donderdag 30 maart 2017

Scarlet Stories en Vetrar Draugurinn * 30 maart 2017, Gebr. de Nobel - Leiden


Setlist Scarlet Stories:
The Tell-Tale Heart, Dance of Narcissism,
20 Mille, Craving en Nostalgia In A Closed Mind.
Setlist Vetrar Draugurinn:
Mother of Northern Skies, Narrow Path, Bleak Earth, Death Will Come For Us,
Vigil, Travelling Alone, 13th Night, Wanderer, I Am en Into the Black Light.



Het was erg gezellig en prachtig weer in Leiden


Gebr. de Nobel met super aardig personeel!

Op 28 december 2016 waren Robin en ik bij de allerlaatste show geweest van Stream of Passion en na afloop hadden we met gitarist Eric Hazebroek nagebabbeld. Ik had op dat moment al meegedaan met de crowdfunding actie en de vinyl versie EP van zijn nieuwe band Vetrar Draugurinn besteld. Eric had gehoopt 3000 euro op te halen maar dat is uiteindelijk zo'n 4700 euro geworden. We hadden toen afgesproken om vanavond te komen kijken op de allereerste avond van zijn band, tevens de EP release avond in Gebr. De Nobel in Leiden. 


Setlist van Scarlet Stories


De peddles van gitarist Bram te Kamp (Scarlet Stories)

Het was prachtig weer toen we met de bus en trein richting Leiden vertrokken, de warmste 30 maart dag ooit gemeten met zo'n 21 graden. Was dan ook erg gezellig in de stad, overal volle terrasjes en in het park zaten allemaal clubjes studenten met een drankje in de zon. We kwamen aan bij Gebr. de Nobel en wat een geweldig aardige mensen werken daar toch. Eerst al iemand die buiten tegen de wachtenden zei dat de deur over vijf minuutjes openging, bij de garderobe (waar je niet hoeft te betalen), bij de kassa en achter de tap, iedereen was super vriendelijk. Klasse! 


Scarlet Stories


Zangeres Lisette van den Berg

Scarlet Stories was de opener vanavond en dat was live toch wel andere koek als wat ik van tevoren zo op internet had beluisterd. De band gaf een uitstekend optreden, waarin vooral de prima stem van zangeres Lisette van den Berg en het geweldige gitaarspel van gitarist Bram te Kamp opvielen. Bram excelleert met prachtige solo's die sterk uit de verf kwamen door het prima afgestelde geluid van vanavond. Dit tweetal had elkaar ontmoet via de Rock Academie in Tilburg en namen eerst samen een paar demo's op en brachten in 2013 een EP uit met daarop zeven akoestische songs. De formatie trad in eerste instantie als duo op, maar later kwam er hulp van drummer Tim Kuper, gitarist Carmen Raats en bassist Wessel Maas. In 2015 werd de Resurrection EP uitgebracht en hiervan werden vanavond alle nummers behalve het titelnummer gespeeld. De band speelt sfeervolle progressieve muziek met een duistere sfeer en we genoten ervan met volle teugen. 


Prima stem


De geweldige gitarist Bram te Kamp

Eric leek best zenuwachtig voor de vuurdoop van zijn eigen kindje Vetrar Draugurinn (dat is IJslands voor "winter ghosts"). Allereerst kwam ik 'm al tegen op de wc voor het begin van de avond en wees hij me de weg naar een andere heel ver van de pot waarop hij gezeten had. Natuurlijk hebben Robin en ik nog even met hem staan kletsen en hem veel succes gewenst voor vanavond. Ook op het podium was hij nerveus maar toen eenmaal de band begon was daar niets meer van te merken en met de opener Mother of Northern Skies was meteen de toon gezet. Dit is het derde nummer van de EP, de bedoeling is dat later dit jaar een full-length plaat uitkomt. De muziek is zwaar en melancholisch, in het straatje van Paradise Lost en Ghost Brigade.


Eric Hazebroek is aan het stemmen (Vetrar Draugurinn)


Bassist Douwe de Wilde

Het publiek reageerde heel enthousiast maar het was wel merkbaar dat veel mensen nog niet bekend zijn met de nummers, dat zal de komende tijd nog moeten groeien. Met The Narrow Path kwam er nu een onbekend nummer voorbij gevolgd door het openingsnummer van de EP genaamd het heerlijke Bleak Earth en ook Vigil werd gespeeld afgewisseld door het nieuwe Death Will Come For Us. Er volgden nog een paar nieuwe nummers die nog op de later dit jaar uit te komen release moeten gaan komen. Wanderer was een lekker hard nummer en bij de afsluiter Into the Black Light (cover van Ghost Brigade) werd flink meegedaan door het publiek. 


Marjan zwiept met de haren


Vetrar Draugurinn

Het was niet helemaal uitverkocht vanavond maar de zaal was toch wel voor driekwart gevuld. Er waren opvallend veel fotografen uitgerukt voor dit nieuwsfeit, dus we kunnen de komende tijd nog wel wat reportages verwachten. Na afloop hebben we nog kunnen kletsen met de mensen van Scarlet Stories en ook met de bandleden van Vetrar Draugurinn. Ook nog wat foto's gemaakt en wat merchandising gekocht. Het was nog lang gezellig, helaas moesten we op tijd weg omdat we niet de laatste trein/bus naar huis wilden missen. Iedereen bedankt voor deze heerlijke avond en ik kan iedere liefhebber aanraden om beide bands eens te gaan bezoeken! 


Lastig licht vanavond voor foto's


De band bedankt het publiek


De EP van Scarlet Stories met de handtekeningen


Op de foto met de bandleden van Scarlet Stories en Vetrar Draugurinn



Robin heeft een poster gekocht van Vetrar Draugurinn, 
natuurlijk moesten daar alle handtekeningen op!


De setlist Vetrar Draugurinn

EP Vetrar Draugurinn met alle handtekeningen erop


Plectrum Vetrar Draugurinn



Op station Utrecht even wat hartigs, ik een hema worst en Robin een burger





Alle foto's van deze avond: https://photos.google.com/






Geen opmerkingen:

Een reactie posten