vrijdag 21 maart 2008

Pain en Nightwish * 21 maart 2008, Heineken Music Hall - AmsterdamSetlist Pain:
Same Old Song, Eleanor Rigby (The Beatles cover), End of the Line, Zombie Slam, Nailed to the Ground, Just Hate Me, On and On en Shut Your Mouth.  

Setlist Nightwish:
Intro, Bye Bye Beautiful, Dark Chest of Wonders, Whoever Brings the Night, The Siren, Amaranth, The Islander, The Poet and the Pendulum, Sacrament of Wilderness, Last of the Wilds, Sahara en Nemo. Toegift: Wishmaster en Wish I Had an Angel. 


Een grote fan van Nightwish moet natuurlijk ook eens naar een live concert. Helaas was net Tarja vervangen door de nieuwe zangeres Anette Olzon en dat was flink wennen. We moesten wel de nodige moeite doen om het concert bij te wonen, het was in een mum van tijd uitverkocht en er waren alleen nog kaartjes te koop via de duistere ticketburo'tjes. Het voorprogramma Pain (Industrial/Metal) was verrassend goed, live beter dan op de CD. De band zette een fraaie show neer met een prima setlist 

De net uitgebrachte cd van Nightwish Dark Passion Play vind ik geweldig, vooral het openings nummer van bijna 14 minuten The Poet And The Pendulum is grandioos. Gelukkig speelde de band dit nummer ook op deze avond... Helaas speelden ze veel te kort naar m'n zin, net anderhalf uur. De nummers van de laatste cd werden ondanks de niet geweldige stem van Anette goed gebracht. Helaas kwam ze bij de échte Nightwish nummers wel wat te kort. Maar ja, dat is een heel ander soort zangeres en het is ook wel logisch want Tarja is onvervangbaar. 

Lees ook een review op: 

http://www.lordsofmetal.nl/
http://www.zwaremetalen.com/
Geen opmerkingen:

Een reactie posten