vrijdag 13 oktober 2017

Unzucht en Eisbrecher * 13 oktober 2017, De Effenaar - Eindhoven

 
Setlist Unzucht:
Der dunkle See, Widerstand, Lava, Unzucht, Deine Zeit läuft ab, Neuntöter,  Nur die Ewigkeit, Ein Wort fliegt wie ein Stein, en Engel der Vernichtung.
Setlist Eisbrecher:
Intro, Sturmfahrt, Willkommen im Nichts, Das Gesetz, Automat, Fehler machen Leute,  Eisbär, Amok, So oder so, Die Engel, Prototyp, Himmel, Arsch und Zwirn,  Wo geht der Teufel hin, Eiszeit, 1000 Narben, Was ist hier los?,  This Is Deutsch, Verrückt, Drums vs. Machine, Miststück en In einem Boot.
 

Hapje eten bij Eetcafé Barney's
 

Unzucht
 
Op vrijdag de 13e ging ik al lekker vroeg op pad met Hans naar Eindhoven om naar het optreden van Eisbrecher in de Effenaar te gaan. Zodoende hadden we mooi de tijd om nog een hapje te eten. Na een prima maaltijd in Eetcafé Barney's gingen we voldaan en mooi op tijd naar binnen. Sjaak en z'n maatje waren er ook dus het was een leuk clubje vanavond. In het voorprogramma stond Unzucht. De band omschrijft hun eigen stijl als Dark Rock maar er zit ook regelmatig een industrial randje aan.  
 

Daniel De Clercq
 

Daniel "Der Schulz" Schulz
 
Ik vond zelf dat het nogal een mix van stijlen is, of dit bewust is of dat de band nog zoekende is dat weet ik niet maar we vonden het wel een erg leuk optreden. Zo opende de band met het melodieuze en rustige nummer Der dunkle See gevolgt door het behoorlijk stevige nummer Widerstand wat erg veel weg had van bijvoorbeeld Der Apokalyptischen Reiter. Daarna een meezinger Lava gevolgt door Unzucht. een lekker industrial nummer. Afgesloten werd er met de lekkere stamper Engel der Vernichtung.
 

Setlist van Unzucht
 

Eisbrecher Eisbrecher begon door wat technische problemen wat later en we waren al bang dat we daardoor het einde moesten gaan missen omdat de latste trein vanuit Eindhoven om 23:32 vertrok. Gelukkig viel de schade mee en werd er eerst nog een stoel neergezet in het midden van het podium waarvan de poten werden vastgeplakt. Wat was dat nu weer? Bleek dat zanger Alexx Wesselsky zijn knie ernstig gebelsseerd had en dat hij vanavond het optreden zittend ging doen. De man is trouwens een hele fijne persoonlijkheid, hij had humor en had er erg veel zin in.  
 

Alexx Wesselsky
 

Sympathieke vent
 
De frontman Alexx kwam op in zijn live kleding, een uniform van een kapitein. En na de intro werd er gestar met het lekkere en nieuwe nummer Sturmfahrt. Er werden vanavond aardig wat nieuwe nummers gespeeld zoals Das Gesetz, Automat, Eisbär en Wo geht der Teufel Hin. Deze pasten naadloos in de prima set die gespeeld werd. Zelf was ik erg enthousiast over So oder So, Himmel, Arsch und Zwirn en Amok. Met dit laatste nummer verschenen er vier oliedrums met een verlichte ster op het podium en werd daar door vier bandleden een heerlijk ritme op getrommeld, erg gaaf!
 
4x Alexx Wesselsky
 
4x Jürgen Plangger
 
 
So Oder So
 
Heerlijk is ook het nieuwe nummer Was Ist Hier Los? Zoals Alexx het zelf aangaf, een nieuwe wereldhit in de dop. Nou dat klopt inderdaad, wat een geweldige stamper is dat zeg. De avond werd afgesloten met de kleppers Verrückt en Miststück en deze toegift keken we met onze jas aan zodat we snel naar het station konden gaan. Dat lukte prima dus lag ik om 1:00 uur in m'n mandje, ik moest de volgende dag al om 7 uur op om te gaan werken. Ik heb nog dagenlang nagenoten van deze toch wel anders dan andere avond. Vooral ook door de heerlijke stampers die je bijna niet uit je kop krijgt. Erg geslaagd dus!   
 
Amok, trommelen op vier olievaten
 

Eiszeit
 

Alexx in de Eiszeit

Verrückt

Een ijsbeer!
 
 
Eisbrecher - Was Ist Hier Los? (gedeelte)  
 
 
Eisbrecher - Miststück (gedeelte)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten