donderdag 5 november 2015

Divine Ascension, Gloryhammer en Stratovarius * 5 november 2015, De Effenaar - Eindhoven


Setlist Divine Ascension:

Setlist Gloryhammer:
Infernus Ad Astra @Tape, Rise of the Chaos Wizards, Legend of the Astral Hammer,
Hail to Crail, Universe on Fire, Angus McFife, The Hollywood Hootsman,
Magic Dragon Goblin King of the Darkstorm Galaxy, The Unicorn Invasion of Dundee
en The National Anthem Of Unst @Tape.
Setlist Stratovarius:
My Eternal Dream, Eagleheart, Phoenix, Lost Without a Trace, SOS, Bass Solo,
Paradise, Against the Wind, The Lost Saga, Keyboard Solo, Black Diamond en
Unbreakable. Toegift: Forever, Shine in the Dark en Hunting High and Low.


De Australische band Divine Ascension


Zangeres Jennifer Borg


De lollige bassist Jason Meracis

Ik ging op donderdag 5 november rechtstreeks vanuit mijn werk naar het station waar ik met Robin had afgesproken. We gingen met de trein naar Eindhoven en dat bleek een goede zet te zijn. Niet alleen omdat het een supergezellig avondje werd maar ook omdat het in de spits alweer helemaal vastzat op de A2 richting Eindhoven, zo'n 20km zelfs. Nadat we op het station in Eindhoven een broodje hadden gegeten waren we prachtig op tijd in de nog niet zo volle zaal. 


Links vooraan staan Robin en ik


Gloryhammer


Christopher Bowes (Alestorm) op toetsen

Gelukkig werd het later best nog wel druk maar het was lang niet uitverkocht. Als eerste trad vanavond de Australische band Divine Ascension op. De band beschikt over een stevige frontdame die een lekkere stem heeft. De muziek beviel ons wel, het is progressieve powermetal. De nummers zitten goed in elkaar, jammer was wel dat het geluid niet helemaal goed stond. Het klonk een beetje hol en de bas en gitaar waren niet elke keer goed te horen. Wel een gaaf optreden en na afloop hebben we een cd gekocht met handtekeningen en zijn met de band op de foto gegaan. 


De zaal ging goed los!


Hoots, hoots, hoots!

Setlist van Gloryhammer

Inmiddels hadden we een aantal oude bekenden getroffen, Jaap en Sjaak met hun maten waren er ook. Later kwamen er nog twee Noorse mannen bij en werd het naarmate de avond vorderde steeds gezelliger......... Nou en toen was het Gloryhammer tijd. Deze band is in 2012 opgericht door Alestorm-frontman Christopher Bowes en is net als Alestorm zelf een garantie voor een feestje. De bandleden vormen parodieën op stereotypen die binnen de powermetal heersen en vertegenwoordigen elk een personage en hebben een bepaald kostuum aan. De nieuwe nummers werden beter ontvangen dan ik had verwacht, dit omdat ik de eerste plaat wat beter vind. Maar met Rise of the Chaos Wizards en Legend of the Astral Hammer zat de stemming er gelijk goed in. Het publiek ging helemaal los, er waren zelfs een paar moshpits in de zaal te zien. 


Met Christopher Bowes op de foto


Met zanger Thomas Winkler op de foto


Stratovarius

Ik kon na afloop de setlist nog mooi van het podium pakken (de band was toch weg). Maar toen kwamen de mannen nog terug en het was heel komisch om de verschrikte reactie te zien van Christopher Bowes toen hij de de setlist wilde pakken en deze daar dus niet meer was....... Ja en dan moet je als Stratovarius hier achteraan proberen de feestelijke sfeer minimaal in stand te houden. Daar slaagde de band wonderwel in. De muziek is toch degelijk een stukje serieuzer maar de band had een heerlijke set samengesteld en het werd een erg leuk optreden. De nieuwe nummers sloegen ook erg aan, opener van de avond My Eternal Dream is een geweldig nummer. Daarna meteen Eagleheart en dan kan het al bijna niet meer stuk.


Veel speelplezier


Zanger Timo Kotipelto


Jens Johansson op keyboards

Met het heerlijke Unbreakable werd de set afgesloten maar natuurlijk keerden de mannen nog terug voor een toegift. Met de grote kraker Hunting High and Low werd een topavondje afgesloten en dat was maar goed ook want we hadden inmiddels ook wel genoeg bier naar binnen geslurpt. Robin had de setlist van Stratovarius nog gekregen, een erg leuk aandenken. Natuurlijk gingen we nog even naar de merchandise waar we de nog de groeten hadden gedaan van Eus Straver aan Larry. We kochten een cd van Divine Ascension en gingen met de bandleden op de foto. We hebben nog een tijdje nagebabbeld en één van de bandleden vertelde dat ze 6 weken door Europa toerden met een bus nadat ze eerst een etmaal in het vliegtuig hadden gezeten vanuit Australië. Maar een plezier dat ze hadden...... We konden mooi de laatste trein naar Utrecht pakken en lagen om 01:00 uur weer tevreden in ons mandje.


Setlist van Stratovarius


Met de gekochte cd en band op de foto


Robin ook op de foto met Divine Ascension


De getekende cd van Divine Ascension


Geen opmerkingen:

Een reactie posten