zondag 21 juni 2015

Graspop 2015 dag 3 * 21 juni 2015, Dessel - België


Graspop Metal Meeting dag 3
19, 20 en 21 juni 2015, Dessel - België
We hebben op de derde dag de volgende bands gezien, Kobra and the Lotus, Battle Beast, The Charm the Fury, Tremonti, Sylosis, Devilment, Black Stone Cherry, Papa Roach, Airbourne, Amorphis, Motörhead, Dragonforce, Scorpions en Faith No More. 


Zaterdagavond was Rick door Renate opgehaald in Eersel, hij was met het openbaar vervoer vanuit Arnhem gekomen omdat hij daar zijn brandweer opleiding had gehad. Het huisje zat dus goed vol op de zaterdagnacht met negen personen. Nadat we zondagmorgen na een stevig ontbijt (dankzij m'n lieve vrouwtje Renate) Argo, Saskia, Nikki en Erik hadden uitgezwaaid gingen ik, Robin, Rick en Tom onze laatste dag op het festival in.




Met m'n maatjes de laatste dag in


Kobra and the Lotus


Ja en als je dan toch een aanzoek doet....


Battle Beast was geweldig


Noora Louhimo is nu echt de frontdame

Battle Beast bedankt het enthousiaste publiek


We troffen al snel André en Pepijn en het werd een hele gezellige dag. Met Kobra and the Lotus werden we al flink opgewarmd voor het geweldige Battle Beast. Ik volg deze band al vanaf het allereerste begin en deze gaan (als er niets tegenzit) groot worden in het metal wereldje. Wat een gaaf optreden en Noora heeft een geweldige stem én is een persoonlijkheid. Een geweldige podiumpresentatie en voor mij is dit de belichaming van METAL. Battle Beast bracht een uitstekende set met nummers van alle drie de albums Steel, Battle Beast en Unholy Savior. Harde nummers werden perfect afgewisseld met lekkere "meezingers". De hele Metaldome ging in ieder geval uit z'n dak. Ik had ze eerlijk gezegd al veel eerder op Graspop verwacht, de band was namelijk al 2010 uitgeroepen tot de beste internationale nieuwkomer bij de Wacken Metal Battle. Graag volgend jaar weer terug en hoger in het schema. 



The Charm the Fury


Gezellig met André


Is al aardig druk aan het worden


Tremonti


Setlist Kobra and the Lotus:
Lost in the Shadows, I Am, I Am, Heartbeat en 50 Shades of Evil.
Setlist Battle Beast:
Far Far Away, Out on the Streets, Black Ninja, Iron Hand,
Touch in the Night, Enter the Metal World en Out of Control.
Setlist The Charm the Fury:
The Unveiling, Testament, Colorblind, The Enemy, Dirty South, A Shade Of My Former Self, In The Wake Of Pride, Living Saints, Virtue Of Leadership en Carte Blanche.
Setlist Tremonti:
Cauterize, You Waste Your Time, Brains, Radical Change,
The Things I've Seen, Another Heart, Decay en Wish You Well.
Setlist Sylosis:
Dormant Heart, Fear the World, Mercy, Teras, Servitude, Leech,
All Is Not Well, Altered States of Consciousness en Empyreal.



Wolfgang Van Halen op de basgitaar


Strakke set van Sylosis

Met André hebben we wat nummertjes gekeken van The Charm and the Fury. Leuk maar ik vond het niet overweldigend. Op tijd naar Tremonti, één van de lievelingsbands van Robin. Er was helemaal niets mis met dit concert alleen sloeg de vonk niet over. De opener en het splinternieuwe Cauterize viel al helemaal niet zo in de smaak en het kwam niet zo op gang. Voor Robin was het allemaal niet zo erg, hij zong alles uit volle borst mee. Afgesloten werd er met een rijtje lekkere nummers, Another Heart, Decay en Wish You Well. Achterin de Marquee wat nummers meegepikt van Sylosis, klonk erg goed en retestrak. Bij Devilment heb ik me ook uitstekend vermaakt. Wel jammer dat de voor mij sterkste nummers al aan het begin werden gespeeld, Even Your Blood Group Rejects Me en Mother Kali. De band had nog een bijzondere danseres meegenomen die in twee verschillende gedaantes de muziek kwam ondersteunen. 


Dani Filth van Devilment

Setlist Devilment:
Even Your Blood Group Rejects Me, Mother Kali en The Great And Secret Show.
Setlist Black Stone Cherry:
Rain Wizard, Blind Man, Me and Mary Jane, In My Blood, Bad Luck & Hard Love, Maybe Someday, Holding On...To Letting Go, White Trash Millionaire, Blame It on the Boom Boom, Lonely Train en 30 Seconds of Death Metal.
Setlist Papa Roach:
Face Everything and Rise, Between Angels and Insects, Where Did the Angels Go?, Blood Brothers, Broken Home, Falling Apart, Kick in the Teeth, Getting Away with Murder, Scars, Lifeline, Warriors, Last Resort en ...To Be Loved.



Er was ook een meisje bij...



Grappige beesten


Dino's in da house!


Leuk optreden van Black Stone Cherry

Zanger Chris Robertson van Black Stone Cherry



Heerlijk dynamisch optreden van Papa Roach


In het publiek

Setlist Airbourne:
Ready to Rock, Too Much, Too Young, Too Fast, Chewin' the Fat, Girls In Black,
Cheap Wine & Cheaper Women, Black Dog Barking, Diamond in the Rough,
Stand Up for Rock 'n' Roll, Live It Up en Runnin' Wild.
Setlist Amorphis:
Into Hiding, The Castaway, First Doom, Black Winter Day, Drowned Maid, In the Beginning, Forgotten Sunrise, To Father's Cabin, Magic and Mayhem,
Vulgar Necrolatry, My Kantele en Folk of the North.
Setlist Motörhead:
Shoot You in the Back, Damage Case, Stay Clean, Metropolis, Over the Top, Guitar Solo, The Chase Is Better Than the Catch, Rock It, Lost Woman Blues,
Doctor Rock (Including drum solo), Orgasmatron, Going to Brazil, Ace of Spades en Overkill.


Airbourne


Je zal zo maar rond moeten rennen

Gewoon knallen


Nadat ik de nodige dino's had ontweken op het veld kwam ik bij de mainstage voor Papa Roach. Ondertussen was Black Stone Cherry naast ons bezig en zorgde voor een plezierig intermezzo. Prima te verteren rock met een glimlach, niets mis mee. Bij Papa Roach ging het zoals altijd weer helemaal los. De man heeft nog steeds een geweldige hoeveelheid energie en natuurlijk de nodige fijne nummers. Alleen bij het nieuwe nummer Falling Apart kachelde het een momentje in, helaas is het laatste album niet het beste (en dat is een understatement). Het hele veld bewoog regelmatig op en neer en met het geweldige Last Resort en ...To Be Loved sloten de mannen een heerlijk optreden af. Ook Airbourne gaf een geweldige show. Wie heeft het nu nog over ACDC? Lekker deze jonge honden laten razen en de band heeft inmiddels ook de nodige topnummers in huis. Het is allemaal niet al te ingewikkeld maar wat geeft het als iedereen het naar de zin heeft? 


Paar bordjes bami


Amorphis kreeg de boel niet op gang


Toni Joutsen


Motorhead

Setlist Dragonforce:
Fury of the Storm, Three Hammers, The Game, Black Winter Night, Symphony of the Night, Cry Thunder, Valley of the Damned, Ring of Fire en Through the Fire and Flames.
Setlist Scorpions:
Going Out with a Bang, Make It Real, The Zoo, Coast to Coast,
Top of the Bill / Steamrock Fever / Speedy's Coming / Catch Your Train (70's Medley), We Built This House, Delicate Dance, Matthias Jabs guitar solo, Always Somewhere / Eye of the Storm / Send Me an Angel (Acoustic Medley),
Wind of Change, Big City Nights, Dynamite, In the Line of Fire, Kottak Attack (Drum solo), Crazy World, Rock 'n' Roll Band, Blackout, Still Loving You en Rock You Like a Hurricane.
Setlist Faith No More:
Motherfucker, Land of Sunshine, Caffeine, Evidence, Epic, Black Friday,
Everything's Ruined, Midlife Crisis, The Gentle Art of Making Enemies, Easy, Separation Anxiety, Last Cup of Sorrow, Matador, Ashes to Ashes, Superhero, Sol Invictus en Just a Man.


Supergaaf: Dragonforce


Marc Hudson is een prima zanger

We waren er van te voren al bang voor en het kwam uit. Als grote fans van Amorphis konden we toch dit optreden niet waarderen en we waren helaas niet de enige. Leuk om het hele album Tales From the Thousand Lakes te spelen in een zaaltje voor de liefhebbers maar een festival is toch anders. Daar moet je toch je grootste hits spelen. Nu zijn wij ook nog eens geen fan van de allereerste Amorphis albums dus daardoor werd het op een paar nummers na een teleurstellend optreden voor ons. Op weg van de Marquee naar de Metaldome kregen we nog wat Motörhead nummers mee. Het klonk best redelijk maar wat is het sneu om te zien hoe Lemmy er inmiddels bij staat. Zo mager als een lat en een ingevallen gezicht, dit gaat niet lang meer goed ben ik bang voor. 



Op weg naar "de tent met de bankjes"


Verkeerde vlag (euh USB stick) bij de Scorpions


Scorpions, Send me an Angel en wij zitten gezellig te ouwehoeren met een biertje


 Zie de maan schijnt...



Beetje vreemde eend in de bijt Faith no More


Lekker zitten met een biertje en luisteren

Gelukkig maakte Dragonforce onze zondag helemaal af. De band zette de hele tent in vuur en vlam met deze ongelofelijke speedmetal. Het super snelle gitaarspel van Herman Li en Sam Totman moet je echt live gezien hebben om te geloven dat dit echt mogelijk is. We stonden vooraan en alles bewoog en we hebben écht keihard moeten werken om de tientallen crowdsurfers over ons heen te laten passeren. Er was in de set bijna geen rustmomentje ingepast dus met het zweet in onze bilnaad gingen we voor de laatste noten van Graspop naar de "tent met de bankjes". Daar hebben we met Pepijn en André onze laatste muntjes opgemaakt onder de tonen van de Scorpions. Leuk om deze band (voor het eerst) eens te zien maar ik denk dat het wel tijd voor ze is om te stoppen (eigenlijk hadden ze dit al gedaan en is het jammer dat ze toch weer doorgegaan zijn). Alleen gitarist Rudolf Schenker is nog een groot genoegen om naar te luisteren. Faith No More sloot de zondag af op een smetteloos wit mainstage en begon met het wel lekkere Motherfucker. Daarna vond ik er niet zoveel meer aan en toen we eenmaal buiten liepen en Easy werd gespeeld liepen de rillingen over m'n lijf. Niet van plezier overigens... Helaas zaten de drie dagen er alweer op en was het zoals altijd weer een super geweldig festival geweest met dit jaar een recordaantal bezoekers van 152.000...... Wel uitkijken dat het niet te druk wordt...... 

Hoogtepunten waren wat mij betreft dit jaar in willekeurige volgorde, Avatarium, In Flames, Orchid, Godsmack, Five Finger Death Punch, Alice Cooper, Judas Priest, Battle Beast, Papa Roach en Dragonforce. 



Tot volgend jaar!


Lekker ontspannen in het zwemparadijs

De volgende ochtend hebben we alles netjes opgeruimd en ingepakt en afscheid genomen van Tom. We zijn naar Eindhoven gereden en hebben in het zwemparadijs Pieter van den Hoogeband alle stof van ons afgespoeld. Heerlijk om in het golfslagzwembad te dobberen en tot rust te komen. Na een patatje en een snack vertrokken we uit het zwembad en we waren om vijf uur weer thuis. Het blijft toch een vreemd fenomeen dat je na drie dagen slopende Graspop al na enkele dagen thuis weer heimwee hebt naar dat werkelijk fantastische en unieke festival. Geweldig! We gaan gelijk weer sparen voor 2016! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten