woensdag 18 oktober 2017

Twilight Force en Dragonforce * 18 oktober 2017, De Effenaar - Eindhoven


Setlist Twilight Force:
Battle of Arcane Might, To the Stars, Riders of the Dawn, Flight of the Sapphire Dragon, There and Back Again, Gates of Glory en The Power of the Ancient Force.
Setlist Dragonforce:
Reaching Into Infinity @Tape, Ashes of the Dawn, Operation Ground and Pound, Judgement Day, Seasons, Curse of Darkness, Fury of the Storm, Guitar Solo / Drum Solo (Street Fighter/Super Mario Bros/Sonic the Hedgehog Green Hill), Heart of a Dragon, The Edge of the World en Cry Thunder. Toegift: Valley of the Damned en Through the Fire and Flames. 


Twilight Force


Twilight Force

Woensdag 18 oktober was de eerste in een flinke serie concertavondjes die gepland staan in de maanden oktober/november/december. Jammer dat er niet een betere verdeling is, ik moest daardoor zelfs een paar hele leuke bands skippen omdat het anders écht te veel zou worden. Maar goed vanavond dus op weg met Robin voor een avond vol met onvervalste power-metal met Twilight Force als support voor Dragonforce. Renate had ons om iets over 18:00 uur op het station in Maarssen afgezet en we waren om 19:10 voor de deur bij de Effenaar in Eindhoven. 


De tijdelijke zanger Tommy Johansson van Sabaton


Drummer De'Azsh

Er stond een kleine rij voor de deur, Dragonforce ging vanavond optreden in de kleine zaal. Nadat we gefouilleerd waren en Robin zijn grote stuk vislood toch in z'n jaszak mocht laten namen we een lekker koud biertje. We stonden lekker vooraan en het voorprogramma Twilight Force begon mooi op tijd. We hadden deze band al eens eerder gezien als support van Sonata Arctica in Tivoli enkele jaren geleden. Toch kwam het me niet allemaal bekend voor, en na enkele nummers wist ik het, het was een heel andere (helaas ook minder goede) zanger vanavond. 


De spulletjes van de band


De band bedankt het publiek

De nummers van deze Zweedse power metal band gaan allemaal over fantasiefiguren en werelden. De leden hebben ook allemaal een nickname zoals Lynd, Aerendir, Born, Blackwald en De'Azsh. Net voor deze tour was dus leadzanger Chrileon ermee opgehouden en vervangen door de tijdelijke zanger Tommy Johansson van Sabaton. We stonden achter een die hard fan die werkelijk elk nummer meebrulde en ook met zijn armen meedeed, zijn handen in de lucht, vuist gebald en dergelijke. Erg vermakelijk. Leuk optreden maar niet echt bijzonder vond ik. 


Drumstel van Dragonforce


Dragonforce

We kwamen nog een oude schoolgenoot tegen van Robin, natuurlijk werd er bijgepraat. Ook Dragonforce begon mooi op tijd, is toch altijd spannend als de laatste trein naar Maarssen al om 23:32 uur gaat. Met het heerlijke nieuwe nummer Ashes of the Dawn werd de toon van de avond wel gelijk gezet. Heerlijke refrijnen en fantastische gitaarriffs, het was smullen geblazen. Een klein minpuntje was misschien dat het geluid in het eerste gedeelte van de set niet geheel optimaal was. Hierdoor kwam soms de zang niet helemaal lekker door. 


Dragonforce


Bassist Frédéric Leclercq

Van de nieuwe plaat werden verderop in de set ook nog Judgement Day, Curse of Darkness en The Edge of the World gespeeld. Zo bleef er jammer genoeg maar ruimte over voor zeven oude krakers, dat was toch wel jammer. Ook omdat er een uitgebreide guitaar en drumsolo in de set was ingebakken. Wel spatte het plezier van alle bandleden af en dat sloeg over op de zaal zodat het de gehele avond één groot feest was en bleef. 


Gitarist Herman Li 


Een slokje van het Eindhovensch Goei Slôkske


Geweldig gitaarwerk

Natuurlijk waren er nog een aantal hoogtepunten zoals het heerlijke Seasons gevolgd door Fury of the Storm. De band kreeg op een gegeven moment een fles Eindhovens bitter, zanger Marc Hudson vond 'm in ieder geval niet te zuipen hahaha. Cry Thunder werd flink uitgesponnen en er mocht ook nog iemand (Rik) uit het publiek meezingen. Met de geweldige nummers Valley of the Damned (gitaar met ledverlichting!) en Through the Fire and Flames werd een zalige avond afgesloten en gingen we gezellig met z'n viertjes in de trein weer terug naar huis. Ook dat werd weer een soepele reis, om 00:45 lag ik alweer in m'n mandje. 


Bassist Frédéric Leclercq wilde ook laten zien dat hij kon gitaarspelen


Drummer Gee Anzalone


En ook zanger Marc Hudson kan gitaarspelen


Ledverlichting bij het spelen op de gitaar


Setlist Dragonforce


Dragonforce - Cry Thunder (gedeelte) 
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten