vrijdag 26 juli 2024

The American Nirvana Tribute * 18 juli 2024, De Helling - Utrecht

 


The American Nirvana Tribute
18 juli 2024, De Helling - Utrecht

Samen met schoondochter Debora

Zanger/gitarist Joseph Maher

En dan ging ik zomaar met m'n schoondochter Debora naar een concert. Ik had dit een tijdje geleden voorbij zien komen en wist dat ze een groot Nirvana fan is dus tipte ik haar en gingen we op de fiets naar de Helling. Het was prachtig weer en na ruim 11 kilometer fietsen kwamen we mooi op tijd bij de zaal aan. Het was niet helemaal uitverkocht maar het scheelde niet zo heel veel, dus gezellig druk en je kon toch bewegen. Nou, dat werd wel gedaan vanavond er ontstond een pit en die bleef bijna de hele avond gehandhaafd. Er waren ouderen en jongeren en ook opvallend, heel erg jonge bezoekers.  

De dromerige extra gitarist


Vanaf de bar

The American Nirvana Tribute staat bekend als de meest authentieke tribute van het legendarische grunge drietal. Ze katapulteren je direct terug naar het 90’s grunge tijdperk met liveoptredens en zetten een bijzonder sterke kopie van het origineel neer. Hun gitarist en zanger Joseph Maher lijkt best wel op Kurt Cobain in stem en energie. De rest van de band bestaat uit drummer Steve Kilroy en bassist Dave Eve. Deze show van vanavond staat in teken van In Utero, wat dit jaar 30 jaar bestaat. Destijds werd rondom het album de Live and Loud tour georganiseerd en deze show heeft dezelfde opzet. Het drietal heeft als extra nog een bevriende gitarist uitgenodigd (waarvan ik de naam niet heb kunnen achterhalen) vanavond om de rol van Pat Smear te vervullen, die ook vaak meeging met de live optredens. 


The American Nirvana Tribute


Het bijzondere kado hangt aan zijn gitaar

Ik ben zelf nooit zo op de hoogte geweest van Nirvana, was in een voor mij zeer drukke tijd (lees: kinderen) en ik was meer een fan van Alice in Chains. Vond het later wel erg jammer dat ik ze nooit live heb zien optreden dus vanavond toch een beetje van die ouderwetse grunge sfeer proeven. We stonden tegenover de extra gitarist en of deze nu iets genomen had of gewoon in trance was weten we nog steeds niet maar hij was erg gelukkig. Al kwam het misschien ook wel door die mooie en met weelderige decolleté gezegende dame die vlakbij hem stond. Al met al was het een zeer geslaagde avond en ook de niet bij mij zo bekende nummers klonken erg lekker en de zaal met veel écht jonge mensen ging goed los. Debora kon veel teksten meezingen en ook haar lievelingsnummer Big Cheese werd vanavond gespeeld. De band kwam terug voor de toegift van twee nummers maar had het zo naar de zin dat het er drie werden. Na afloop namen we nog een laatste biertje in de foyer en konden we zonder jas of vest weer gezellig kletsend terug naar huis fietsen. 


En dat is best interessant


Scheuren met de gitaar


En weer omdoen


Heart-Shaped Box


Afzakkertje voor we weer naar huis gaan


The American Nirvana Tribute - In Bloom & Pit









Geen opmerkingen:

Een reactie posten