zondag 1 november 2015

Tanzwut * 1 november 2015, Tivoli de Helling - UtrechtSetlist Tanzwut:
Brot und Spiele, Ihr wolltet Spaß, Meer, Freitag der 13., Merseburger, Wie Phönix aus der Asche, Spiegelkabinett, Das Gerücht, Vorbei ist Vorbei, Das Elixier, Heimatlos, Brüder im Geiste, Die Ruhe vor dem Sturm, Rückgratreißer, Wenn wir Untergehen, Der Zeitdieb, Bitte Bitte, Der Wächter en Nein Nein. Toegift: Lügner en Der Arzt. 2e Toegift: Hymnus Cerberi.


Tanzwut!


Een heel vriendelijke en vrolijke Teufel

Op zondag 1 november was het eindelijk zover, het verplaatste concert (24 september) van Tanzwut in de Helling. Inmiddels was ons groepje wel wat uitgegroeid, we waren nu met Argo, Ben, Kimberley, ikzelf en later kwamen daar Xander en Susan ook nog bij. Er was geen voorprogramma en Tanzwut ging een behoorlijk grote set spelen in een helaas niet zo'n volle (tegen de 150 toeschouwers schat ik) de Helling. De band kwam op met rokende wierook "kogels" en zwaaiende vlaggen en dat geeft toch gelijk een aparte sfeer. 


Veel doedelzakken


Mike "Teufel" Paulenz

Het eerste nummer van de set Brot und Spiele zette gelijk de toon, vanavond ging het feest worden! De band trok zich niets aan van de niet al te volle zaal en met veel plezier en enthousiasme werden de ene na de andere kraker op het publiek afgeschoten. Ihr wolltet Spaß, Meer, Freitag der 13, het waren allemaal klappers en de zaal ging helemaal los. Ook wij vooraan konden niet stil staan tot groot genoegen van Mike "Teufel" Paulenz en de rest van de band. Eén van de doedelzakspelers zei na het concert tegen me dat hij de hele tijd naar het enge gezicht van mijn Alice Cooper shirt had aangekeken. 


Oually doet percussie, key en electronische drums en riesentara


Buiten de doedelzak ook af en toe de sportschool

Er zat ook wel een Alice Cooper tintje aan het concert, want er werd een nummer met creepy maskers gespeeld en er kwam ook nog een beul het podium op met twee skeletten in zijn hand. Er werd toch veel gedaan aan een stukje showelement, zo kregen we tussendoor en ook op het einde van de avond door vier man op een rij een indrukwekkend stuk doedelzak muziek. Eigenlijk waren er geen zwakke momenten op de avond, wel een paar hoogtepunten zoals mijn favoriete nummer Brüder im Geiste. Met Der Wächter en Nein Nein werd een heerlijke avond afgesloten. 


Mooie verlichting


Eerst in het donker met spots......


Daarna zonderspots en snaarinstrumenten met verlichting......

Natuurlijk riep het aanwezige publiek luidkeels om een zugabe en dat gebeurde dan ook twee keer. Eerst was het met twee nummers Lügner en Der Arzt. Bij het laatste nummer gingen er lichten aan in de éénsnarige instrumenten. Zo werd het logo van de band gevormd, geweldig! Daarna kwam men nog één keer terug en speelde het Hymnus Cerberi met vier doedelzakken en fluiten. Na het concert hebben we nog een tijdje met de band kunnen napraten. Dit was de laatste avond van de tour en dat het niet zo druk was lag volgens hun vooral aan het feit dat men al 10 jaar niet in Nederland was geweest. Hopelijk duurt het volgende keer niet zo lang en kunnen we al snel weer eens naar Tanzwut, ik kan het iedereen aanraden! 


De setlist van Tanzwut


Op de foto met de band


Ook Argo op de foto


Lees ook een review op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten