donderdag 22 juni 2017

Queensryche en Blue Oyster Cult * 22 juni 2017 Tivoli Ronda - UtrechtSetlist Queensryche:
Screaming in Digital, I Don't Believe in Love, Operation: Mindcrime,
Guardian, Empire, Take Hold of the Flame, Queen of the Reich en Eyes of a Stranger.
Setlist Blue Oyster Cult:
Stairway to the Stars, Golden Age of Leather, Before the Kiss, a Redcap, Burnin' for You, Lips in the Hills, Harvest Moon, The Vigil, ME 262, Dancin' in the Ruins,
Then Came the Last Days of May, True Confessions, Tattoo Vampire, Godzilla,
Guitar Solo en (Don't Fear) The Reaper. Toegift: Cities on Flame With Rock and Roll.

Queensryche!

Zo en dat was binnen een week de tweede keer Blue Oyster Cult en dat is toch wel redelijk uniek omdat de band nauwelijks in Europe te zien is. De vorige keren dat de mannen in de buurt waren en ik ze live heb zien optreden was in 2004 (Arrow Classic Rock), 2008 en 2009 in de Boerderij in Zoetermeer. Voor die tijd waren ze nog twee keer eerder in ons kikkerlandje geweest, in 1975 en 1978 en dat was het dan. Het was me vorige week op Graspop niet meegevallen, het deed allemaal wat oubollig aan en ik had ook het idee dat ze op de Mainstage niet helemaal lekker uit de voeten konden. Er wordt ook niet al te veel meer door de heren bewogen. 


Todd is veel bezig met het publiek


De geweldige zanger Todd de la Torre

Andre was met me meegegaan en in het "voorprogramma" vanavond stond Queensryche. Dit was vorige week een geweldig optreden geweest op Graspop en je kunt dit natuurlijk nauwelijks een voorprogramma noemen, daar zijn ze veel te groot voor. Ik had van tevoren eigenlijk verwacht dat het een co-headlinertour zou zijn maar dat was dus niet het geval. Helaas bleek dat wel aan de tijd die ze toebedeeld hadden gekregen, een kleine drie kwartier, veel te weinig natuurlijk. Dit vond het enthousiaste publiek natuurlijk ook en er werd om een toegift geroepen. Helaas tevergeefs. 


Een veel te korte show


Blue Oyster Cult

Zo kon het dus gebeuren dat we vanavond dezelfde set kregen te zien en horen (alleen in een andere volgorde) minus de nummers Damaged en The Mission. Wat we te horen kregen was wel weer geweldig, wat een super goede zanger is die Todd de la Torre toch. Alle klassiekers werden met zoveel gemak gebracht. Take Hold Of The Flame, Queen Of The Reich, Eyes Of A Stranger, I Don't Believe In Love en Empire. Super optreden. 


Plaatje vanaf het balkon


De band had het naar de zin

Wat betreft Blue Oyster Cult, ik was blij dat we er vanavond bij waren. Het is toch wel een van de bands die ik in mijn jeugdjaren veel beluisterd heb (had ook alle elpee's) en ten opzichte van vorige week op Graspop was het toch wel een stuk leuker. De Ronda is ondanks dat de zaal best groot is (2000 personen, vanavond voor driekwart gevuld) toch intiem en de band kwam een heel stuk beter tot zijn recht.


Eric Bloom


Goed gevulde Ronda

Dit was ook te merken aan de muzikanten zelf, ondanks dat er weer niet zo heel veel bewogen werd straalden ze een hoop plezier uit en dat sloeg over op de zaal. Bij de eerste nummers nog niet zo maar toen het vierde nummer Burnin' for You werd gespeeld was het ijs gebroken en genoten we van nummers als Lips in the Hills, het geweldige The Vigil, Then Came the Last Days of May en na de gitaarsolo van Buck Dharma de grote hit (Don't Fear) The Reaper. 


Eric Bloom wisselde keyboards af met Richie Castellano


Richie Castellano

Qua gitaarwerk was het vanavond toch smullen van Buck maar ook Richie Castellano is een genot om naar te kijken en luisteren. De band had nog een toegift met Cities on Flame With Rock and Roll en toen was de avond alweer voorbij. Wel jammer dat het geweldige nummer Astronomy vanavond niet gespeeld werd. Erg genoten van een prima avond en tegelijk een beetje revanche voor het toch wat lauwe optreden bij Graspop. 


Bassist Joe Bouchard


De setlist van Blue Oyster Cult


Blue Oyster Cult - Don't Fear The Reaper (filmpje gemaakt met mijn smartphone)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten