donderdag 6 april 2023

Metalheads: Tributör, Metal Gods en Iron Laiden * 31 maart 2023, Gebr de Nobel - Leiden


Setlist Tributör:
N.I.B., Paranoid, Heaven and Hell en War Pigs (niet compleet).
Setlist Metal Gods:
Ram it Down, The Sentinel, Diamonds and Rust, Turbo Lover, Painkiller en Breaking the Law (niet compleet).
Setlist Iron Laiden:
Flash of the Blade, Flight of Icarus, The Prisoner, 22 Acacia avenue, Quest for Fire,
Where Eagles Dare, The Trooper, Hallowed Be Thy Name, Number of the Beast, Prowler en Run to the Hills.

The Duke of Oz


In de rij

Na wat onderzoek in de agenda’s van de diverse zalen ontdekte ik dat er op 31 maart een avond gepland was met coverbands in Gebr. de Nobel in Leiden. Dat kwam dan mooi uit, dit was een mooie gelegenheid om daar de verjaardag te vieren van mijn maatje Hans. Normaal gesproken zijn we niet zo van de coverbands, maar van Black Sabbath, Judas Priest en Iron Maiden wel dus leek dit toch wel alleraardigst. Zo gingen we dus op de verjaardag van Hans al in de middag met het OV naar Leiden, we wilden beginnen met een burger en een biertje in ons favoriete café de Duke of Oz. Toen we daar binnenkwamen was het zo vreselijk druk dat het onmogelijk was om een hapje te eten. Dus tussendoor even naar de McDonalds en daarna weer terug voor een paar biertjes. We hadden geluk, er kwamen net twee plekjes aan de bar vrij.


Natte schoenen


Tributör

Het was maar een klein stukje lopen naar de zaal maar het was opgehouden met zachtjes regenen. Het regende nu echt hard en toen we bij de Gebr de Nobel aankwamen stond er een flinke rij voor de deur. Drijfnat kwamen we binnen en na het opbergen van onze jassen en een biertje stonden we mooi op tijd in de zaal voor het optreden van de eerste band Tributör. Het waren allemaal bekende gezichten vanavond en blijkbaar trekken heden ten dage coverbands erg veel volk. De zaal was op een haar na uitverkocht en als je bedenkt dat hier 800 mensen in kunnen dan is dit wel een succes te noemen. Tributör is een Nederlandse band die Black Sabbath nummers speelt en dan niet alleen Ozzy, maar ook Dio nummers. Eerlijk gezegd komen de Ozzy nummers wel wat beter over maar dat kan ook liggen aan de zanger, die erg veel op de heer Osbourne lijkt. Qua zang maar hij doet ook de stramme loopjes, het zwaaien met de armen na en roept regelmatig Fuck. Dat laatste is niet heel ingewikkeld maar de totale gelijkenis is erg sterk.


Lekker gitaarwerk


Paranoid

In de “pauze” konden we mooi in de foyer bijpraten met de vele bekenden en nieuwe vrienden maken, zoals Mischa de OK teamleider in het Leidse ziekenhuis. Omdat zijn broer een grote fan van Metallica is wilde hij met mij op de foto. Blijkbaar lijk ik erg op James Hetfield…… dat is niet voor het eerst dat ik dat hoor hahaha. Daar dronken we natuurlijk nog een biertje op. Toen was het de beurt aan de Metal Gods. Deze Zweedse band is in de huid gekropen van Judas Priest en dat gaat ze behoorlijk goed af. Natuurlijk is de stem van Rob Halford niet eenvoudig na te bootsen maar de zanger doet het uitstekend en we kregen alle grote “hits” te horen. De band doet dit al vanaf 2017 en het was een zeer geslaagd optreden.


Volle bak


Metal Gods

Iron Laiden sloot deze avond af en ook deze band deed dat met verve. Alle krakers kwamen voorbij en deze female fronted tribute band is Leidens plaatselijke trots. Leuk is dat er regelmatig een “Eddie” het podium onveilig komt maken en ook de podium aankleding in Maiden thema is erg fraai. Qua zang misschien niet de allerbeste band van de avond maar wat hebben we het leuk gehad. Ook het talrijk opgekomen publiek heeft de hele avond meegezongen en gesprongen. Uiteindelijk gingen we na nog even na gekletst, wat hartige hapjes op het station (satébroodje en een saucijzenbroodje) zeer tevreden op huis aan.


Uit Zweden


4x de zanger


Gitaar god


Prima stem


Mooi overzicht van achteruit


Iron Laiden


Gitarist Joyce Bronmeijer


Mooie achtergrond


Concentratie


Geslaagd optreden


Jamie Nelemans


Gitarist Joyce nog een keer


Veel haar


Bassist Harald Thierry


Iron Laiden


Zangeres Jamie Nelemans


Eddie met een vlag


Satébroodje


Tributör - N.I.B.



Metal Gods - Breaking the Law



Iron Laiden - The Number of the Beast











 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten