vrijdag 24 augustus 2018

Walkways en In Flames * 24 augustus 2018, TivoliPandora - Utrecht


Setlist Walkways:
Blood intro, Towards the Light, Out, Bleed Out, Despair, Thoughts, Actions (short version) en Blood Ending.
Setlist In Flames:
My Sweet Shadow, Pinball Map, Delight and Angers, Cloud Connected, Fear Is the Weakness, Here Until Forever, Like You Better Dead, Wallflower, The Mirror's Truth, Only for the Weak, Where the Dead Ships Dwell, The Truth, Alias, Paralyzed, Colony, Take This Life, Deliver Us en The End.


Walkways


Leuke show

Vanavond ging ik met Kimberley en Andre naar In Flames in Tivoli. De band had deze tour nog niet zo lang geleden bekend gemaakt, deze voerde langs betrekkelijk kleine zalen en de kaarten waren dan ook zeer snel weg. Gelukkig konden wij dezse kaarten bemachtigen en waren we getuige van een zeer leuke en intieme avond met een band die normaal gesproken op grotere podia te bewonderen is. Na een lekkere koude biertjes in het Gegeven Paard konden we lekker vooraan staan in de zaal en hadden goed uitzicht op het podium. 


In Flames


Ging gelijk goed los

Deze grondleggers van de melodic deathmetal bestaan inmiddels alweer bijna 30 jaar en hadden als support de band Walkways meegenomen. Deze alternatieve metalband komt uit Israel bestaan sinds 2006 en hebben pas één album uitgebracht. Het was een prima opwarmer voor de headliner vanavond en de meeste mensen in de zaal konden dit optreden dan ook waarderen. De zanger heeft het gehele optreden van In Flames naast ons staan genieten, natuurlijk konden we het niet laten om een fotootje te maken met de sympathieke gast. 


Heel veel plezier op het podium


Met de zanger van Walkways

Toen In Flames begon was de sfeer van het begin af aan erg leuk. De band straalde enorm veel plezier uit en dat sloeg over op het publiek. Er werden veel oude en nieuwe nummers door elkaar heen gespeeld en dat maakte de setlist lekker afwisselend. Toch werd er wel toegewerkt naar een een hoogtepunt, het dak ging er in het laatste half uur van vanvond compleet af. Maar ja, als je beschikt over zoveel heerlijke krakers dan kan zo'n avond eigenlijk niet stuk.


Zanger Anders Fridén


Het geluid was prima vanavond

Het geluid was zoals altijd eigenlijk wel in Tivoli uitstekend en we genoten van heerlijke nummers Only for the Weak en Where the Dead Ships Dwell. Het laatste deel bestond uit Paralyzed, Colony, Take This Life, Deliver Us en The End, het zijn eigenlijk allemaal klappers. De band bedankte het publiek uitgebreid en de mannen bleven lachen en praten met de mensen op de eerste paar rijen, erg leuk om mee te maken. Zo kwam er helaas weer een einde aan een geweldige avond. We zijn een tijdje blijven hangen en dronken nog een paar biertjes voordat we weer in het bussie huiswaarts gingen. 


Gitarist Björn Gelotte


Close up van Björn Gelotte


Anders Fridén had er zin in


Heerlijk gitaarwerk


Deliver Us


De band bedankt het publiek


Setlist In Flames


Setlist Walkways


In Flames - Only For The Weak 
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)









Geen opmerkingen:

Een reactie posten