zaterdag 29 juni 2013

Graspop 2013 dag 2 * 29 juni 2013, Dessel - België


Deze moesten we weer inleveren en kregen we armbandjes om

Graspop Metal Meeting dag 2
28, 29 en 30 juni 2013, Dessel - België
We hebben op de tweede dag de volgende bands gezien, Vanderbuyst, Brainstorm, Amaranthe, Rockstar, Tankard, Dunderbeist, Bullet For My Valentine, UDO, Within Temptation, Saxon en Iced Earth. Vanderbuyst

Brainstorm

Na een stevig ontbijt, we werden prima verzorgd door Renate, gingen we met een taxibusje naar het festival terrein. Deze keer samen met twee hele aardige Duitsers, we hebben de hele weg gezellig zitten babbelen. Eén van de Duitsers had ook twee zoons (de oudste negen) en was druk bezig om ze voor te bereiden op het eerste concert. We waren mooi op tijd op het veld en onder het genot van het eerste biertje trad Vanderbuyst op het Mainstage op. Was een leuk begin van de dag, al denk ik dat ze in een kleinere zaal wat beter tot hun recht komen. Brainstorm daarna was toch alweer van een andere orde. Veel meer power en de leadzanger was één van de meest extraverte die we hebben gezien deze drie dagen. Hij begon het optreden humoristisch met het melden dat ze er 15 jaar over hadden gedaan om hier te staan. Heerlijke muziek en veel enthousiasme bij de band. De zanger sprong van het podium en liep tussen de gangen door en ging op het hekwerk staan. Ook kwam hij bij ons staan en zwaaide met zijn arm tegen Robin's gezicht. Gauw aaide hij hem over zijn bol en zong verder. We moesten er allemaal smakelijk om lachen. Een aanrader als ze eens in Nederland komen optreden. 


Was een heel leuk optreden

Goede muziek

En een hele leuke frontman

Gaaf optreden Amaranthe

Wel wat erg strak

Setlist Vanderbuyst:
To Last Forever, KGB, Flying Dutchman, Tiger, Stealing Your Thunder,
Into the Fire, Don't Believe a Word, Lecherous en From Pillar To Post.
Setlist Brainstorm:
Worlds Are Comin' Through, In the Blink of An Eye, Shiva's Tears, Shiver,
Temple of Stone, Fire Walk with Me, All Those Words en Highs Without Lows.
Setlist Amaranthe:
Intro - Red Light Alarm, Invincible, Leave Everything Behind, 1.000.000 Lightyears,
The Nexus, Burn With Me, Infinity, Afterlife, Amaranthine, Call Out My Name en Hunger.


Rockstar was wel aardig

Helaas moesten we wel wat eerder weg bij Brainstorm omdat Amaranthe op het programma stond. We hadden de band ooit eens in het voorprogramma van Kamelot gezien en daarna waren we wel fan van deze band geworden. Toch was het deze keer iets minder indrukwekkend, zelfs Robin zei dat het wel erg geprogrammeerd was. Het is een puike band, zeer goed op elkaar ingespeeld met aanstekelijke nummers. Maar het is inderdaad wel een beetje te glad allemaal. Daarna trad de coverband Rockstar op het Mainstage op. Dit was een verzameling van bekende muzikanten zoals zonger Tim ‘Ripper’ Owens (o.a. Judas Priest en Iced Earth), gitarist Keri Kelli (o.a. Alice Cooper en Slash’s Snakepit). drummer James Kottak (o.a. Scorpions en Kingdom Come), bassist Rudy Sarzo (o.a. Ozzy Osbourne, Dio en Whitesnake) en toetsenist Teddy ‘Zig Zag’ Andreadis (o.a. Guns N’ Roses). Er werden nummers gespeeld van alle bands waar deze gasten in hadden gezeten en dat was best een leuke afwisseling. Daarna hebben we no wat nummers bij Tankard meegepakt, leuke trashmetal maar ook niet meer dan dat. 


Effe bijkomen bij Rockstar

Tankard

Rick moest een kerel worden...

Dunderbeist was voor ons misschien wel de grootste verrassing van het festival. Ik had vantevoren wel de clipjes bekeken van deze jongens maar dat is niet te vergelijken met wat ze live laten zien. Erg knap met al die tempo wisselingen en erg muzikaal. Een erg leuk optreden en dit kan weleens een topper worden. Voor het concert begon werd Rick gegrepen door een groepje gasten die vond dat hij maar eens kerel moest worden. Daar hoorde zeker een baard bij dus deze werd dan ook fraai op zijn gezicht "geschilderd" met een zwarte viltstift. 


Dunderbeist, zeer goed!

Zeer afwisselende muziek

Mooie foto van Rick en Robin "gevonden"

Setlist Rockstar:
Neon Knights, It's So Easy, Hell Bent for Leather, Big City Nights, Mr. Crowley,
Rainbow in the Dark, Ace of Spades, School's Out, Rock You Like a Hurricane en Heaven and Hell.
Setlist Tankard:
Zombie Attack, The Morning After, Not One Day Dead (But One Day Mad),
Stay Thirsty!, Rules for Fools, Rectifier, Chemical Invasion en (Empty) Tankard.
Setlist Dunderbeist:
Fear and Loathing, Songs of the Buried, Father Serpent, More Me en Ta Eei øks.


Bullet For My Valentine

Af en toe kwam er iets vreemds voorbij

UDO

Within Temptation

Was erg goed

Bij Bullet For My Valentine ging het weer goed los. Voor mij de derde keer in de laatste twee jaar en vond het deze keer wel wat minder. Bij UDO was het supergezellig en dat blijft toch een mooie belevenis. Er valt niets kwaads over te zeggen eigenlijk. Daarna Within Temptation. Had eerlijk gezegd m'n twijfels of ze wel tussen het geweld van Graspop pasten maar dat viel reuze mee. Het werd een klasse optreden van een klasse band. En wat heeft die Sharon den Adel toch een geweldige stem!


Sharon heeft een geweldige stem

Videowall op de achtergrond

Setlist Bullet for My Valentine:
Breaking Point, Your Betrayal, Waking the Demon, Riot, 4 Words (To Choke Upon),
The Last Fight, Temper Temper, Scream Aim Fire en Tears Don't Fall.
Setlist UDO:
Steelhammer, Rev-Raptor, Metal Machine, Vendetta, Thunderball,
24/7, Animal House, Timebomb, Metal Heart en Balls to the Wall.
Setlist Within Temptation:
Mother Maiden (Short Movie), Shot in the Dark, In the Middle of the Night,
Faster, Fire and Ice, Stand My Ground, Ice Queen, Sinéad, What Have You Done,
Summertime Sadness, Iron, Angels en Mother Earth.


Veel volk bij Saxon

Saxon

Was weer een sterk optreden

Biff

Het drumstel stijgt op!

Ze stellen eigenlijk nooit teleur

Leuk om met de mannen eens Saxon te bekijken. Stond samen met Robin vrij vooraan en deze veteranen maakten er een prima optreden van. Eigenlijk stellen ze nooit teleur en ik moet zeggen dat er tegenwoordig ook wel een aardige show aan "vastzit". Vuurwerk, leuke licht effecten, de eagle was er bij en ook een spectaculair opstijgend drumstel! Heerlijke show met een hoop klassiekers, voor mij dan, maar Robin vond het ook een heel leuk optreden. Voor hem was het een beetje een surrogaat voor het missen van Iron Maiden op de komende zondag. Daarna was Iced Earth nog aan de beurt. Rick en Joran stonden helemaal vooraan, via de gsm gaven ze aan ongeveer rij 8. Met wat gefriemel en gedoe gingen wij ook helemaal naar voren. Rick en Joran hebben we niet gevonden maar achteraf bleek dat wij zelfs nog dichterbij het podium hadden gestaan. Ook dit was een prima optreden dus een mooie afsluiter van de dag. Slipknot lieten we voor wat het was en we moesten weer een taxi zoeken. We liepen weer helemaal de weg uit voorbij de taxi standplaats alwaar we een groep Nederlanders ontmoetten die een afspraak hadden gemaakt met een grote taxibus. Er konden iets van 21 man in (!) en we konden meerijden voor een tientje. Net voordat we wilden instappen werden we in het Duits begroet, daar waren onze twee Duitse vrienden weer! We hebben ontzettend veel lol in de bus gehad op weg naar Sunparks. Er waren wel een paar gasten op een leuke manier aangeschoten en we hebben flink gelachen. Ook nu waren we rond één uur thuis dat was weer een mooie tijd om de volgende dag weer op tijd op te staan voor de laatste dag. 


Iced Earth sloot de dag perfect af!

Setlist Saxon:
Procession (Intro), Sacrifice, Wheels of Terror, Power and the Glory, Heavy Metal Thunder, Made in Belfast, Denim and Leather, Motorcycle Man, I've Got to Rock (To Stay Alive), Stand Up and Fight, 747 (Strangers in the Night), Strong Arm of the Law, Wheels of Steel, Crusader en Princess of the Night.
Setlist Iced Earth:
1776 (Intro), Dystopia, Dark Saga, Pure Evil, Burning Times, I Died for You, V,
A Question of Heaven, Anthem, Boiling Point, Watching Over Me en Iced Earth.Geen opmerkingen:

Een reactie posten