donderdag 23 maart 2017

Omnium Gatherum, Dark Tranquillity en Amon Amarth * 23 maart 2017, Tivoli Ronda - Utrecht


Setlist Omnium Gatherum:
The Pit, Skyline, Frontiers, The Unknowing, New Dynamic en New World Shadows.
Setlist Dark Tranquillity:
Force of Hand, The Treason Wall, Atoma, The Science of Noise, Forward Momentum, Terminus (Where Death Is Most Alive), The Silence in Between, Clearing Skies, The Pitiless en Misery's Crown.

Setlist Amon Amarth:
The Pursuit of Vikings, As Loke Falls, First Kill, The Way of Vikings, At Dawn's First Light, Cry of the Black Birds, Deceiver of the Gods, Tattered Banners and Bloody Flags, Destroyer of the Universe, Death in Fire, One Thousand Burning Arrows, Father of the Wolf, Runes to My Memory, War of the Gods, Raise Your Horns, Guardians of Asgaard en Twilight of the Thunder God.


Omnium Gatherum


Prima optreden

Met Robin en Kimberley ging ik al vroeg op pad met de bus naar Utrecht en we waren mooi op tijd binnen. Had Amon Amarth de laatste jaren erg veel gezien dus was er eerst wat twijfel om opnieuw te gaan. Maar omdat het zo dichtbij huis was, omdat vanavond bijna al mijn metal vriendjes en vriendinnetjes gingen én omdat Dark Tranquillity vanavond als support stond geprogrammeerd was de keuze toch niet heel moeilijk meer. Dit ging vast en zeker weer een heel gezellige avond worden. 


Gezellig groepje


Dark Tranquillity

De melodieuze deathmetalband Omnium Gatherum uit Finland trapte precies om 19:00 uur af en deed dat bepaald niet verkeerd. Ik kende de band niet zo maar de stemming zat er gelijk goed in en er werd een prima optreden neergezet. Inmiddels waren we zowat compleet met Robin, Kimberley, Saskia, Nikki, Argo, Erik, André, Tom, Tiske, Sjaak, Pepijn, Jaap, Andreas en Allard. Later op het eind van de avond hebben we maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een toffe groepsfoto te maken. 


Grote klasse


Johan Hegg van Amon Amarth

Toen was het tijd voor de Zweedse melodieuze deathmetalband Dark Tranquillity. Dit werd het eerste hoogtepunt van de avond. De band had natuurlijk de release van de nieuwe plaat Atoma te vieren dus werden er lekker veel nummers van deze uitstekende plaat gespeeld. Vond het zelf wel jammer dat hun grootste "hit" The Wonders at Your Feet niet gespeeld werd. Afgesloten werd de set met de heerlijke nummers State of Trust en Misery's Crown. Waarvan het laatste nummer van Fiction uit 2008 nog dagenlang in je hoofd blijft rondzingen.


Amon Amarth


4x de vechtende "ridders"

Voor diegenen die het niet weten, Amon Amarth is een melodic-deathmetalband uit Zweden en opgericht in 1992. De naam komt van een locatie in Tolkiens fictieve wereld Midden-aarde. De band staat bekend om hun teksten gebaseerd op Noordse mythologie. Het was vanaf het allereerste begin een groot feest. De laatste jaren is het gewoonte geworden om te openen met The Pursuit of Vikings en dat vind ik zelf een heerlijke start. De band heeft zo'n 10 albums uitgebracht waardoor de te spelen set inmiddels uit alleen maar goede nummers bestaat. Er werden vier nummers gespeeld van de laatste release Jomsviking (First Kill, The Way of Vikings, At Dawn's First Light en One Thousand Burning Arrows) en deze pasten ook naadloos in de set. Bij het laatste nummer was er ook een boogschutter op het podium te vinden die zijn pijlen op het publiek richtte. 


De wachter


Mooie sfeer

Er was toch veel te zien op het podium. Alleereerst was de aankleding erg fraai, een helm met horens, eem muur met trappen en een draak die als het ware door het podium "heen ging". Aan de ene kant stak zijn kop naar boven en aan de andere zijde van de helm zijn staart. Er werd een gevecht gehouden tussen twee vikingen, er kwam een wachter met vlag op het podium, een boogschutter en een soort satan achtige ridder met grote hoorns. Deze laatste was een zogenaamde Loki de god van chaos en leugens uit de Noordse mythologie. Dit was een onruststoker die vaak van gedaante veranderde. Hij werd steeds boosaardiger en ten slotte sloten de goden hem op in een grot, met een giftige slang boven zijn hoofd. Hier zou hij blijven tot Ragnarok, het einde van de wereld. Dit soort figuren gaf extra sfeer aan de knallende nummers. Bij Raise Your Horns gingen natuurlijk alle drinkhoorns de lucht in en afgesloten werd er met Guardians of Asgaard en Twilight of the Thunder God. Natuurlijk was er de gehele avond een flinke pit en dat maakt de mens extra dorstig. We hebben na deze fantastische avond dus nog even wat nagebabbeld en gedronken en gingen allemaal heel tevreden huiswaarts. 


Werd steeds gezelliger


Destroyer of the Universe!


Brrrr een Loki...


War of the Gods


Raise Your Horns


4x Amon Amarth


De toffe groep van vanavond bij elkaarAlle foto's van deze avond: https://photos.google.com/Geen opmerkingen:

Een reactie posten