vrijdag 9 november 2012

Battle Beast en Sonata Arctica * 9 november 2012, 013 - Tilburg
Setlist Battle Beast: 
Justice and Metal, The Band of the Hawk, Iron Hand, Steel, Die-Hard Warrior, Cyberspace, Victory en Enter the Metal World.
Setlist Sonata Arctica:
Only the Broken Hearts (Make You Beautiful), Black Sheep, Alone In Heaven, Losing My Insanity, Broken, The Gun, The Day en I Have a Right. Acoustische set: Tallulah, The Dead Skin en Wanted Dead or Alive. Paid in Full, Shitload of Money, Replica, FullMoon, Cinderblox en Don't Say a Word en Vodka Outro.Sterk optreden van Battle BeastVan bovenaf genomen


Voor de derde keer in acht dagen ging de tocht naar het zuiden, na de Effenaar in Eindhoven, de Pul in Uden was 013 in Tilburg aan de beurt voor een bezoek. Ook deze keer ging de tocht door de regen maar de reis ging redelijk voorspoedig zodat we om 19:30 in een enorme rij voor de deur konden aansluiten. Toch valt het dan wel weer mee als je binnenkomt, het is een grote zaal (2000 man/vrouw) en we konden toch lekker vooraan staan. Had de jongens al lekker gemaakt voor het voorprogramma, Battle Beast. Deze had ik in 2010 al eens gezien als voorprogramma van Nightwish en ze wisten de Heineken Music Hall flink los te krijgen, inclusief mezelf. Nou vanavond was het, ondanks een nieuwe zangeres, weer erg goed. Echte metal a la Judas Priest en Saxon, gave stem, mooie gitaarsolo's en prima nummers. Ook nu werd het publiek weer flink opgezweept, een aanrader!


Toni Kakko is een échte persoonlijkheid


En een prima zanger

Na de pauze Sonata Arctica. Het openingsnummer was van de nieuwe cd en dat was voor mij meteen het eerste dipje. Toen een oud nummer, Black Sheep en dat was heerlijk meebleren en springen. En zo ging het eigenlijk steeds maar door, dan weer heerlijk en dan weer wat minder. Het accoustische gedeelte was leuk, alleen begreep ik dan weer niet dat er een cover gespeeld moest worden. Dead or Alive van Bon Jovi, volgens mij heeft de band zelf genoeg goede nummers. Verder vond ik de band niet overenthousiast, behalve dan zanger Toni Kakko. Als verzachtende omstandigheid gold wel dat we de twee concerten hiervoor met Kamelot en Gotthard wel extreem verwend waren. Gelukkig was het gedeelte na de accoustische set het beste en Replica, Full Moon en Don't Say a Word waren voor mij de echte hoogtepunten. Moet wel zeggen dat ik veel respect heb voor de vernieuwingsdrang van de band, op cd maar ook de setlist veranderd zeer sterk door de jaren heen.


De accoustische set besloeg drie nummers

Na het concert werden nog een paar plectrums (helaas lukte het deze keer niet om er een te vangen) en twee drumstokken in het publiek gegooid. De ene drumstok werd gevangen door twee jongens en deze hebben zeker tien minuten met een vertrokken gezicht allebei aan een kant staan trekken, de splinters stonden in hun handen. Uiteindelijk werd er een muntje opgegooid en was deze strijd beslist. Om 00:45 stonden we weer thuis in de kamer na een pittige maar wel hele leuke concertweek.


Lekker gitaarwerk


Overzicht van de uitverkochte zaal


De band bedankt het publiek


Lees ook een review op:
http://www.rockportaal.nl/
http://www.dutchdistortion.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten