vrijdag 9 maart 2018

The Australian Pink Floyd Show * 9 maart 2018, Tivoli Ronda - Utrecht


Setlist The Australian Pink Floyd Show:
Obscured By Clouds, When You're In, In the Flesh?, Shine On You Crazy Diamond (Parts I-V), Shine On You Crazy Diamond (Parts VI-IX), Young Lust, The Great Gig in the Sky, Money, Us and Them, The Happiest Days of Our Lives en Another Brick in the Wall Part 2. Pauze. Set 2: See Emily Play, Pigs (Three Different Ones), Coming Back to Life Wish You Were Here, Fat Old Sun, What Do You Want From Me, Sorrow, One of These Days en Run Like Hell. Toegift: Time en Comfortably Numb.


Mooie lasershow


Was uitverkocht

Ik had Renate voor onze trouwdag een kaart voor de Australian Pink Floyd Show kado gedaan. Ze is altijd een grote Pink Floyd liefhebber geweest en dit was een band die ik zelf ook op mijn lijstje had staan. Ze staan bekend als de allerbeste Pink Floyd coverband ter wereld dus dat moesten we zien. We hadden nogal strak geplande dagen voor de boeg, met veel afspraken en gezelligheid voordat we op vakantie gingen. Dit was ons eerste "feestje" en het werd een geslaagd avondje. 


Jason Sawford op keyboards


Us and Them

De band timmert al sinds 1988 aan de weg als Pink Floyd coverband en mocht op uitnodiging van niemand minder dan David Gilmour spelen op diens verjaardag toen hij Abraham zag. We waren mooi op tijd zodat we lekker konden zitten aan de linkerkant van het podium. Dit zijn eigenlijk staanplaatsen maar iedereen was hier lekker op de tribune gaan zitten. We konden het goed zien en horen hiervandaan en ook konden we gemakkelijk bij de bar komen. De band begon met Obscured by Clouds en When You're In en dat was alvast leuk, het waren vanavond dus niet alleen maar de standaard nummers die gespeeld werden. 


Grote pop aan de andere zijde van het podium


See Emily Play

Natuurlijk werden ook de grootste hits niet vergeten en in het eerste deel van het optreden kwamen Shine On You Crazy Diamond (Parts I-V) (Parts VI-IX), The Great Gig in the Sky, Money en Us and Them (met een mooie hoofdrol voor saxofonist Mike Kidson) voorbij. Met Another Brick in the Wall Part 2 kwam er een einde aan het eerste deel en was er een ingelaste pauze. Na de pauze begon de band heel passend zonder allerlei digitale beelden en andere fratsen in een heel kaal decor met See Emily Play, erg geslaagd! 


Steve Mac


Zanger Chris Barnes is er pas vanaf 2015 bij

Bij Pigs (Three Different Ones) was er geen varken maar een opblaas kangeroe, erg grappig. Ook kwam de kangeroe regelmatig voorbij in de beelden op de achtergrond. Verder was er bij Another Brick in the Wall nog een grote opblaaspop en waren er regelmatig mooie lasershows. Met het prachtige One of These Days en het stevige Run Like Hell kwam er een eind aan de reguliere set. De band gaf nog een toegift van twee nummers, Time en Comfortably Numb en toen zat het erop. De kaartjes waren flink prijzig maar je krijgt wel een show van 2 1/2 uur van een uitstekende band. Ik deed af en toe mijn ogen dicht en waande me weer in de kuip in de jaren tachtig bij een optreden van de echte Pink Floyd! We hebben in ieder geval een prima avond gehad! 


The Australian Pink Floyd Show


Grote kangeroe!


Rechtsonder in de hoek zie je ons zitten (foto Ben Houdijk)


Eitje gekookt na thuiskomstThe Australian Pink Floyd Show - Us and Them
(gedeelte) (filmpje gemaakt met mijn smartphone)The Australian Pink Floyd Show - Another Brick in the Wall
(gedeelte) (filmpje gemaakt met mijn smartphone)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten