zaterdag 1 februari 2020

Undercover Rhythms en The Rivals * 1 februari 2020, Poppodium Azotod - De Meern


Setlist Undercover Rhythms:
.
Setlist The Rivals:
Intro, Detroit City, Heroes, When The Ladies Smiles, Fluorescent Adolescent, So Lonely, Summer of 69, Sultans Of Swing, I'm a Believer, Twillight Zone, Losing My Religion, Sinds Een Dag of Twee, Jesus He Knows Me, I Want You To Want Me, Help!, Proud Mary, Johnny B. Goode, Sweet Caroline, Zombie, Use Somebody, Ik Wil Je, Angels, Narcotic, It's My Life en Radar Love. Foto moment en toegift: Chelsea Dagger, Stil in Mij en Message in a Bottle.


Poster van de gig


Uitverkocht!

Ik schrijf op mijn blog natuurlijk vooral over de diverse soorten metal en rock concerten en daar vallen The Rivals niet helemaal onder. Maar toch ook wel weer een beetje omdat er de nodige rocknummers worden gespeeld en voor de rest maak ik natuurlijk zelf wel uit wat ik op mijn blog schrijf hahahaha. Maar natuurlijk komt dat ook omdat mijn zoon en gitarist Robin in deze band speelt en ik ben zelf de manager en mijn vrouw de tourmanager…… Denk verder dat dit wel een interessant verhaaltje wordt daar ikzelf (en vele anderen) vanaf het begin af aan betrokken was bij de organisatie van dit concert en het leuk is om alles ook eens van de andere kant te belichten.


Toast op een uitverkocht huis!


Lunch

Na meer dan 200 optredens in binnen- én buitenland gingen The Rivals hun eerste echte "eigen show" doen. Met Azotod werd een mooie locatie gevonden, vooral ook omdat het geografisch gezien de meest interessante optie is voor een band uit Maarssen. Het idee was al in augustus 2019 geboren en vooral drummer Jeffrey heeft hier een grote rol in gespeeld. Uiteindelijk werd er gekozen voor 1 februari 2020 en vanaf dat moment ging het balletje (nou ja, zeg maar gerust skippybal) rollen. Er moest veel, heel veel gebeuren.


Opbouw


Kabels enzo...


FX, gitaren enzo...

Zoals een heleboel goede afspraken met Azotod, heel fijn dat deze mensen (vrijwilligers) zoveel met je mee willen denken en behulpzaam zijn. De koelkast in de kleedkamer was in ieder geval goed gevuld... We huurden zelf de nodige FX, zoals vuurwerk, slingers, rook en snippers. Hierdoor moest het publiek wat meer afstand van het podium houden waardoor we dranghekken moesten regelen (Ray) en op de dag zelf plaatsen. Dit ging ten koste van het toeschouwers aantal, we gingen van 275 naar maximaal 250. Dit was wel weer gunstig voor het inhuren van een beveiliger in verband met zijn vergunning. We vonden via via ook daarvoor een prima gast. Verder hadden we vanavond onze eigen geluidstechnicus (Rick), maar ook als extra een licht en special FX man (Sergio), een stagemanagement/backline man (Daan) en een stagehand (Diego).


Merchandise


Laatste soundcheck

We vonden een leuke support band, Undercover Rhythms, die de avond voor ons ging openen. We kochten de nodige merchandise in, truien, shirts en minishirts. Er kwamen stickers en een nieuwe lading visitekaartjes. We konden via buurman Ron en de bowling een mooie stand krijgen voor onze merchandise. Ook de mannen zelf schaften het nodige aan, zoals plectrums, drumstokken en kleding. Thuis werden alle gitaren nog eens extra opgepoetst en van nieuwe snaren voorzien. We hadden ook nog een professioneel camerateam ingehuurd om het optreden te filmen. Deze beelden met het eerder opgenomen studiowerk (kostte anderhalve dag!) gaan samengevoegd worden tot onze nieuwe promo.


Robin test de talkbox


De spanning loopt op in de kleedkamer


Het Azotod armbandje


De kaartverkoop liep als een tierelier, ik had zelf gezorgd dat er op alle uitagenda's, Facebook pagina's en kranten stukjes kwamen. Op onze eigen Facebookpagina werd de stand van de kaartverkoop bijgehouden, zoals 50%, 75%, laatste kaarten en uiteindelijk SOLD OUT! Azotod probeerde ons nog even naar de grote zaal te krijgen maar dat leek ons geen goed idee. Ondanks dat er nog best veel aanvragen kwamen voor kaarten wilden we graag onze eerste eigen show uitverkopen. De laatste dagen voor het optreden werd er dan ook flink gehandeld en zelf verkocht ik ook nog de nodige kaarten door die ik weer terug kreeg.


Undercover Rhythms


Zangeres Sanne Weemaes

De avond voor het optreden ging er bij ons thuis een fles champagne open, onze logees Rick en Gio konden ook mooi mee toasten. Toen was het zover, Rick onze geluidstechnicus had niet alleen een volledig licht en geluidsplan geschreven maar ook een tijdschema voor de hele dag van het optreden. Alles vanaf 11 uur 's ochtends was van minuut tot minuut beschreven van wat er moest gebeuren. Spullen ophalen, opbouwen, FX en hekken plaatsen, merchandise stand (Carola, Donna en Leonie) enzovoorts, wij verzorgden een uitgebreide lunch om 13:00 uur.


Detroit Rock City!


Volle bak!

Om 18:30 uur was alles gereed voor de avond en waren we klaar voor de opening van de zaal. De kassa werd geregeld door Carola, iedere kaart moest in gescand worden, we hadden gelukkig geen verkoop (dat is weer een groot voordeel als je uitverkoopt). We hadden een gastenlijst met vooral een aantal potentiële boekers en er was ook een flinke gastenlijst van Azotod met vrijwilligers. Natuurlijk wilden er ook nog mensen aan de deur kaarten kopen…… Toch wel lastig allemaal als je dit zelf moet afhandelen, gelukkig ging het allemaal goed. Erg leuk was ook dat er een behoorlijk aantal mensen voor ons was gekomen die The Rivals hadden gezien op de benelux tour. Dus echte fans uit bijvoorbeeld Drenthe en Limburg! De zaal was voor de helft gevuld toen ons voorprogramma Undercover Rhythms om 19:30 uur begon.


Robin en Jan


Vuurwerk

Het werd een prima optreden van een groep uitstekende muzikanten. Sanne Weemaes heeft een prima stem en komt lekker zelfverzekerd over op het podium. De band heeft vanavond zeker wel zieltjes gewonnen. Ondertussen liep de spanning bij The Rivals in de kleedkamer steeds verder op. Het camerateam was gearriveerd en ook topfotograaf Rob Sneltjes was binnen. Er was een mooie intro gemaakt met opzwepende muziek waarin de band met een ingesproken zware stem op indrukwekkende manier werd aangekondigd. Ondertussen liepen de mannen het podium op en onder een regen van afgeschoten slingers werd er gestart met het openingsnummer Detroit City van Kiss.


Topfotograaf Rob Sneltjes in actie


Heerlijk sfeertje

Daarna kwamen er een aantal rocknummers Heroes, When The Ladies Smiles, Fluorescent Adolescent, So Lonely, Summer of 69 en Sultans Of Swing. Met I'm a Believer werd flink mee gezongen gevolgd door Twillight Zone en Losing My Religion. Natuurlijk werd ook met Sinds Een dag Of Twee flink mee gezongen gevolgd door het erg sterke Jesus He Knows Me. Daarna was het I Want You To Want Me, Help!, Proud Mary en Johnny B. Goode. Ja en ook Sweet Caroline is natuurlijk een geweldige meezinger, gevolgd door het prachtige Zombie en weer voluit bij Use Somebody. Bij Ik Wil Je werd het bijna schreeuwen en daarna was er een prachtig rustmoment met Angels. Robin op de akoestische gitaar met Jeffrey ernaast en Jan op keyboard.


Robin, Jan en Kevin


Jan en Kevin

Bij Narcotic stond de hele zaal te springen en bij It's My Life gebruikte Robin zijn speciaal hiervoor aangeschafte talkbox. Dus door een soort tuinslang whawha geluid maken over de gitaar. Bij Radar Love kreeg drummer Jeffrey zijn finest moment met een mooie drumsolo. Daarna werd er een foto moment ingelast en werd de band op de gevoelige plaat vastgelegd samen met de volgepakte zaal. Natuurlijk kwam er nog een toegift met opnieuw een prachtig partynummer Chelsea Dagger, daarna allemaal meezingen met Stil in Mij en met Message in a Bottle kwam er na twee uur en een kwartier een einde aan een heerlijk optreden.


Jan


Heerlijk sfeertje

De mannen kregen een langdurig en enthousiast applaus en kwamen vol adrenaline de kleedkamer binnen. We gaan hier niet alles vertellen van wat er daar gebeurt is maar dat het een dolle boel was dat is wel zeker. Natuurlijk daarna weer zo snel mogelijk naar de zaal om met de nog aanwezige bezoekers te praten en een biertje te drinken. Al met al een fantastische avond, dit werd door vrijwel alle aanwezigen aangegeven. Zo ontzettend veel positieve reacties, echt onvoorstelbaar. De volgende dag moest alles natuurlijk weer worden opgeruimd en ook de vrijwilligers van Azotod waren er alweer bij. Iedereen en alles bedankt voor deze onvergetelijke avond en dit gaan The Rivals volgend jaar zeker herhalen.


Rook, snippers, slingers en vuurwerk


4x Robin


Veel plezier


Angels


Met Jan op keyboard


Dolenthousiast publiek
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten