel couplet voordat het doek naar beneden valt. Nu ging het helemaal los en dat zou het gehele concert zo blijven. Wat een fantastische avond was dit. Een euforisch gevoel bekroop me en dat zou de hele avond (sterker nog, het hele weekend voelde ik me nog fijn) zo blijven.


Een hoop vuur en vlammen
 
Bijna allemaal nieuwe nummers (gelukkig) en enkele oude (Tarja) nummers werden door Anette gezongen. Dat was maar goed ook want tussen de krakers en perfect gezongen nummers Storytime en Amaranth in viel het oude nummer Wish I Had an Angel wat uit de toon. Dit was het enige moment en ondanks dat Anette geen topzangeres is was het de hele avond prima wat ze liet horen en ook de band was in super vorm (het geluid was uitstekend). Ook de show met veel vuur en een mooi achtergrondscherm was erg mooi. Na dit spektakel zijn we nog naar de afterparty geweest met de Nederlandse band Hangover Hero. Even omschakelen, maar ook dit was een leuk optreden. Na het nuttigen van een Big Whopper op het station kroop ik om 1:00 uur zeer voldaan in mijn mandje.

Een fantastisch optreden


Een zaal vol lampjes bij het nummer The Islander


Ontploffingen en vuur


Stikstof kanonnen


Hangover Hero, erg leuke Nederlandse rockband
(met ex-leden van Autumn, Epica, Delain en After Forever)
Lees ook een review op: 
http://www.rockportaal.nl/
http://www.metalfan.nl/

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten