zaterdag 17 december 2016

Geoff Tate * 17 december 2016, De Boerderij - Zoetermeer


Setlist Geoff Tate:
Walk in the Shadows, Another Rainy Night (Without You), Some People Fly,
Jet City Woman, Chasing Blue Sky, Bridge, Until There Was You, Out of Mind,
Silent Lucidity, The Fight, Blood, Take Hold of the Flame, The Lady Wore Black,
Hundred Mile Stare, I Don't Believe in Love, Eyes of a Stranger en Around the World.


De band begint


Gitaar en mandoline

Het was een volle dag, zaterdag 17 december. Eerst de drukke Commodore kerst clubdag en daarna een etentje. Meteen hierna met Renate weggereden uit Maarssen naar de Boerderij in Zoetermeer. Als verrassing voor de verjaardag van Renate had ik twee kaartjes gekocht voor een akoestisch optreden van Geoff Tate (de oud zanger van Queensrÿche). We waren keurig op tijd in de zaal en het ging vanavond niet heel druk worden, het balkon bleef dicht en de zaal zelf was denk ik maximaal voor 2/3 vol.


Gitaar en viool


Geoff Tate had vaak zijn ogen dicht

De band begon om 20:45 uur en het was voor mij toch wel even wennen, als liefhebber van de stevige muziek. Geen drumstel maar een drumkist en een voet-tamboerijn, een mandoline, mondharmonica, een cello, twee gitaren, een gewone tamboerijn en de mooie stem van Geoff. Een akoestische band uit Belfast (Ierland) en een gitarist van zijn nieuwe band Operation: Mindcrime, daar moesten we het mee doen vanavond. Normaal ga ik bij een metalconcert een biertje halen bij de bar als er een paar akoestische nummers gespeeld worden maar dat ging vanavond dus niet op. Of ik moest de hele avond aan de bar gaan hangen hahaha…… 


Gitaar en cello


Ging goed tekeer af en toe

Maar goed, je gaat toch op een heel andere manier naar zo'n avond toe en ik moet zeggen het werd een heel plezierig optreden. Renate en ik zijn altijd grote Queensrÿche fans geweest en er kwamen lekker veel nummers van deze periode voorbij. Tussendoor lulde Geoff uitgebreid alle nummers aan elkaar en deed dat met veel humor. Enkele jaren terug is Geoff op een nogal vervelende manier uit de band gezet en is toen begonnen met zijn project Operation: Mindcrime. Deze band heb ik iets meer dan een jaar geleden een geweldig optreden zien geven in 013. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat ook de huidige Queensrÿche met de nieuwe zanger Tod de la Torre erg goed is. Todd kan de hoge noten van vooral de oude Queensrÿche nummers beter aan dan Geoff. 


Scott Moughton is de vaste gitarist bij Operation: Mindcrime


Mandoline en zang

Vanavond werd een hele mooie mengelmoes van deze beide bands gespeeld en ook van de solo albums van Geoff. En ondanks dat het akoestisch was ging het er af en toe toch nog behoorlijk stevig aan toe. Zo kreeg de violist het enkele keren voor elkaar om zijn gehele strijkstok aan flarden te "zagen". Natuurlijk werd er flink meegezongen met Silent Lucidity, The Lady Wore Black, Take Hold of the Flame en Eyes of a Stranger. Om 22:30 uur zat het leuke avondje er alweer op en zijn we nog naar een optreden van The Rivals geweest in café De Rooie Reiger in Vianen. We kwamen daar om 23:30 uur aan en om 1:30 uur zijn we naar huis gereden na een zeer geslaagde zaterdag. 


Drummen en voet-tamboerijn


Cello


Flink raggen op de viool


Geoff Tate


4x Geoff Tate


De band bedankt het publiek


Geoff Tate - Silent Lucidity (gedeelte) (filmpje gemaakt met mijn smartphone)


Alle foto's van deze avond: https://photos.google.com/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten