zaterdag 4 november 2017

The Charm The Fury, Amaranthe en Eluveitie * 4 november 2017, De Effenaar - Eindhoven


Setlist The Charm The Fury:
Weaponized, Down on the Ropes, Echoes,
The Future Need Us Not, Songs of Obscenity en Carte Blanche.
Setlist Amaranthe:
Maximize, On the Rocks, Fury, Dynamite, 1.000.000 Lightyears,
Electroheart, Invincible, Amaranthine, Digital World, Drum Solo,
True, Endlessly, Call Out My Name en Hunger. Toegift: That Song,
Boomerang, Drop Dead Cynical en The Nexus.
Setlist Eluveitie:
Your Gaulish War, King, Nil, Omnos (metal versie), Lvgvs, Catvrix,
Artio, Epona, Thousandfold, The Call of the Mountains, A Rose for Epona,
Kingdom Come Undone, Tegernakô, Drum Solo, Havoc en Helvetios. Toegift: Inis Mona.


Eerst ff een hapje eten


The Charm The Fury

Robin en ik gingen vroeg op weg naar Eindhoven, de zaal ging namelijk om 17:15 uur open en de support act van vanavond, The Charm the Fury stond om 18:00 uur geprogrammeerd. Zo zaten we al om half vijf in eetcafé Barney's aan een heerlijke steak met pepersaus en varkens medaillons met mozzarella. Toen we om half zes aankwamen bij de zaal stond er nog steeds een flinke rij maar we waren wel mooi op tijd binnen voor The Charm the Fury. 


Caroline Westendorp


Amaranthe

Deze metalcoreband is opgericht in 2010 en heeft inmiddels een EP en twee langspelers uitgebracht. De laatste release, The Sick, Dumb & Happy (uit 2017) zelfs door het grote label Nuclear Blast. Dit betekende toch wel een grote doorbraak, zo stonden ze dit jaar ook op Graspop. Alle nummers vanavond (behalve de laatste) kwamen dan ook van de laatste plaat. Helaas reageerde de zaal nogal lauw, de vonk sloeg niet over. Dit terwijl de band normaal gesproken wel veel reactie krijgt. 


Mooie foto


Elize Ryd

Ik ben zelf niet zo'n grote metalcore liefhebber maar wat me opviel vanavond was dat de brulstem van zangeres Caroline Westendorp niet helemaal uit de verf kwam. Haar cleane zang klonk wel beter, maar dit kan ook aan het geluid van de Effenaar gelegen hebben want ook de acts hierna hadden hiermee te kampen. We waren afgelopen woensdag ook wel heel erg verwend geweest met het geluid in de grote zaal Ronda van Tivoli. Daar klonk alles extreem zuiver namelijk. 


Bassist Johan Andreassen verteld over zijn blessure


Michalina Malisz op de draailier

Toen was het de beurt aan Amaranthe. De band al een paar keer eerder gezien en natuurlijk kun je van alles zeggen over deze muziek, commercieel, glad, wel of geen metal. Het is een combinatie van metalcore-achtige breakdowns, harde screams en zware gitaarriffs met stijgende cleane zang en synthesizers. Maar het staat wel als een huis en de combinatie van de twee zangers en zangeres maakt het best wel speciaal. Dus ik kan het best waarderen, alleen ook nu klonk het gewoon niet zo als het anders klinkt. Robin had precies hetzelfde, hij noemde het geluid nogal leeg. 


Veel bandleden


Kay Brem en Jonas Wolf

De band speelt deze show met zanger Chris Adam Hedman Sörbye van Smash into Pieces, aangezien Nils Molin op pad is met Dynazty. Bassist Johan Andreassen had eerder deze tour zijn been gebroken en zat de hele avond op een stoel. Hij kreeg ook nog de kans om zijn verhaal hierover te vertellen. eel jammer, gelukkig kennen we wel veel "grote hits" van de band, 1.000.000 Lightyears, Hunger en bij de toegift Drop Dead Cynical en The Nexus. Bij de mooie ballad Amaranthine in het midden van de set klonk het allemaal wel weer erg lekker. 


Fabienne Erni


4x Chrigel Glanzmann

Daarna dus de beurt aan een van mijn favoriete bands Eluveitie. Er was de afgelopen jaren nogal wat veranderd binnen de band. Het was in het verleden nooit heel rustig geweest onder het personeelsbestand, vanaf de start in 2003 zijn er al meer dan tien leden gegaan of vervangen. Maar wat er vorig jaar is gebeurt was toch wel erg pijnlijk, Anna Murphy, Merlin Sutter en Ivo Henzi verlieten de band waarvan vooral de eerste (Anna) een grote aderlating was. Dus we gingen vanavond meemaken hoe dit uit ging pakken. Wel grappig dat we vorige week nog de nieuwe band (Cellar Darling) van deze drie mensen in actie hadden gezien.


Volle zaal


Leuk instrument de draailier

Het blijft natuurlijk een spectaculair gebeuren als er negen man/vrouw op het podium staan met zoveel (bijzondere) instrumenten. Een draailier, viool, diverse soorten fluiten, een doedelzak, harp, van alles komt er voorbij. Verder is er eigenlijk niet veel te merken dat Anna er niet bij is, de nieuwe zangeres Fabienne Erni heeft een geweldige stem al heeft ze niet dat bijzondere stemgeluid van Anna. Maar die is dan ook wel erg uniek. 


Chrigel en Fabienne


De band bedankt het publiek

Er worden maar vier nummers van de laatste release gespeeld, Epona past naadloos in de set en met Lvgvs wordt volop meegezongen. Maar dat is dan ook de "Zwitserse" uitvoering van Wat Zullen We Drinken, Zeven Dagen Lang. Er waren tal van hoogtepunten, Omnos werd gedaan in de metal versie, Thousandfold, The Call of the Mountains, A Rose for Epona, Kingdom Come Undone, Tegernakô, Havoc, Helvetios en Iris Mona (toegift). Het was dan ook jammer dat het weer afgelopen was. We bleven nog even hangen om wat foto's te maken en omdat het vanavond al om 18:00 uur begonnen was zaten we alweer in de trein van 22:30 naar huis. 


Ron en Robin met Fabienne


Onze groep met wat dames op het station


Amaranthe - 1.000.000 lightyears (gedeelte)


Eluveitie - Lvgvs (gedeelte)


Eluveitie - Call of the Mountains (gedeelte)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten