zaterdag 18 april 2015

Joe Madman & the Sidewalkers en DeWolff * 18 april 2015, Tivoli de Helling - Utrecht
Setlist Joe Madman & the Sidewalkers:

Setlist DeWolff:
Evil Mothergrabber, Satilla No. 3, Medicine, Vicious Times, Voodoo Mademoiselle,
Stand Up Tall, (Ain't Nothing Wrong With) A Little Bit Of Loving, Crumbling Heart,
The Pistol en Don't You Go Up the Sky. Toegift Restless Man en Gold and Seaweed.


Joe Madman and the Sidewalkers

Drummer van Joe Madman and the Sidewalkers

Zoals altijd was het weer een feestje bij DeWolff, deze keer in Tivoli de Helling. Het was voor mij sinds september 2012 de vijfde keer (en voor Robin de 3e) dat ik de band live aan het werk zag. Wel leuk dat je in zo'n periode kan zien dat de band steeds beter op elkaar ingespeeld is geraakt. In het voorprogramma stond Joe Madman & the Sidewalkers. Joe the Madman is het alter-ego van Mitchell Rivers en The Sidewalkers bestaan uit bassist Lars de Lange en drummer Joost van Oeveren. De band speelt, zoals ze zelf zeggen, een manische mix van rock 'n roll, bedekt met een dikke laag Tabasco. Ik weet niet of het waar is maar ik hoorde dat DeWolff betrokken was geweest bij de laatste plaat van deze band. 


Het kwam soms van ver

Pablo bovenop de Hammond

Nou qua bandgeluid was het ook wel heel erg in dezelfde richting en toen de laatste twee nummers de bassist achter het orgel kroop was de gelijkenis wel zeer groot. Vind het zelf altijd wel jammer dat het voorprogramma uit dezelfde muzieksoort bestaat. Maar goed, de mannen waren wel goed en ze werden prima ontvangen door de uitverkochte zaal. Na een korte pauze was het dan tijd voor DeWolff. Met Evil Mothergrabber als opener werd de toon gelijk gezet voor een prima optreden. Dit nummer van de laatste plaat is wel één van de betere en past prima tussen het oude werk. 


Even de zaal opzwepen

Ging goed los af en toe

De laatste plaat vind ik zelf toch wat minder maar logischerwijs werden er nog drie nummers van gespeeld. Op zich geen probleem maar met Restless Man als één na laatste nummer in de toegift ging de vaart toch wat uit de verder prima set van vanavond. Het zijn nog steeds sympathieke gasten en de band staat met veel plezier op het podium. Het blijft een genot om naar het geweldige gitaarspel van Pablo te kijken, hij is niet voor niets uitgeroepen als gitarist van het jaar door gitarist.nl. Na afloop nog even bij gekletst en wat foto's gemaakt met hem, inmiddels kent hij ons ook wel. Samen met Ronald zijn we met de trein weer naar huis gegaan en doken tevreden ons mandje in na een super leuk avondje. 


De setlist en Robin met PabloGeen opmerkingen:

Een reactie posten