maandag 20 maart 2017

Gyze, Majesty en Battle Beast * 20 maart 2017, Little Devil - Tilburg


Setlist Gyze:
Pirates of Upas, Perryi Rain Dragon,
The Bloodthirsty Prince, Black Bride en Northern Hell Song.
Setlist Majesty:
Die Like Kings, Hail to Majesty, The Final War, Yolo Heavy Metal,
Across the Lightning, Metal Law, Heroes in the Night,
Thunder Rider, Rebels of Our Time en Fighting Till the End.
Setlist Battle Beast:
Straight to the Heart, Bringer of Pain, Familiar Hell, Into the Heart of
Danger, We Will Fight, Let It Roar, Black Ninja, Far from Heaven, Lost in Wars,
Iron Hand, Touch in the Night, Bastard Son of Odin, Enter the Metal World
en Out of Control. Toegift: King for a Day en Beyond the Burning Skies.


Gyze


Uit Japan

Op zomaar een maandagavond op weg met Hans en Rob naar de Little Devil in Tilburg. Het was even twijfelen geweest om hier naartoe te gaan nadat we de vorige keer in deze kroeg (met zaaltje) eerder weg moesten bij The Skull omdat het programma naar achteren geschoven was en de laatste trein vanuit Tilburg al om 23:30 uur weer richting Utrecht gaat. Ook nu had men weer een extra band toegevoegd aan de line-up maar als alles meezat was het vanavond om 23:15 uur afgelopen dus dat moest net passen. 


Geweldige gitarist


Drummer Jan Raddatz (Majesty)

Nadat we lekker gesmuld hadden van de plofkipstukken, burgers en frietjes bij de KFC kwamen we mooi op tijd aan in The Little Devil. We konden alvast een lekker biertje drinken aan de bar en Rob kon gaan uitleggen dat hij toch echt op de gastenlijst moest staan omdat hij vanavond foto's moest maken. Ik kreeg van een aardige meneer de wifi code omdat ik nog steeds (bijna een maand inmiddels) zonder netwerk zit dankzij een verkeerde nummerportering van Tele2 zodat ik vanavond toch bereikbaar was. 


Veel plezier bij Majesty


Frontman Tarek Maghary zweept de boel wel op

Na een mooie doodshoofd stempel op onze hand konden we de zaal in en stonden we lekker vooraan bij de eerste, voor mij totaal onbekende band uit Japan, Gyze. Dit werd een leuk optreden, kwa zang moet je er niet al te veel van voorstellen maar muzikaal is het erg sterk. Gave composities en heerlijk gitaarspel van de frontman Ryoji. Leuk begin van de avond. Daarna het Duitse Majesty, deze powermetal band bestaat al even maar is nooit echt doorgebroken. De band heeft inmiddels al heel wat wisselingen ondergaan (behalve zanger Tarek Maghary) en na een wat aarzelend begin werd het na de eerste pakweg drie nummers wat beter. Leuke meezingmetal maar verder ook niet heel bijzonder. 


Lekker gitaarwerk


Setlist Majesty

Battle Beast kwam op en ja, dan merk je meteen dat deze band eigenlijk veel te groot is voor zo'n kleine zaal. Ik hoorde dat de band niet was "opgepakt" door één van de grotere zalen omdat alleen de maandagavond nog "open" stond en niet bijster populair is. De programmeur van The Littel Devil is altijd op zoek naar dit soort buitenkansjes en zo stonden we dus flink opeengepakt, bijna met z'n allen op schoot bij frontdame Noora, in een uitverkocht huis. 


Noora Louhimo, Battle Beast


Battle Beast

De band speelde vanavond maar liefst negen nieuwe nummers van de net uitgekomen release Bringer of Pain. Ik had de plaat een paar keer beluisterd en vond deze goed maar nog niet zo goed als het eerdere werk. Maar zoals het vanavond allemaal weer live gebracht werd paste het naadloos tussen al hun andere muziek en namen ook veel nummers in kracht toe. Dit komt natuurlijk ook door de geweldige Noora die steeds beter begint te zingen en een entertainer eerste klas is. 


Gitarist Joona Björkroth


En z'n broer Janne Björkroth op Keyboards

Zo waren bijvoorbeeld de twee toegift nummers van de avond King for a Day en Beyond the Burning Skies gewoon beide afkomstig van de laatste plaat. Dan moet je toch wel ballen hebben. Grappig was wel dat de band niet van het podium kon aan het einde van de show voor de toegift omdat er helemaal geen backstage is in deze tent......... Hier kon men wel de humor van inzien, dit deed de band trouwens de gehele avond heel goed. Wel sloeg het rookkanon op een gegeven moment op hol en kon ik Rob en Hans bijna niet meer terug vinden.


De toverstaf van Noora


Bastard Son of Odin

Natuurlijk werden er ook een aantal "oude" krakers gespeeld zoals Into the Heart of Danger, Let It Roar, Black Ninja en de geweldige nummers Iron Hand en Enter the Metal World. Alleen Touch in the Night blijft een beetje dubieus maar is live nog wel te pruimen. Al met al weer een geweldig optreden van een band die al veel groter had moeten zijn maar waarom dat in Nederland nog niet zo is is me eigenlijk een raadsel. Ze staan wel op de Mainstage op Graspop dit jaar dus dat is bepaald niet verkeerd en ook verdiend (vind ik). Voor mij was het inmiddels al de achtste keer dat ik ze gezien heb (maar één keer een optreden in Nederland gemist) en op Graspop ga ik op zeker weer naar ze toe. Topband! 


Biertje?


Hans en Rob bij de merchandising


De tourbus staat al klaar voor de deur om weer verder te gaan


Battle Beast - Black Ninja (gedeelte) (filmpje gemaakt met mijn smartphone)


Alle foto's van deze avond: https://photos.google.com/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten