donderdag 17 augustus 2017

The Pinheads en Golden Earring * 17 augustus 2017, Exercitieveld - Woerden


Setlist The Pinheads:

Setlist Golden Earring:
Just Like Vince Taylor, Identical, Another 45 Miles, Twilight Zone, The Devil
Made Me Do It, Going to the Run, When the Lady Smiles, Long Blond Animal,
Johnny Make Believe, Bass solo en Radar Love. Toegift: Holy Holy Life.


Het toegangspolsbandje

Nu was het eens Renate die me uitnodigde voor een concert. Ze had gezien dat Golden Earring op de Woerdense Vakantieweek kwam (en dat voor maar 14,50 euries) en ze wilde daar graag naartoe. Ik vond dat een goed idee, ook omdat ik deze Nederlandse Rolling Stones nog nooit live had zien optreden. Ook Nicole en Ben, Daniella en Andre vonden het een leuk idee zodat we ook nog eens met een leuk clubje op deze festivalavond aanwezig gingen zijn. 


Het veld


Het zag er allemaal prima uit!

Jawel, festivalavond. Want er stonden nog meer bands op het programma op het exercitieveld in Woerden. We kwamen om 19:30 uur aan op het terrein, we waren binnendoor naar Woerden gereden en konden de auto vrij eenvoudig in de buurt parkeren. Het terrein zag er best nog redelijk uit, dit ondanks alle regen van de afgelopen week en zelfs vandaag nog. We hadden toch wel mazzel, begin van de avond was het opgeklaard namelijk en het bleef de gehele avond prima weer. We hoefden zelfs geen vest aan. 


The Pinheads


The Pinheads

We konden in de tent lekker vooraan staan bij The Pinheads. We hadden deze Woerdense band toevallig al eens eerder gezien, vorig jaar bij The Clash of the Coverbands in de Peppel toen Robin daar ook stond met The Rivals. Beide bands waren toen ook die avond doorgegaan naar de halve finale regio West. De band gaf een prima show weg met lekkere covers, de ene werd wat beter vertolkt dan de andere maar het niveau van de band is uitstekend. Ben benieuwd of deze mannen ook nog eens met eigen werk gaan komen. Leuk was dat er speciaal voor doven een apart hoekje was waar een dame met gebarentaal de tekst van de nummers "vertaalde". 


De tent


Het terrein

Klokslag negen uur begon Golden Earring aan het optreden en de band startte met de hit Just Like Vince Taylor. Op een of andere manier heb ik het nooit zo gehad met dit nummer, heb altijd het gevoel dat er iets niet klopt. Daarna kwam Identical van het album Tits 'n Ass uit 2012 en dit is ook niet echt een hoogstaande deun, dus wat mijzelf betreft een valse start. Gelukkig kwam het vanaf dat moment pas echt goed op gang, de ene na de andere hit werd op ons afgevuurd. 


Golden Earring


4x Barry Hay

Another 45 Miles, Twilight Zone, The Devil Made Me Do It, Going to the Run, When the Lady Smiles en het heerlijke Long Blond Animal. De stemming zat er goed in en er werd flink meegezongen en gedanst op het volgelopen veld. Geinig was ook dat Bertus Borgers een paar nummers meedeed op de saxofoon, dit zorgt voor een leuke afwisseling. De grote hit Radar Love werd voorafgegaan door een enorme bassolo en dat was voor mij een mooi moment om een sanitaire stop te doen. 


Barry Hay en George Kooymans


En nog een keer

Ik was mooi op tijd terug om de drumsolo van Cesar Zuiderwijk te zien. Het leuke van zijn drumsolo is dat hij die beeindigt door een partij te roffelen op twee grote trommels die achter hem zijn opgehangen, erg leuk. Toen was het tijd om de wereldhit Radar Love te aanschouwen. Eigenlijk ben ik al die top 2000 nummers al lang zat, maar nu vond ik het toch erg leuk om Radar Love nou eens live te zien en dan ook nog door de orginele makers ervan. Erg geslaagd en iedereen ging goed los want het blijft een geweldig nummer. 


Nog steeds prima bij stem


Bertus Borgers

De band ging van het podium en kwam nog terug met een toegift, Holy Holy Life. Nou dat hadden ze net zo goed kunnen laten want dat voegde weinig meer toe aan het optreden. Buiten dat stond het geluid ook wat minder goed zo leek het. The Dirty Daddies lieten we voor wat het was en met hier een daar een klein minpuntje was het toch een geslaagde avond en ik vond het leuk om Golden Earring eens live te hebben zien optreden. Verder is het een uitstekend georganiseerd festival, complimenten daarvoor! Na het opmaken van onze muntjes zijn we weer naar de auto gelopen om er daar achter te komen dat de auto van Ben en Nicole naast die van ons stond...... 


George Kooymans


4x Robert Jan Stips


De avond is gevallen


Cesar Zuiderwijk


En nog een keer Cesar Zuiderwijk


Gave solo op de grote trommels


Golden Earring - Twilight Zone (gedeelte) 
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten