vrijdag 26 april 2024

Feuerengel * 19 april 2024, Tivoli Ronda - Utrecht

 


Setlist Feuerengel:
Armee der Tristen, Feuer Frei!, Du Riechst So Gut, B********, Deutschland, Zeig Dich, Keine Lust, Ich Tu Dir Weh, Angst, Rammstein, Amerika, Diamant, Sehnsucht, Asche Zu Asche, Dicke Titten, Mein Herz Brennt, Radio, Mein Teil, Du Hast en Engel. Toegift: Ausländer, Sonne, Ich Will en Adieu.


Zanger Boris


Bassist Holger

Waarom zou je naar Rammstein gaan als je Feuerengel hebt? Zo dachten 1999 andere bezoekers vanavond er ook over. Want wat zetten deze mannen (en ook vrouwen, zie crew) een geweldige show neer. En wat is nog mooier dan dat je er allemaal betrekkelijk dicht op kan staan. Natuurlijk is dit wat gechargeerd maar ik heb deze band nu drie keer gezien en ze hebben wel een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Maar goed, als je overal volle zalen trekt en zoals vanavond gewoon 2000 betalende toeschouwers een fantastische avond biedt, kun je ook wel een prima show neerzetten. Wij waren vanavond met een flinke groep aanwezig, ook André, Rick, Robin, Debora, Babel, Kimberley, Bas, Susan en Dave waren erbij.


Veel vuur vanavond


Rad van vuur bij het nummer Rammstein

In 2011 had ik de band voor het eerst gezien in de Boerderij maar nu was de show toch beduidend groter. Het optreden begon met het nummer Armee der Tristen en een gigantische knal, de Ronda was gelijk wakker. Natuurlijk werd er flink wat vuur gebruikt, maar bij veel nummers was er iets speciaals te zien. Zoals bijvoorbeeld bij Ich Tu Dir Weh waarin toetsenist Chris in een doodskist moest gaan liggen en bedolven werd onder vuur uit een melkbus. Bij Rammstein wordt er met een groot rad met vuur gedraaid, bij Asche Zu Asche staan er twee microfoonstandaarden in de hens en bij Mein Herz Brennt "steekt" de zanger een brandende Romeinse kaars in zijn hart.


Amerika


Chris op keyboards

Bij Radio staan er twee extra keyboards op het podium en bij Mein Teil draaien bij de intro de twee ventilatoren waardoor heel mooi licht schijnt door de zaal. De gitarist krijgt z'n momentje en de arme Chris moet in de kookpot gaan zitten. Zanger Boris komt dan het podium op met een vlammenwerper en zet een aantal keren de kookpot in een enorme vuurbal. Op een gegeven moment is Chris het zat en zwaait met een witte vlag als teken dat hij het opgeeft, hilarisch. Gelukkig komt de man geheel ongeschonden uit de kookpot. Meezingers waren er ook genoeg, vooral bij Deutschland, Amerika, Dicke Titten, Du Hast, Sonne en Ich Will werd door de zaal uit volle borst meegezongen. Er is nog wel een rustmomentje ingebouwd met het prachtige nummer Diamant.


Jas staat in brand


Zal lekker warm zijn

Bij Engel staan er diverse bakken op het podium met een gezellig vuurtje en heeft de drummer plots vuurspuwende drumstokken in zijn handen. Bij de laatste paar nummers van de reguliere set ontstond er zelfs een pit, leuk dat de band zoveel enthousiasme teweeg kan brengen. De band verdwijnt van het podium maar komt natuurlijk terug voor een toegift. Die bestaat in eerste instantie uit drie nummers, Ausländer, Sonne en Ich Will. De stemming zit er geweldig in en zanger Boris bedankt Utrecht diverse keren voor de geweldige sfeer en de uitverkochte Ronda. Met Adieu komt er toch nog een allerlaatste nummer aan bod en dan is het écht afgelopen. Natuurlijk kan geen enkele coverband de echte Rammstein vervangen maar dit is wel een geweldig alternatief en normaal gesproken kun je nooit zo dichtbij de echte band komen. Wij waren het er in ieder geval als groep over eens dat het een fantastische avond geweest was.


Prachtige ballad Diamant


Asche Zu Asche


Mein Herz Brennt


Ook nog wat gitaarwerk


Boris met een mes


In de kookpot met een vlammenwerper


Met de vlammenwerper


Engel


Enthousiast publiek


De band bedankt de volle Ronda


Feuerengel - Dicke Titten


Feuerengel - Ich Will














Geen opmerkingen:

Een reactie posten