vrijdag 9 december 2011

Kayak * 9 december 2011, P60 - AmstelveenSetlist Kayak:
Hunter and Prey, Credible Lie, Never Was, My Heart Never Changed, Daphne, Before the Angels Fell, Well Done en Nobody Wins. Pauze. Sweet Revenge, Selfmade Castle, Demon in Her Eyes, Anywhere But Here, Friendship and Love, Merlin, Bury the World, Chance for a Lifetime, Starlight Dancer, Most Underrated Band in the World. Toegift Life is Good, Ruthless Queen en Undecided.


Zangeres Cindy Oudshoorn was uitstekend bij stem


Edward Reekers

Op mijn verjaardag in april mocht ik van Nicole een concertkaartje uitkiezen. Dit werd dus Kayak want ik vond het leuk om met het hele gezin en Nicole naar een concert te gaan voor een beetje "normale" prijs. Acht maanden later was het zover, na een lekkere maaltijd bij ons thuis vertrokken we met z'n allen naar P60 in Amstelveen. De rij voor de deur was best lang en nadat de deur open was gegaan viel het op dat het aardig druk was. Op 31 oktober 2009 waren we voor het laatst bij Kayak geweest (toevallig ook in P60) en dit concert was een stuk minder druk bezocht dan vanavond. Ook toen hadden we het erg leuk gevonden en daardoor meteen na het concert kaartjes gekocht voor een concert van de band een maand later in het Patronaat. Helaas overleed drummer Pim Koopman toen enkele dagen voor dit optreden en werd het afgelast. 


Joost Vergoossen en Edward Reekers

Vanavond dus twee jaar later de herkansing en het werd een uitstekend optreden. Het was denk ik vanavond nagenoeg uitverkocht en dat gunnen we deze band van harte! Ook werden er opnames van het concert gemaakt, hopelijk komt er een dvd uit. Wat me persoonlijk erg beviel was de setlist. Deze bestond uit een grote hoeveelheid nieuwe nummers. Niet alleen van de laatste cd maar ook van de cd's van de laatste jaren waar ook zangeres Cindy bij betrokken was. We hebben dus de oude nummers zoals Mammoth, See See the Sun en Wintertime eens en keer niet gehoord...... Verder werd er behoorlijk veel stevig materiaal gespeeld met vaak een grote rol voor gitarist Joost Vergoossen en ook dat beviel het publiek (en ons) wel. 


Bassist Jan van Olffen

De band speelde tot 23:15 uur en er werd een kwartiertje gepauzeerd om alle volle oude blazen in de zaal te laten legen. Dus een optreden van twee uur waarin de band met veel enthousiasme en klasse ons heeft vermaakt. Natuurlijk werd er nog even een moment ter nagedachtenis voor Pim Koopman ingeruimd en kwam de band terug voor een toegift van drie nummers met daarin het onvermijdelijke Ruthless Queen. Maar gelukkig was dit niet het laatste nummer, er werd besloten met Undecided. Na het concert kwamen de bandleden nog even de zaal in, we gingen alle vijf tevreden naar huis na een uiterst geslaagde avond. 

Cindy heeft zich omgekleed in de pauze


Lol bij de twee gitaristen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten