zaterdag 8 september 2012

Martyr, After All, Izegrim, Maldita, Gloria Victis en Powerpimps * 8 september 2012, Tivoli - UtrechtSetlist Powerpimps:

Setlist Gloria Victis:
Saviour, Mary Bell, Dresden, SOS en Confusion.

Setlist Maldita:

Setlist Izegrim:
In The Name Of Freedom, Deathstrip, Fade Into Obscurity, Point Of No Return, Black Sun, Victim Of Honor, Psychopatic Mind, World Power (Or Downfall) en Sword Of Damocles.

Setlist After All:
Demolition Course, Becoming The Martyr, My Own Sacrifice, Digital War, To Breach And Grieve, End Of Your World, Betrayed By The Gods, Forgotten, Parasite Within, Timeless Machine en JP.

Setlist Martyr:
Intro, D.I., Afterlife, Snow And Fire, The Uninvited, Art Of Desception, All Warriors Blood, Insensible Scream, Scene Of Hell, Click of 8, Eaten Alive, Speed Of Samurai en Outro.


Powerpimps


Gloria Victis was lekker energiek en goed


Maldita had beter in Brazilië kunnen blijven

Om 16:03 namen Argo, Hans en ik de bus naar Utrecht. Na een broodje kroket waren we klaar voor een lange middag/avond in Tivoli. Toen we rond 17:00 uur aankwamen liepen we met de diverse bandleden en andere officiële gasten naar binnen. Bij de bar aangekomen werd aan ons gevraagd of de zaal al open was... Wij riepen natuurlijk volmodig JA en bestelden ons eerste biertje van deze lange dag. Het speelschema was als volgt: 17.20 Powerpimps: Nederlandse sleaze rock, 18.10 Gloria Victis: Old school heavy metal, 19.00 Maldita: Metal industrial band uit Brazilië, 20.00 Izegrim: Nederlands death trash metal band met frontvrouw, 21.00 After All: Belgische Trasch metal en om 22.00 uur Martyr: 30th anniversary. Meteen bij binnenkomst zag ik Marloes van Izegrim en natuurlijk moest ik daar even mee op de foto.


Op de foto met Marloes van Izegrim


Marloes in actie

De Powerpimps openden dus en dat was nou niet iets waar ik nog heel lang wakker van zal liggen. Deze nogal op sex getinte muziek was gezellig maar daar hield het dan ook wel mee op. Ik had even geteld hoeveel bezoekers er waren en dat waren er niet veel meer dan 70. Sneu voor de organisatie want er was ook nog een standje met allerlei metalspulletjes te koop en ook alle bands hadden een hele uitstalling gemaakt van de nodige koopwaar. We hadden elkaar inmiddels geloof ik al drie keer een biertje gegeven en met dit tempo gingen we de derde band niet eens halen. Dus wat later op de avond (ron een uur of negen) maar een uurtje gepauzeerd en aan de spa rood gegaan.


                      De setlist van Izegrim


Gave band After All


Geweldige stem deze gast

Toen was het tijd voor Gloria Vitis en dit was een verrassend goed optreden. Lekkere muziek en een energieke band (lees: zanger). Jammer genoeg was de volgende band (Maldita) een regelrechte misser, na enkele nummers stond er helemaal niemand meer voor het podium. Deze band uit Brazilië had dus beter niet mee kunnen doen aan dit festival. De inmiddels ook gearriveerde Vincent viel dus met z'n neus in de boter. Gelukkig zorgde Izegrim daarna voor een uitstekend optreden. De aardige frontvrouw Marloes kan behoorlijk brullen en we vermaakten ons prima. De door Eugene Straver naar Tivoli gelokte band After All was het hoogtepunt van deze avond. Een uitstekende strot van hoog tot laag en prima composities van een band waar we zeker nog van gaan horen. Misschien moeten deze Belgen volgend jaar maar eens op Graspop staan. Helaas was het feestvarken Martyr daarna een behoorlijke afknapper. De eerste nummers van de nieuwe cd waren nog wel lekker maar daarna kachelde het behoorlijk in. Daar kon ook het enthousiasme van de band niet veel meer aan veranderen. We zijn zelfs eerder weggegaan, buiten kwamen we nog de zware jongen (gitarist) van After All tegen. Erg aardige gast en hij was zeer benieuwd naar onze mening en hebben een tijdje staan kletsen. Al met al hebben we een hele leuke avond gehad!


Begin was goed van Martyr


Na een nummertje of vijf zijn we maar gegaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten