woensdag 25 augustus 2021

Jesco * 22 augustus 2021, DB's - Utrecht

 


Setlist Jesco:
Going Home, Bored Or Sad, Dominique, The Cuckoo, Fifty Shades, Ligabue, Home Wrecker, Gasoline, Crow Black Chicken, Jesco, Attic Stomp, Gabriel, Mean Motherfucker, Bread & Coffee, Baby Don't Come Back, Tamales, Show You The Way, Bod Diddley, The Stew en The River.


In de overdekte tent


Jesco

In deze magere concerttijden ben ik altijd op zoek of er ergens toch nog iets leuks te beleven valt. Zo zag ik een tijdje geleden dat Jesco een terrasconcert ging geven bij DB's, dus gooide het in onze concertapp. Nou daar kwamen best veel reacties op, duidelijk dat iedereen heel veel zin heeft in live muziek. We ging ik op zondagmiddag 22 augustus met een volle auto op weg, Renate, Robin en Hans completeerden het viertal. Het was de hele dag verschrikkelijk slecht weer geweest, zware regenbuien en zelfs een klap onweer. Maar toen we bij DB's aankwamen scheen zowaar het zonnetje en er was een prachtige professionele overkapping aangelegd. Dit omdat er de hele zomer (nou ja, zomer) door terrasconcerten worden gegeven, dus zaten we sowieso droog mocht het weer gaan regenen.


Stemmen van de banjo


Victor van den Hende met zijn wasbord

Toen we aankwamen waren Argo en Saskia er al, later kwamen daar André, Kimberley en Bas ook nog bij dus werd het een gezellige boel. Eindelijk waren we weer eens bij elkaar en door het natte gras, het bier en de geurende biozuilen (als je weer eens moest aftappen) kregen we vanzelf een ouderwets festivalgevoel. Natuurlijk was het net als twee weken geleden in Tivoli bij Walk The Psychjams een zittend optreden dus toen de band begon zochten we allemaal een stoeltje in de overdekte tent.


Mooi overzicht van achter de band


Joran van Bart

Ik heb deze Folk 'n Roll band al een aantal keren gezien, maar zo goed als de band deze keer speelde had ik nog niet meegemaakt. Wat een geoliede machine is dit geworden zeg. De band is gestart in 2013 en heeft na een EP (Just Business, 2016) en een album (Worms, 2018) in april jongstleden een nieuw album genaamd Bored Or Sad uitgebracht. Dit album onderscheidt zich door zeer veel variatie in de nummers, dit vond ik zelf in het verleden nog weleens een minpuntje. Ondertussen zijn er diverse bezettingswisselingen geweest, zo stopten medeoprichter Bram Schouten en drummer Loek van Oijen. Hierdoor moest men ook wat aanpassingen in de stijl doen.


Veel plezier


Mean Motherfucker

Maar wat vooral veel deed met de muziek was eind 2016 de komst van accordeonist Joost Bos en in 2019 wasbordspeler/percussionist Victor van den Hende. Niet alleen de instrumenten geven een extra dimensie aan de band maar ook de stemmen van beide mannen klinken prachtig samen met de stemmen van bassist Joran van Bart en leadzanger, banjo/gitaarspeler Berend Vrakking. Tegen 16:00 uur begon dan het optreden en de stemming zat er meteen goed in. Wel moeilijk om bij deze muziek te blijven zitten. Dus zat er niets anders op om af en toe maar mee te klappen......


Joost Bos uit volle borst


Berend Vrakking

De band begon met Going Home gevolgd door het nieuwe en vrolijke nummer Bored Or Sad. Hierin heeft de mondharmonica een hoofdrol. Tot Gasoline volgden er weer wat oudere nummers. Leuk was het contrast tussen het rustige nummer Gabriel gevolgd door het spetterende Mean Motherfucker. Er waren zo'n 120 bezoekers aanwezig, de helft daarvan zat op het niet overdekte deel en wonderlijk genoeg ondanks de dreigende luchten bleef het droog. Tussen de nummers door, het stemmen van de banjo was nog weleens een probleem, waren de mannen zeer snedig. Er werden zeer geslaagde grapjes gemaakt, alle vier deden daar flink aan mee maar Bram heeft zijn evenknie wel gevonden in Victor.


Joran op de bas


De setlist

Met door met het prachtige samenzang van alle vier de bandleden Show You The Way kwam er een einde aan het zeer geslaagde optreden. Natuurlijk werd er geroepen om een toegift, de mannen kwamen nog één keer terug en besloten met drie nummers van het allerlaatste en nieuwe album Bored Or Sad. Met Bo Diddley konden we allemaal lekker mee blèren wapapapapapauw of zoiets, daarna nog The Stew en The River en toen was het toch echt afgelopen. Veel mensen namen daarna nog de moeite om de nieuwe cd te kopen en een praatje met de band te maken. Wij bleven natuurlijk ook nog even hangen en na een frietje gingen we weer voldaan naar huis na een geslaagde middag.


De tent


Het terrein


De al eerder gekochte cd





Geen opmerkingen:

Een reactie posten