vrijdag 19 april 2019

Kayak * 19 april 2019, Corneel - Lelystad



Setlist Kayak:
Set 1: Love of a Victim, Rhea, Ballad for a Lost Friend, A Million Years, Somebody, La Peregrina, Falling, Mammoth, Daphne (Laurel Tree), Still My Heart Cries for You, en Merlin. Set 2: Seagull, Alibi, Said no Word, Cracks, Feathers and Tar, Irene, Walk Through Fire, Ruthless Queen en Chance for a Lifetime. Toegift: Starlight Dancer en To An End.


Heerlijk gegeten bij bistro Lelystad (what´s in a name...)


Klaar voor de start

Ik wilde al een tijdje naar Kayak omdat ik het nieuwe album erg sterk vind en omdat ik de band heel graag wilde zien in hun nieuwe samenstelling. Mijn allereerste kennismaking met de band stamt namelijk al uit 1978 en ze waren toen wel op het hoogtepunt van hun roem. De volgende keer was ik erbij in Tivoli in 2000 toen geheel onverwachts niet zanger Max Werner op het podium stond maar Bert Heerink. 

De uitgebreide setlist van vanavond


Ballad for a Lost Friend

Nadat we de band nog een paar keer gezien hadden stond in oktober 2009 in P60 Edward Reekers achter de microfoon en dat was een hele verbetering. Ook was er nog een zangeres bij genaamd Cindy Oudshoorn en waren we regelmatig op de concerten aanwezig mét onze kids. Helaas was dit ook de laatste keer dat we Pim Koopman voor het laatst in levende lijve gezien en gesproken hebben. 


4x zanger Bart Schwertmann


Vanaf rechts achterin de zaal

Toch pakte de band de draad weer op maar helaas viel Kayak bijna drie jaar geleden uiteen vanwege persoonlijke ego's. Gelukkig pakte mister Kayak Ton Scherpenzeel de draad weer op en zocht een naar later vanavond zou blijken prima bezetting bij elkaar. En dat is Ton in ieder geval van harte gegund. 


Vanaf links achterin de zaal


Oprichter en genie Ton Scherpenzeel op toetsen en gitarist Marcel Singor 

Nadat we heerlijk gegeten hadden bij bistro Lelystad kwamen we mooi op tijd bij de zaal en konden we vooraan staan. Er werd geopend met het lekker snelle Love of a Victim en we moesten heel even wennen aan de stem van zanger Bart Schwertmann. Zijn stem zit tussen die van Max Werner en Bert Heerink in en na een wat stroef begin was het al snel vertrouwd en prima. 


De uitstekende gitarist Marcel Singor


Paddles enzo

Met Rhea konden we fijn mee blèren en klappen al behoorden we helaas niet bij de meerderheid in de zaal. Het was niet helemaal vol, ongeveer 150 bezoekers. Er kwamen veel oude krakers voorbij zoals Mammoth (gezongen door Marcel Singor), Daphne (Laurel Tree), Still My Heart Cries for You, Merlin, Ruthless Queen, Chance for a Lifetime en Starlight Dancer. Ook vanavond werd er even stil gestaan bij de dood van drummer en beste vriend van Ton, Pim Koopman. 


Akoestisch intermezzo meteen na de pauze


Seagull

Natuurlijk werd er terecht ook veel aandacht aan het nieuwe album Seventeen gegeven. Somebody, het geweldige en mijn favoriete nummer La Peregrina (bijna 12 minuten), het meezingbare Falling, Cracks, Feathers and Tar, Walk Through Fire (met een prachtige solo van gitarist Marcel Singor) en de afsluiter van de avond To An End waarin Ton Scherpenzeel een prachtig stuk "piano" speelt.


Drummer Hans Eijkenaar in z'n "glazen kooi"


Ton gaat voluit

Jammer dat de interactie met het publiek vrijwel alleen moet komen van Bart, bassist Kristoffer Gildenlöw stond stil in een donker hoekje en Marcel toont vrijwel helemaal geen emotie en dat is erg jammer. Helaas konden we niet lang nablijven maar hadden erg genoten van het optreden, had het gevoel dat er wel een échte band op het podium stond. Hopelijk kan Kayak op deze manier nog heel wat jaren mee! 


4x gitarist Marcel Singor


De band bedankt het publiek


Kayak - La Peregrina (stukje) 
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten