vrijdag 15 augustus 2014

The Monolith Deathcult en Amon Amarth * 15 augustus 2014, Tivoli Ronda - Utrecht



Setlist The Monolith Deathcult:
Todesnacht von Stammheim, S.A.D.M., Kindertodeslied, Den Ensomme Nordens Dronning, Wrath of the Ba'ath, Qasr Al-Nihaya en Human Wave Attack.
Setlist Amon Amarth:
Father of the Wolf, Deceiver of the Gods, Death in Fire, We Shall Destroy, As Loke Falls, Guardians of Asgaard, Cry of the Black Birds, Embrace of the Endless Ocean, War of the Gods, Victorious March, Twilight of the Thunder God en The Persuit of Vikings. 


Gezellig met André een biertje drinken op het terras bij Stairway to Heaven

Zo hier doe je het allemaal voor, wat een feest was het weer. Ik had met André afgesproken bij Stairway to Heaven op de Mariaplaats en om 17:30 uur zaten we daar gezellig op het terras aan een lekker koud biertje. Om iets over zeven uur vertrokken we naar de nieuwe Tivoli zaal waar we Argo, Saskia, Nikki, Joran en Erik voor de deur troffen. Zo waren we met een lekker grote en gezellige groep en dat was natuurlijk een mooi moment om op de foto te gaan. Fotograaf Rob Sneltjens maakte een mooie foto van ons met mijn smartphone voordat we aan het concert begonnen. 

Argo, Saskia, Erik, Nikki, ik, André en Joran zijn er helemaal klaar voor

Voorprogramma was The Monolith Deathcult, een death metal band uit Nederland. Het kon ons niet bekoren. Geluid was niet al te best, toetsenist slecht hoorbaar en ook de band was niet echt enthousiast waardoor er nauwelijks interactie was met het publiek. Jammer, grote kans voorbij laten gaan lijkt me. De grote zaal (max. 2000 bezoekers) was niet helemaal uitverkocht maar er was toch wel behoorlijk wat volk. Had wel een groot voordeel, de bar was zodoende goed bereikbaar en daar hebben we dan ook veel gebruik van gemaakt. 


The Monolith Deathcult viel tegen


Gitaarwerk was wel lekker


Setlist Amon Amarth

Nou en toen was het dan zover, Amon Amarth. Meteen bij opkomst was het al duidelijk. Dit werd een ouderwets topavondje. Geluid geweldig, band in grote vorm, veel enthousiasme bij de band en bij het publiek. Elk biertje kwam er nu weer net zo hard uit, het gehele optreden was er een constante pit aan de gang. Er waren zelfs een aantal mensen die zich niet konden beheersen en aan crowdsurfen begonnen. Ai, dat was hier niet zo slim, de bewaking trad niet erg zachtzinnig op. Wel jammer deze onnodige agressieve manier waarmee deze fans verwijderd (ook uit de zaal?) werden. 

Zanger Johan Hegg ging er meteen tegenaan


Wij moesten natuurlijk ook meedoen


Met de toegift Twilight of the Thunder God en The Pursuit of Vikings kwam er jammer genoeg weer een einde aan deze geweldige avond. We hebben nog even gezellig nagepraat totdat we vriendelijk verzocht werden de zaal te verlaten. Onderweg en op het station hebben we nog voluit het refrein The Pursuit of Vikings lopen bléren, Ta Tata Ta Ta, Ta Tata Ta Ta………. Daar kregen we natuurlijk veel reactie op. Hoorde je aan de overkant van het perron ook andere fans reageren, Ta Tata Ta Ta, Ta Tata Ta Ta……… Na aankomst op station Maarssen hebben we de auto volgepropt (onze elastieken Erik achterin de kofferbak) en om iets over twaalf uur werd ik netjes thuis afgezet door de familie van Bart. 


Veel plezier óp en ook voor het podium!


Johan ging er helemaal voor

Even een shot vanaf de bar


Mooie rode gloed van de draak


Bedankt voor de mooie avond!


Lees ook reviews op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten