vrijdag 1 maart 2019

Blaze Bayley * 1 maart 2019, Gebr de Nobel - Leiden


Setlist Blaze Bayley:
The Dark Side of Black, 1000 Years, Dark Energy 256, The World Is Turning the Wrong Way, Human, Life Goes On, Solar Wind, Together We Can Move the Sun, Escape Velocity, Virus, Eating Lies, The Day I Fell to Earth, Eagle Spirit, Calling You Home, Stare at the Sun, Man on the Edge en Futureal.


Hapje en drankje bij de Duke of Oz


Vanaf de bar

Tom en ik reisden vandaag samen naar Leiden omdat Hans en Vincent daar eerst aan geocaching hadden gedaan. We verzamelden in de Duke of Oz, dit is een gezellige sportbar met Australische roots. We deden daar een drankje en een hapje en zo gingen we al redelijk gevuld en in een goede stemming naar de zaal. De kleine zaal was niet geheel uitverkocht maar het was toch wel gezellig druk. Een jaar geleden waren Hans en ik ook bij Blaze Bayley in dezelfde zaal geweest en het was nu toch wat voller. 


Blaze Bayley!


Veel plezier

Blaze Bayley en band kwamen op het podium en gingen meteen van start met The Dark Side of Black, een nummer van het laatste album (The Redemption of William Black (Infinite Entanglement Part III) uit de trilogie over William Black. Daarna volgden 1000 Years en Dark Energy 256 van het album Infinite Entanglement. Er zaten vanavond ook nog een aantal Iron Maiden nummers in de set, zoals Virus en de afsluitende nummers van vanavond Man on the Edge en Futureal. Ook werden er nog twee Blaze nummers gedaan, The Day I Fell to Earth en Stare at the Sun. Ik had een tijd gelden via Instagram gevraagd of de band Eating Lies wilden spelen, daar werd positief op gereageerd en ja hoor, dit nummer werd vanavond ook gespeeld! 


Geweldige show


De nieuwe backdrop

Zoals de vorige keren was de band weer geweldig op dreef en gitarist Chris Appleton soleerde fantastisch. De band die met Blaze op tour is is genaamd Absolva en bestaat uit gitarist Chris Appleton, drummer Martin McNee en bassist Karl Schramm. Het werd in ieder geval een heerlijke avond en Blaze is altijd bezig met het publiek. Hij zorgt ervoor dat iedereen het naar z'n zin heeft, schudt handjes, je krijgt een aai over je bol en wordt persoonlijk aangesproken. Natuurlijk ontbrak ook nu niet het grappige filmpje op het einde met het publiek in de hoofdrol. Na afloop kochten Hans en ik nog een mooi tourshirt en gingen met Blaze op de foto. Geweldige avond met een fantastische én vrolijke band en een toffe Blaze in de hoofdrol. 


Een geconcentreerde Blaze


Topper!


Chris Appleton


Heerlijke solo's


Karl Schramm zingt ook mee


De bas van Karl Schramm


Drummer Martin McNee 


Zweetdruppeltjes


De setlist van vanavond


Hans en ik met Blaze en een nieuw shirt


Blaze Bayley - Eating Lies


Gitaar solo Chris Appleton


Bassist Karl Schramm








Geen opmerkingen:

Een reactie posten