donderdag 3 augustus 2017

Psycho Village en Fates Warning * 3 augustus 2017, Gebr. de Nobel - Leiden


Setlist Psycho Village:
Chasing The Sun, Without You, What Was That, Tell Me,
Perfect, Can't You See, Shine On Us en Half Caste Symphony.
Setlist Fates Warning:
From the Rooftops, Life in Still Water, One, A Pleasant Shade of Gray, Part III,
Seven Stars, SOS, A Handful of Doubt, Firefly, The Light and Shade of Things,
A Pleasant Shade of Gray, Part IX, A Pleasant Shade of Gray, Part XI, The Ivory Gate of Dreams: VII. Acquiescence, The Eleventh Hour en Point of View. Toegift: Through Different Eyes en Monument.


Stilte voor de storm...

Fates Warning is een band die niet vaak in Nederland te zien is en dat ik de mannen in 2017 zelfs twee keer gezien heb is opmerkelijk. Op 29 januari stond de band in het Patronaat en nu dus op donderdag 3 augustus in Gebr. De Nobel in Leiden. De setlist was vrijwel gelijk aan die van eerder dit jaar, het enige verschil was dat One Thousand Fires vervangen was door SOS en deze nu voor Seven Stars werd gespeeld. Deze keer was ik samen met Andre, hij was er de vorige keer niet bij geweest. 


Psycho Village


4x Daniel Kremsner

Ik werd door mijn lieve vrouw rond 18:00 uur bij het station afgezet (en later die avond ook weer opgehaald) en moest de reis naar Leiden geheel in m'n uppie afleggen alwaar ik bij The Duke of Oz had afgesproken met Andre. Hier dronken we een biertje en na een kleine wandeling waren we mooi op tijd in Gebr. de Nobel. Het is telkens weer opvallend hoe aardig de mensen zijn die hier werken, chapeau hiervoor! Wel is contant geld hier inmiddels ook al uit den boze en kun je alleen muntjes pinnen. 


Fates Warning


Geweldige muzikanten

De supportband bestond vanavond uit twee mensen, lekker gemakkelijk als je op tour gaat. Een zanger/gitarist en een drummer (die er ook nog eens voor het eerst bij was), genaamd Psycho Village. Deze Oostenrijkse band heeft blijkbaar in eigen land drie keer een single in de top 10 gehad, Perfect, Through My Eyes en It's Okay maar was mij totaal onbekend. Blijkbaar is er normaal ook een bassist bij, deze zie je op alle plaatjes en ook op de youtube clips, nu liep er dus een band mee met daarop niet alleen de bas trouwens.


Gitarist Frank Aresti


Joey Vera (ook Armored Saint) en Frank Aresti

Maar goed, de studio opnamen klinken best aardig maar live kwam het toch niet zo uit de verf. Bij enkele nummers klonk zijn stem prima, bij andere nummers was het soms niet al te best. Verder liep er het gehele optreden een video op de achtergrond mee, dit was best wel slim als er verder niet al te veel te beleven is op het podium. De drummer zat namelijk helemaal links achterin een hoekje gepropt en alleen de frontman Daniel Kremsner stond een beetje in de spotlights. 


Gitaren


Jim Matheos, Joey Vera en Frank Aresti

Om 21:15 begon dan Fates Warning, inmiddels was het gelukkig wel wat drukker geworden al hield het niet over. Ik schat dat er zo'n 150 mensen waren in de grote zaal, net druk genoeg om het wel gezellig te laten lijken. De band begon gelijk met een nummer van het heerlijke nieuwe album Theories of Flight, namelijk From the Rooftops gevolgd door een oude kraker Life in Still Water. De stem van Ray Alder was geweldig vanavond en met Seven Stars werd door de zaal luidkeels meegezongen. 


Plectrum van Frank Aresti

Met het geweldige The Light and Shade of Things was het gedaan met de nieuwe nummers vanavond. Na Point of View ging de band van het podium maar natuurlijk werd er nog een toegift gedaan van twee nummers, Through Different Eyes en Monument. Ik kreeg nog een plectrum van gitarist Frank Aresti en Andre was zo vriendelijk om de setlist voor mij van het podium af te krabbelen. Zo gingen we na een zeer geslaagde avond (deze keer samen) met de trein weer naar huis. Setlist van Fates Warning


Fates Warning - 
The Light And Shade Of Things (gedeelte) 
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)

Mooi op tijd weer thuis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten