vrijdag 6 december 2019

Night Demon en Sacred Reich * 6 december 2019, Gebr de Nobel - Leiden


Setlist Night Demon:
Night Demon, Full Speed Ahead, Dawn Rider, The Howling Man, Ritual,
Curse of the Damned, Screams in the Night, The Chalice, Darkness Remains en Radar Love.
Setlist Sacred Reich:
Divide & Conquer, The American Way, Manifest Reality, One Nation, Awakening,
Love...Hate, Free, Crimes Against Humanity, Who's to Blame, Ignorance,
Salvation, Independent, Killing Machine, Death Squad en Surf Nicaragua.


Broodje bij de Burger King


Biertje bij The Duke of Oz

Deze keer ging de reis samen met André naar Leiden. We hadden al vroeg afgesproken op Utrecht Centraal, we wilden nog even een hapje eten als we aankwamen op onze bestemming. Vlakbij het station namen we bij de Burger King een big whopper en een double bacon king. Zo was het bodempje voor vanavond gelegd en gingen we naar onze vaste kroeg in Leiden, het Australische café The Duke of Oz. Na een paar biertjes was het tijd om naar de zaal te gaan. Er waren zoals altijd weer een hoop bekenden, Kick zei in ieder geval nog tegen me dat hij weer benieuwd was naar mijn blog, bij deze dus Kick…


André in kerstsfeer


Night Demon

De opener van vanavond was een fijne, Night Demon. De band is pas in 2011 opgericht maar heeft toch al redelijk wat bekendheid. Zo hebben de mannen al op diverse grote festivals gestaan, zoals Wacken in 2018 en werd het optreden op Rock Hard uitgezonden door Rockpalast. De opener Night Demon werd gevolgd door het lekkere Full Speed Ahead en de stemming zat er al gelijk goed in. De band verdween een paar keer onder muziek van tape van het podium en eigenlijk was dat best wel lekker, bij terugkomst knalde het er daardoor weer extra hard op.


Ging goed tekeer!


4x zanger en bassist Jarvis Leatherby

Bij The Chalice kwam er nog een engerd met een beker het podium op, wel grappig. In plaats van de cover Wasted Years van Iron Maiden werd deze keer de trash versie van Radar Love van Golden Earring gedaan als afsluiter. Dit speciaal voor de fans Christine en Eddy die Night Demon vanavond voor de 40e keer live zagen optreden. Geslaagde gig, van deze mannen gaan we meer horen in de toekomst.


Drummer Dusty Squires op een drumriser


Gaaf optreden

De zaal was al flink volgelopen voor Sacred Reich en uiteindelijk was het bijna uitverkocht. De "old school" thrashers van Sacred Reich brachten dit jaar het goed ontvangen album 'Awakening' uit (de eerste na 23(!) jaar) en is inmiddels uitgegroeid tot een cult band. Al is het altijd lastig om te bepalen waardoor zoiets nou precies komt. Niet aan de maar vijf reguliere albums die zijn uitgebracht, of misschien juist daar wel om? Ook werd er nooit veel live gespeeld. De band is in 1985 opgericht en kreeg vooral bekendheid door de sociale en politieke bewogenheid van de teksten. In 2000 werd er een lange "pauze" ingelast tot 2007. Vanaf 2011 zit er weer beweging in en nu dus zelfs een flinke tour.


Kwam ook nog een engerd op het podium


Backdrop Sacred Reich

De set van vanavond bestond dus voor het eerst sinds lang uit een combinatie van redelijk wat nieuwe nummers met een berg oude krakers. Zo kwamen van het nieuwe album Divide & Conquer, het geweldige Manifest Reality, Awakening, Salvation en Killing Machine voorbij. Alles paste naadloos in de set en zijn voor de komende jaren zeker blijvertjes. Met zoveel inspiratie en kwaliteitsnummers kan de band nog wel meer nieuwe studio albums maken. De andere nummers kwamen van de eerste drie albums (1987-1993). Lekker meebléren met The American Way, One Nation, Love...Hate, Free, het fantastische Crimes Against Humanity, Who's to Blame, Ignorance, Independent, Death Squad en natuurlijk als afsluiter Surf Nicaragua.


Sacred Reich!


De vrolijke zanger/bassist Phil Rind

Het was geweldig om te zien hoeveel plezier de band had en dan ook met name zanger/bassist Phil Rind. Er werden regelmatig "vuistjes" uitgedeeld en het speelplezier was enorm hoog. Bijna het gehele optreden was er een pit en ook André moest natuurlijk effe meedoen. Eigenlijk heb ik alleen maar blije mensen gezien vandaag, waaronder ikzelf hahaha. Terecht dat het bijna uitverkocht was en ook de volgende avond in Helmond was geheel uitverkocht. We bleven deze keer niet lang hangen, we konden mooi de trein van 23:22 uur nog halen zodat ik ook eens na een concertavond op een redelijke tijd thuis was.


Ging goed los


Boven bij de geluidstech


Zicht vanaf de eerste ring


Ingezoomd


Vanaf de 2e ring


Nog een keer, er was bijna de gehele avond een pit


Night Demon - Radar Love (part)
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)


Sacred Reich - Pit (3 different songs)
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)









Geen opmerkingen:

Een reactie posten