vrijdag 22 juni 2012

Graspop 2012 dag 1 * 22, 23 en 24 juni 2012, Dessel - België


Deze moesten we weer inleveren en kregen we armbandjes om

Net als vorig jaar hadden we weer met z'n viertjes een huisje gehuurd van Sunparks waarvandaan ik met Rick en Robin dagelijks (drie dagen lang) met de taxi naar het Graspop Metal Meeting festival in Dessel (België) gingen. We hebben een ontzettend leuke tijd gehad, we hadden vantevoren een schema gemaakt van de bands die we wilden zien, dit is prima gelukt. We hebben in totaal zevenentwintig bands zien optreden!


 

Klik hier voor het ingescande verslag uit de Aardschok.
Klik hier voor het ingescande verslag uit de Rocktribune.


Het Graspop polsbandje


Graspop Metal Meeting dag 1
22, 23 en 24 juni 2012, Dessel - België

We hebben op de eerste dag de volgende bands gezien, van sommige staat een eigengemaakt filmpje op youtube.
Black Label Society, Sacred Reich, Slash, Paradise Lost, Sabaton, Amon Amarth, Slayer, Cannibal Corpse, Kyuss Lives! en Ozzy Osbourne. Op weg naar binnen

22 munten in de voorverkoop gekocht

We konden dit jaar pas wat later op weg omdat Robin eerst nog twee proefwerken moest maken op school. Om tien over twaalf was hij klaar en gingen we met z'n viertjes op pad naar Dessel. Op drie kilometer van de ingang van het festivalterrein heeft Renate ons afgezet, er stond een enorme file. Renate zou naar het Sunparks Kempense Meren rijden en de spullen in het huisje zetten (de lieve schat). We liepen flink door want Robin wilde heel graag Black Label Society zien (Ensiferum hadden we ook wel leuk gevonden maar dat was onhaalbaar). Al gauw liepen we in een enorme stoet bijzonder uitgedoste mensen richting de ingang van het festival terrein. Na het inwisselen van de kaart voor het GMM polsbandje en de boozebags (22 munten) waren we precies op tijd voor aanvang van Black Label Society (14:20 uur).


Eerste optreden van dit jaar:
Black Label Society

Sacred Reich in Marquee 1
Was zeer geslaagd

Setlist Black Label Society:
Crazy Horse, Funeral Bell, Overlord, Parade of the Dead,
Fire it Up, Godspeed Hell, Bound, Concrete Jungle en Stillborn.
Setlist Sacred Reich:
The American Way, Administrative Decisions, Love...Hate, Ignorance,
Crimes Against Humanity, Who's to Blame, Independent, War Pigs, Death Squad en Surf Nicaragua.


Slash en Myles Kennedy op de Mainstage

Het sterke optreden van Paradise Lost

Helaas viel de Black Label Society ons tegen. Op zich hebben ze best wel lekkere nummers maar de vonk sloeg niet over. Robin vond het natuurlijk wel leuk om topgitarist Zakk Wylde aan het werk te zien. Daarna snel naar Sacred Reich in Marquee 1. Dit was een heerlijk optreden en ze begonnen al meteen met de kraker The American Way. Wel had de zanger zich de laatste jaren een beetje teveel tegoed gedaan aan snacks en/of bier, wat een dikkerd is het nu! Ook nu weer snel (iets voor het einde weg) want Slash mocht niet gemist worden. Heerlijk optreden met een aantal nieuwe nummers van zijn laatste cd, Myles Kennedy (Alter Bridge) is een geweldige zanger. Natuurlijk ook nog twee Guns 'n Roses nummers, Sweet Child O' Mine en als afsluiter Paradise City. Bij Paradise Lost gingen de boys lekker aan de kant zitten en ging ik naar voren. Heerlijke muziek alleen jammer dat het altijd wat te hard staat en dat zanger Nick Holmes wat statisch is. 

Setlist Slash:
One Last Thrill, Nightrain, Back From Cali, Shots Fired, Mr. Brownstone,
Halo, Anastasia, Sweet Child O' Mine, You're a Lie, Slither en Paradise City.
Setlist Paradise Lost:
Desolate, Widow, Honesty in Death, Erased, As I Die, Tragic Idol, Forever Failure,
One Second, Embers Fire, Fear of Impending Hell, The Enemy en Say Just Words.


Zanger Joakim Brodén van Sabaton
Sabaton is zoals altijd een feestje

Amon Amarth

Sabaton was één groot feest. Je moet het gewoon ondergaan en geen discussie gaan voeren of het wel of geen metal is. Het is gewoon de Status Quo van de nieuwe tijd en iedereen heeft het gewoon naar het zin. De jongens vonden het in ieder geval ook prachtig, we konden flink wat bekende nummers meezingen. Tot het einde gebleven en daarom was het bij Amon Amarth weer helemaal achterin de tent staan. Klonk prima en enkele nummers meegemaakt en daarna maar eens een rondje gelopen over het veld en naar de Metal Market. Alle drie een Graspop Metal Meeting shirt gekocht, ze waren dit keer een stuk fraaier dan die van 2011. Verder werden er nog wat gadgets op de kop getikt en hebben we op het veld zittend geluisterd naar Slayer. 


Allemaal vrienden......

Setlist Sabaton:
The March To War, Ghost Division, Uprising, Gott Mit Uns, The Price of a Mile, 40:1,
Cliffs of Gallipoli, Into the Fire, Carolus Rex, Attero Dominatus, The Art of War,
Primo Victoria, Metal Crüe, Dead Soldier's Waltz en Masters of the World.
Setlist Amon Amarth:
War of the Gods, Runes to My Memory, Destroyer of the Universe, Death in Fire,
Cry of the Black Birds, The Fate of Norns, The Pursuit of Vikings, For Victory
or Death, Victorious March, Twilight of the Thunder God en Guardians of Asgaard.


Even over de Metal Market

Op het veld, rechtsvoor Marquee 2 daarachter Marquee 1

Slayer op de Mainstage

Setlist Slayer: 
World Painted Blood, Psychopathy Red, War Ensemble, Die by the Sword, Chemical Warfare, Hate Worldwide, Mandatory Suicide, Altar of Sacrifice, Jesus Saves, Seasons in the Abyss, Hell Awaits, Dead Skin Mask, Snuff, Angel of Death, South of Heaven en Raining Blood.


Cannibal Corpse was lekker stevig

Bij Kyuss Lives! ging het goed los

We kwamen daarna "toevallig" terecht in de Metaldome waar Cannibal Corpse optrad (what's in a name). We hebben daar enkele nummertjes van meegekregen en dat was bepaald niet slecht. Met de snacks zat het dit jaar weer goed, er was van alles te koop. Een stukje pizza, een frietje, een broodje hamburger, ik heb zelf behoorlijk wat lekkere cervela’s gegeten (een Belgische snack, kookworst met zachte knoflooksmaak). Rick had de eerste dag wel een stuk of vier Mexicano's op, daar had ie de volgende dag nog plezier van...... Er was van alles te koop, van spaghetti, vruchtencocktails, friet, Vietnamese loempia’s, frikadellen, bami, saté, kebab, enzovoorts enzovoorts. Tientallen eettentjes waren er en je kunt het niet verzinnen of het was wel te koop. Super goed geregeld, je had binnen een minuut je drankje en/of eten aangereikt door erg vriendelijke mensen. 


Leuk om Ozzy nog eens een keer te zien

Setlist Cannibal Corpse:
Demented Aggression, Sarcophagic Frenzy, Scourge of Iron, Disfigured,
Evisceration Plague, The Time to Kill is Now, I Cum Blood, Priests of Sodom,
Unleashing the Bloodthirsty, Make Them Suffer, Hammer Smashed Face en Stripped
en Raped and Strangled
Setlist Kyuss Lives!:
Hurricane, Gardenia, One Inch Man, Asteroid, Supa Scoopa and Mighty Scoop,
Thumb, Green Machine, Freedom Run, Whitewater, El Rodeo en 100°.
Setlist Ozzy Osbourne:
Bark at the Moon, Mr. Crowley, Suicide Solution, I Don’t Know, Shot in the Dark,
Rat Salad, Iron Man, War Pigs, N.I.B, Fairies Wear Boots, I Don't Want to Change
the World, Crazy Train, Mama, I'm Coming Home en Paranoid.


Allemaal bekenden kwamen voorbij,
zoals Slash, Zakk Wylde, Geezer Butler en Gus G.

Bij Kyuss Lives! stonden we weer eens helemaal vooraan. Nog even aan de praat geraakt met wat Amerikanen die uit Duitsland kwamen. Ze waren helemaal dol van Kyuss en maakten ons al helemaal warm voor wat komen zou. Nou het was erg goed en het ging goed los. Een pit, crowdsurfers er gebeurde van alles en het was een uitstekend optreden. Daarna naar Ozzy, hier hadden we wel naar uitgekeken. Na zijn afzeggen van vorig jaar en het afzeggen van Black Sabbath van dit jaar was het nu eindelijk zover, een optreden van Ozzy with friends. Natuurlijk liep ie niet al te fit over het podium en sloeg z'n stem af en toe eens over maar het was heel bijzonder om nog eens mee te maken. Er waren gast optredens van Zakk Wylde, Slash en Geezer Butler en er werden behoorlijk wat Black Sabbath nummers gespeeld, zalig. Natuurlijk werd de brandslang weer tevoorschijn gehaald (ook een paar emmers maar deze zijn denk ik wat te zwaar voor 'm geworden) en werden de eerste rijen weer flink onder vuur genomen. Wel iets voor het einde weggegaan om een taxi te scoren. Dit viel niet mee omdat deze niet meer voor de deur mogen komen maar op een speciaal gereserveerde plek voor vijf speciaal geselecteerde bedrijven een aardig stukje verderop. Ik wist dit nog niet zo goed dus hield ik een auto aan die van de parkeerplaats kwam. Dit hele aardige Duitse stel moest (hoe verzin je het) ook toevallig naar Sunparks en we mochten meerijden. Zij zaten in huisje 600 zoveel en wij in 846. We gingen dus vanaf hun huisje steeds verder het park in (we waren tenslotte nog niet bij ons huisje geweest). Nadat we een 20 minuten hadden rondgedwaald toch maar even met Renate gebeld, zaten we helemaal vooraan vlakbij de receptie...... Ondanks alles waren we best om een redelijke tijd "thuis", kwart over één. Nadat we gezellig bijgekletst hadden vielen we als een blok in slaap. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten