vrijdag 13 januari 2012

The Man-Eating Tree, Leprous en Amorphis * 13 januari 2012, Dynamo - EindhovenSetlist The Man-Eating Tree:
Harvest Bell, At The Green Country Chapel, Down to the Color of the Eye, Armed, Amended, Of Birth for Passing en Call of Surrender.
Setlist Leprous:
Thorn, Restless, Passing, MB. Indifferentia, Waste of Air, Dare You en Forced Entry.
Setlist Amorphis:
Tape, Song of the Sage, Mermaid, The Smoke, Against Widows, (gekozen door het publiek), Sampo, You I Need, Sky Is Mine, Karelian Intro Tape, Vulgar Necrolatry, Into Hiding, Crack in a Stone, Alone @Info[Introduction of the band], Silver Bride. Toegift: Thousand Lakes Intro Tape, Black Winter Day, My Kantele en House Of Sleep.


The Man-Eating Tree was erg goed

Rick kreeg een plectrum van deze gitarist

Op vrijdag 13 januari ging ik met Rick en Robin om kwart voor zes op weg naar Eindhoven. Ik had deze keer de dichtsbijzijnde parkeergarage in de TomTom gezet en dat bleek een uitstekend idee. We kwamen namelijk op een meter of 100 van Dynamo af op een parkeerplek te staan en stonden om half acht met stempel en al op onze hand vooraan in de zaal. Het begon al lekker vol te lopen toen om klokslag acht uur de eerste band van de avond, The Man-Eating Tree, begon. We hadden ons vantevoren voorbereid door te luisteren naar de muziek van beide voorprogramma's maar deze band verraste ons toch nog behoorlijk. Erg lekkere muziek, af en toe best complex en met rustige momenten maar ook gemeten naar het enthousiasme in de zaal was dit een uitstekend begin van de avond. Aan het einde van de setlist kreeg Rick uit handen van de gitarist zijn plectrum (als enige in de zaal).


Zanger Tuomas Tuominen van The Man-Eating Tree

Leprous had ik op 29 oktober 2010 al eens in het voorprogramma gezien van Therion en ik had de jongens hier vantevoren warm voor gemaakt. Ik vond ze toen erg goed maar ondanks de tomeloze inzet van de band sloeg vanavond de vonk toch niet helemaal over op het publiek. Door de vele tempowisselingen en wel orginele muziek viel het vaak niet helemaal goed en de reacties waren wat lauw. Toch wel genoten want het is prima muziek en de bandleden gingen als beesten te keer op het podium. Ik vraag me wel af of het enorme vele headbangen wat zanger Einar Solberg doet wel gezond is.

Leprous speelde met enorm veel bezieling

Amorphis kwam, zag en overwon

Amorphis kwam, zag en overwon. Wat een klasseband is dit toch. Bij het eerste nummer Song of the Sage moest het geluid nog een beetje bijgestuurd worden maar daarna was het allemaal weer super (het geluid was trouwens de hele avond prima). Alle krakers kwamen weer voorbij en in het middengedeelte was er wat ruimte voor de hele oude nummers. Bij Vulgar Necrolatry, Into Hiding en Crack in a Stone ging de hele zaal los. Zelf ook nog even in de pit gedoken, je kon gewoon niet blijven staan. Er was zelfs een paar keer een crowdsurfer, helaas was daar niet op gerekend en de eerste keer werd ie op het podium geknikkerd tot ongenoegen van één van de medewerkers van Amorphis. Die 'm er dan ook weer snel afwerkte. Het concert werd "afgesloten" met de knaller Silver Bride waarna de band van het podium verdween. Natuurlijk kwam de onvermijdelijke toegift. Heel leuk was dat Robin een eigen plectrum met gitarist Esa Holopainen ruilde. Robin vroeg "will you change a pick, I'm a guitarist too". Dat vond ie wel leuk (Rick kreeg er trouwens ook één) en hij speelde dus de laatste nummers van de avond met de plectrum van Robin. Met Black Winter Day, My Kantele en het heerlijke House of Sleep kwam er om 23:45 uur een einde aan een geweldige avond.

 
Zanger Tomi Joutsen van Amorphis

Even een intro op een andere gitaar door gitarist Esa Holopainen (Amorphis)
De boys kregen allebei een plectrum van 'm en hij kreeg er één van Robin en speelde daar de laatste drie nummers mee!


 

Lees ook een review op: 
http://www.rockportaal.nl/
http://www.metalfan.nl/
http://www.lordsofmetal.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten