zaterdag 5 november 2011

Feuerengel * 5 november 2011, De Boerderij - ZoetermeerSetlist Feuerengel:
Rammstein, Engel, Feuerfrei, Pussy, Benzin, Sonne, Ich Will, Du Riechst So Gut,
Asche zu Asche, Links 2,3,4, Ohne Dich, Stein um Stein, Stripped, Reise, Reise,
Spieluhr, Los, Mein Teil, Amerika en Du Hast. 


Zingen met een lampje in je mond


Vlammen aan de microfoonstandaard

Met Ben, Rick en Robin op zaterdagavond naar de Boerderij in Zoetermeer. Gelukkig waren we vroeg op weg gegaan want we zaten al snel in een file van 6 kilometer veroorzaakt door een ongeval. Al met al viel het allemaal wel mee en kwamen we toch nog redelijk op tijd aan. We konden de auto netjes voor de deur kwijt. Zonder jas naar binnen, het was niet erg koud, we konden helemaal vooraan staan. Tussen het podium en de zaal was een vrije ruimte gehouden, er stond ook een hek, dit om afstand te bewaren in verband met het vele vuurwerk. Hierdoor konden er wat minder mensen in de geheel uitverkochte zaal.

Vuurballen

Nog meer vuurballen 

Iets over half negen viel het grote zwarte doek naar beneden en begon Feuerengel met het nummer Rammstein. De zanger had een lampje in zijn mond, je kon dus mooi zien waar hij was...... Het duurde even voordat de boel op gang kwam maar naar verloop van tijd ging het dan ook echt los. Er ontstond zelfs voor korte tijd een kleine pit. Diverse keren spoten hoge vlammen omhoog en er waren flinke knallen. De leukste knal was op het moment dat het keyboard van de in glimmend pak gestoken toetsenman op de grond kapot werd gegooid. De toetsenman was toch wel het mikpunt van de avond, regelmatig werd hij door de zanger bekogeld met een half vol flesje water. 

Pijlen en vlammen op het podium

Fraaie stukjes vuurwerk waren de "pijlen" die omhoogschoten maar vooral degene die omlaag kwamen. Vier pijlen van bovenaf schoten precies in vier bakken die meteen vuur vatten. Hoogtepunten voor mij waren toch wel de krakers Ich Will, Du Riechst So Gut, Engel en Du Hast. Het was opzwepend en het publiek liet zich lekker opjutten. Ondanks dat de band serieus moet kijken was wel merkbaar dat ze er veel lol in hadden. Ze waren blij met het volle huis en ze bedankten het publiek na het concert dan ook zeer uitgebreid. Na nog een laatste biertje in het café gingen we na een geslaagde avond tevreden naar huis. 

De bassist heeft een pleister op zijn scheenbeen... Geen opmerkingen:

Een reactie posten