vrijdag 27 november 2015

Fire and Water, Wildfire en Operation: Mindcrime * 27 november 2015, 013 - TilburgSetlist Fire and Water:
.
Setlist Wildfire:
Lock Up Your Daughters, Breaking the Law en Paranoid.
Setlist Operation: Mindcrime:
I Remember Now, Anarchy-X, Revolution Calling, Operation: Mindcrime, Speak, Spreading the Disease, The Mission, Suite Sister Mary, The Needle Lies, Electric Requiem, Breaking the Silence, I Don't Believe in Love, Waiting for 22, My Empty Room, Eyes of a Stranger, The Mission, My Empty Room, Re-Inventing the Future, The Stranger, Burn, Damaged, Take Hold of the Flame, Silent Lucidity, The Thin Line, Jet City Woman en Empire

Eten bij Café Stoffel

Fire and Water

En zo kreeg ik op donderdag 26 november een mailtje van 013 dat ik de volgende dag vrijdagavond 27 november twee kaarten gewonnen had voor Operation: Mindcrime.  Mijn winnende inzending was de zin: Speak: I Remember Now that's The Key of The Mission that I will see Operation Mindcrime Breaking The Silence in 013. Hans had wel zin om mee te gaan zodat we na een vroege treinreis om 18:30 uur bij Café Stoffel aan een heerlijk 013 menu zaten. Een beenhanmmetje met lekkere saus, een mengsel van diverse verse groente met frietjes en een koud biertje. We konden mooi buiten zitten onder de terrasverwarming en de bediening zorgde dat we lekker snel weer weg konden om op tijd te zijn voor ons concert. Top tent! 


Wildfire

Nadat we bij de kassa onze kaartjes hadden gekregen, de jassen in een kluisje hadden gedaan en muntjes hadden gekocht stonden we lekker vooraan bij de eerste support act van deze avond, Fire and Water. Het was een bijzondere support daar deze "band" bestaat uit een jong koppel Tomás McCarthy and Clódagh en komen uit het zuiden van Engeland. Hij speelt de gitaar en zij de saxofoon en het was zeker niet slecht maar toch kon het ons niet zo boeien. 


Het was niet best, maar wel enthousiaste gasten

De voorprogramma's van vandaag waren niet van een al te hoog niveau en nu ben ik nog aardig over de tweede band Wildfire. Maar dat komt ook door het aandoenlijke en ongelofelijke plezier (zeker van de zanger) die de band uitstraalde. Maar kwalitatief moet er nog wel heel veel gebeuren en de band brandde de vingers ook nog eens aan twee covers, Paranoid en Breaking the Law. Maar goed ik weet hoe het is als een stel jonge gasten moeten starten, het valt allemaal niet mee en voor deze jongens was het het hoogtepunt in hun bestaan. Check dat maar eens op hun Facebook account


Operation: Mindcrime


Randy Gane op keyboard had een mooi lederen petje op

We liepen behoorlijk voor op het officiële tijdschema en dat was wel lekker als je nog met de trein naar huis moet. Aan het begin van de avond had een dame achter de bar aangegeven dat er vandaag maar 400 kaarten waren verkocht. Toch wel lekker dat je dan net de grote zaal van 013 hebt uitgebreid naar een capaciteit van 3000......... Maar toen de nieuwe band van Geoff Tate genaamd Operation: Mindcrime begon was het toch wel wat drukker en leek het ons toch wel het dubbele aantal. Misschien ook 400 prijswinnaars? 


Geoff keek hoeveel mensen er nu werkelijk waren


Met zijn stem was eigenlijk niet heel veel mis

Na alle shit met Queensrÿche liet Geoff Tate vanavond zien het nog niet verleerd te zijn. Natuurlijk zijn z'n allerhoogste uithalen niet meer aanwezig maar dat kun je de man natuurlijk niet kwalijk nemen. We worden allemaal een dagje ouder en hij wist het allemaal prima te compenseren. En de band die hij rond zich verzameld heeft mag er ook zijn met John Moyer (ex-Disturbed), Simon Wright (ex-ACDC), Brian Tichy (ex-Whitesnake, Foreigner en Ozzy Osbourne), Kelly Gray en Scott Moughton (beide ex-Queensrÿche) en Randy Gane. Het werd toch wel een gedenkwaardige avond want hoe vaak kun je meemaken dat de legendarische plaat Operation: Mindcrime in zijn geheel gespeeld wordt. Het leek er ook wel op dat de band zich wilde bewijzen deze tour want er werden maar liefst 25 nummers gespeeld! 


Hij kreeg 013 lekker mee


John Moyer op bas guitaar (Disturbed en Adrenaline Mob) en gitarist Kelly Gray

We werden meegezogen in een trip door het eerste gedeelte van de avond, want wat een plaat is dat Operation: Mindcrime toch. Eeen groot aantal hoogtepunten kwam voorbij en het was eigenlijk teveel om op te noemen. Suite Sister Mary met een gastzangeres, Don't Believe in Love, Eyes of a Stranger, geweldig. Nadat de gehele plaat gespeeld was konden we even bijkomen met drie nieuwe nummers van de laatste release The Key. Waarvan Re-Inventing the Future en Burn wel toffe nummers zijn, The Stranger vind ik helemaal niks. 


Suite Sister Mary met een zangeres


De band gaat op de foto

Precies rechts naast Geoff Tate zie je mijn koppie...

Geoff Tate bedankt het publiek

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat we dan zo'n beetje klaar zouden zijn maar dat was bepaald niet zo. Met Damaged, Take Hold of the Flame, Silent Lucidity, The Thin Line, Jet City Woman en Empire werd er nog een supergaaf einde gemaakt aan deze fantastische avond. Wat ons betreft (Hans was het met me eens) heeft Geoff laten zien nog lang niet versleten te zijn. Volgende keer zijn we er zeker weer bij! 

Hieronder mijn eigen gemaakte filmpje (met m'n smartphone)
van Operation: Mindcrime (Eyes of a Stranger) op youtube:Hieronder mijn eigen gemaakte filmpje (met m'n smartphone)
van Operation: Mindcrime (Silent Lucidity) op youtube:

Lees ook een review op: Geen opmerkingen:

Een reactie posten