zondag 10 december 2023

The Rivals * 9 december 2023, De Helling - Utrecht

 


Setlist The Rivals:
Fight For Your Right, Does Your Mother Know, My Sharona, Radar Love, Jezus He Knows Me, Rock Medley: Paradise City, You Give Love A Bad Name, Seven Nation Army, Take Me Out en Zombie, Proud Mary, Doe Maar Medley: Sinds Een Dag Of Twee, Nachtzuster en Smoorverliefd, Ik Wil Je, Pretender Medley: The Pretender, Rock ’n Roll, Whole Lotta Love en Whole Lotta Rosie, Noodgeval, Sweet Caroline, Hardcore Medley: Dat Heb Jij Gedaan, Every Time We Touch, Rainbow In The Sky, Narcotic en Take On Me, Fuifje Medley: Fuifje, Watskeburt en Ik Moet Zuipen, Chelsea Dagger, HipHop Medley: Still Dré, California Love, Lose Yourself en Du Hast, Grease Medley: You’re The One That I Want en Grease Lightning en Beatles Medley: Let It Be en Hey Jude.




De sfeer zat er meteen goed in


Robin en Melle

Misschien past het niet helemaal op mijn metal blog maar beste lezers het gaat wel over mijn zoon, één van de twee gitaristen bij de coverband The Rivals. Na 10 jaar hard werken en oefenen en zo'n 300 optredens stond de band voor het eerst in de Helling in Utrecht. Als manager van de band heb ik meegemaakt dat we speelden voor een biertje en een schnitzel maar inmiddels is de band "overgenomen" door een grote boeker in naam van Viking Entertainment en is de gage nu wel een heel ander verhaal. Zo ging er afgelopen jaar een heel andere wereld voor de mannen open en speelden ze buiten bedrijfsfeesten en party's ook op festivals en tentfeesten voor soms wel 1500 (!) bezoekers. Enkele jaren geleden begonnen we met het organiseren van een eigen show en na twee succesvolle edities in Azotod met ruim 200 bezoekers (en een paar keer in de Starsound studio in de corona tijd met een klein gezelschap) stonden The Rivals nu voor het eerst in De Helling. Het lukte niet om de zaal helemaal uit te verkopen maar met dik 300 bezoekers was het zeer goed gevuld. 


Jeffrey


Martijn

Het werd een gedenkwaardige avond, diverse concertvriendjes van mij waren ook danig onder de indruk en dat zegt toch wel wat. Deze maatjes hebben al ontelbare concerten gezien en vonden het allemaal een zeer geslaagde avond. Maar goed wat betreft het eerste deel van de set past het wel degelijk op mijn metal en rock blog want met nummers als Fight For Your Right, Does Your Mother Know, My Sharona, Radar Love, Jezus He Knows Me, Paradise City, You Give Love A Bad Name, Seven Nation Army, Take Me Out, Zombie, Proud Mary, The Pretender, Rock ’n Roll, Whole Lotta Love en Whole Lotta Rosie was het behoorlijk stevig. Robin speelde heel knap diverse nummers met een originele Gibson Flying V van de enige echte Vincent. Ook de andere gitarist Melle liet zien over een bovengemiddeld talent te beschikken. Er staat ook inmiddels heel wat ervaring op het podium en het merendeel van de muzikanten heeft het conservatorium afgerond.


Kevin en Melle


Een geconcentreerde Kevin

Zo toert de keyboardman Martijn regelmatig met Froukje en Trijntje Oosterhuis en is een geweldenaar op toetsen. Leuk is ook dat hij beschikt over een zeer zware basstem, deze wordt onder andere gebruikt bij Proud Mary. Over bassist en zanger Kevin hoeven we het helemaal niet te hebben, wat een uitstraling  heeft deze man! Deze leeft voor optredens (zit geloof ik wel in zeven andere bands) en windt iedereen in het publiek om zijn vinger. De hele band wordt ondersteund door de geweldige drummer Jeffrey, buiten zijn podiumwerk heeft hij meer dan 30 leerlingen die hij de finesses van het drummen leert. Na het eerste stevige deel werd er langzaam overgeschakeld naar meer party nummers en dat werd steeds beter ontvangen, natuurlijk ook omdat het bier weer rijkelijk vloeide. Noodgeval, gezongen door drummer Jefrrey werd massaal mee geblért en ook Sweet Caroline kon op veel bijval rekenen. Bij Rainbow In The Sky en Narcotic sprong de hele zaal op en neer. Met de meezinger Ik Moet Zuipen verschenen er tot hilariteit van het publiek twee opblaasbare bierpullen op het podium. 


Er werden flink wat slingers afgeschoten


Proost!

Robin deed met leren jas en helm aan Du Hast, ook dat blijft een klapper. Met de Grease Medley werd een dame uit het publiek op het podium gehaald om mee te zingen. Jammer genoeg was zij de tekst niet machtig, bij vorige optredens was dit vaak wel het geval en dat is toch een stuk leuker. Helaas kwam er na bijna twee uur alweer een einde aan de zeer geslaagde avond en na een foto van de band met het publiek was er als afsluiter nog een Beatles Medley. Let It Be werd volop meegebruld en verbasterd tot Let It Bier en met Hey Jude gingen er bordjes in de lucht met ALLEMAAL en NANANANA. Zo kwam er een einde aan een memorabele avond in de Helling en gingen we onze schorre kelen nog even smeren in de foyer. De band verkocht daar nog behoorlijk wat merchandise en het was nog lang gezellig. In 2024 gaat dit zeker op herhaling, er wordt alweer gekeken naar een datum in november of december!


Publiek ging lekker los


Jeffrey rapt


Robin met Du Hast


Meezingen met Hey Jude


Volle bak!


Na afloop bij de merchandising


Robin met zijn brandweercollega's







Geen opmerkingen:

Een reactie posten