dinsdag 12 april 2022

Feuerengel * 9 april 2022, Tivoli Ronda - Utrecht

 


Setlist Feuerengel:
Rammlied, Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?, Waidmanns Heil, Ausländer, Du riechst so gut, Deutschland, Zeig dich, Ich tu dir weh, Hallelujah, Puppe, Links 2-3-4, Asche zu Asche, Mein Herz brennt, Mein Teil, Radio, Sonne, Du hast, Engel, Bück dich, Feuer frei!, Ich will en Zeit.

Busje komt zo...


Gezellige bende


Het doek is gevallen!

Zaterdag 9 april was het eindelijk zover, het optreden van Feuerengel in Tivoli Ronda. Had ooit in het verleden een kaartje hiervoor cadeau gedaan aan Hans voor zijn verjaardag (31-3-2020)…… We waren met een hele grote groep vandaag, we hadden een maand geleden een oproep hiervoor gedaan in onze concert app. Het leek ons namelijk leuk om na ruim twee jaar met z'n allen de start van een nieuwe concertperiode zonder die #\$%*corona ellende in te luiden. Zo waren we uiteindelijk met een groep van twaalf vrouw/man, ik, Renate, Rick, Robin, Debora, Hans, André, Ben, Kimberley, Bas, Susan en last minute nog een collega van Renate, Johanna.


Zanger Boris


Flinke vlammen

We waren mooi op tijd in de zaal en zochten ons vertrouwde plekje op, links van het podium vlakbij de bar en ook niet al te ver van de toiletten. Na een eerste biertje viel het grote zwarte doek en begon Feuerengel met een grote knal en het Rammlied aan het optreden. Het werd een behoorlijk vurige avond, de vuurspuiters werden rijkelijk gebruikt. Ook andere leuke extra's werden gebruikt, een paar grote knallen, een fakkel en vlammende drumsticks, een vuurwaaier, vuurkorven, een melkbus met vuur werd geleegd in een graftombe en om af te koelen werd er op einde van de show over de eerste rijen geplast. Een norse Tivoli employee die de gehele avond nauwelijks een glimlach op zijn gezicht kon krijgen ging helemaal stuk toen dit gebeurde.


Gave show


Publiek deed goed mee

Natuurlijk werd er flink meegezongen met de nodige nummers, vooral bij Du riechst so gut, Deutschland, Links 2-3-4, Asche zu Asche, Mein Herz brennt, Radio, Sonne, Du hast, en Ich will ging de niet geheel uitverkochte Ronda goed los. Natuurlijk kan geen enkele coverband de echte Rammstein vervangen maar dit is één van de allerbeste alternatieven en normaal gesproken kun je nooit zo dichtbij de band komen. Eén keer (van de twee) is dat ooit gelukt op Graspop maar toen moesten we bijna een uur van te voren al bij de Mainstage gaan staan (en stonden we nog niet heel erg vooraan). Na de supergave show zijn we nog even blijven hangen en ging iedereen keurig verspreid weer naar huis. Op naar het volgende concert!


Melkemmer met vuur


Gitarist Farp en bassist Holger


Chris op keyboards


Vlammen aan de microfoonstandaard


Nog meer vlammen aan de microfoonstandaard





Zanger Boris in een kring van vuur





Mooi overzicht vanaf de bar


Sonne


De keyboardman Chris in het zonnetje


Lekker afkoelen na al die hete vlammen


Rustmomentje


De band bedankt het publiek


Ons clubje


Zelf gemaakt filmpje







Geen opmerkingen:

Een reactie posten