maandag 16 januari 2017

Lancer, Gloryhammer en Hammerfall * 16 januari 2017, Tivoli Ronda - Utrecht


Setlist Lancer:
Dead Raising Towers, Future Milennia, Mastery, Iscariot en Purple Sky.
Setlist Gloryhammer:
Rise of the Chaos Wizards, Legend of the Astral Hammer, Hail to Crail,
Questlords of Inverness, Ride to the Galactic Fortress!, The Hollywood Hootsman,
Angus McFife, Universe on Fire en The Unicorn Invasion of Dundee.
Setlist Hammerfall:
Hector's Hymn, Riders of the Storm, Bring It!, Blood Bound, Any Means Necessary,
Renegade, Dethrone and Defy, Crimson Thunder, Last Man Standing, Let the Hammer Fall, Built to Last, Medley to the Brave (Stone Cold, Steel Meets Steel, Unchained, HammerFall, The Metal Age), The Dragon Lies Bleeding, Glory to the Brave en Originsm Punish and Enslave. Toegift: Hammer High, Bushido en Hearts on Fire.


Vanavond in de Ronda...


Lancer

Hammerfall ontbrak nog op mijn "bucketlist" en eerlijk is eerlijk als de band in Eindhoven of Tilburg had opgetreden had ik misschien wel geen kaartje gekocht. Hoewel toen ook Gloryhammer toegevoegd werd aan de line-up het wel heel erg moeilijk geworden om niet te gaan. Omdat Robin ook een liefhebber is van het powermetal genre kocht ik enkele maanden geleden ook maar een kaart voor hem en hadden we ruimschoots de tijd om de muziek van de band beter te leren kennen. Er gingen nogal veel bekenden en vrienden vanavond, Jan van de band ging mee, Kimberley en Renée. Ook kwamen Jaap, Sjaak, Coen, Bouke en Wouter vanavond, dus dat ging vast gezellig worden. 

Goede muziek


Helaas kon de zanger het niet helmaal bolwerken

Lancer opende de avond, thuis op YouTube bekeken en geluisterd. Helaas haalde de zanger live de hoge uithalen bepaald niet en liep regelmatig flink te forceren. Jammer want de band heeft lekkere nummers. Natuurlijk werd het daarna een groot feest bij Gloryhammer. Zo gauw Rise of the Chaos Wizards werd ingezet werd er al flink meegezongen en gesprongen. De geweldige zanger Thomas Winkler was wel iets minder bij stem vanavond, misschien een griepje of verkoudheid gehad. Grote kolder op het podium maar wat geeft het, heerlijke meebrul metal en aanstekelijke nummers. 


Gloryhammer

Was weer een feestje

Tussendoor riep het publiek natuurlijk telkens Hoots, Hoots! en Thomas sprak een jongen aan in het publiek en vroeg hoe hij heette. Jaques zei hij (o.i.d), nee zei Thomas jij heet Thijs en je moet zorgen dat onze gitarist wordt bijgetankt voor het volgende nummer. Hij ging dus crowdsurfend naar de bar om twee bier te halen en deze werden door de gitarist in een teug naar binnen geslurpt (en op het einde van het concert nog een blikje). Afgesloten werd er met de kleppers Angus McFife, Universe on Fire en The Unicorn Invasion of Dundee. 


Vanaf de bar gezien


Blikje bier in 1 keer naar binnen

Ja en toen was het tijd voor Hammerfall. De zaal was niet uitverkocht, er kunnen 2000 bezoekers in de Ronda en ik schat dat er iets meer dan 1000 waren. Hierdoor was het wel eenvoudig om een biertje te halen en deze ook weer af te tappen bij de wc. Blijft toch een lastig huwelijk, metal in Utrecht. Dit terwijl 013 altijd maar volle zalen trekt. Misschien is het toch ook een kwestie van opbouwen, er komen nu weer enkele metal concerten aan in Tivoli, dus gewoon eens enkele jaren achtereen volhouden lijkt me om een vaste schare bezoekers te gaan binden. Wat betreft de bieromzet is het waarschijnlijk wel het meest fijne volk, hahaha. Plectrums van Gloryhammer


Zanger Joacim Cans van Hammerfall

Hammerfall begon met het bij ons thuis grijs gedraaide en heerlijke nummer Hector's Hymn. Het stond meteen als een huis, wat een power en wat een geluid! Het werd een heel gaaf optreden op een prachtig aangekleed podium met heerlijke gitaarsolo's en gitaarduels. Blood Bound, Any Means Necessary, Last Man Standing, Let the Hammer Fall, allemaal heerlijke nummers. Ook nog tijd voor een rustmoment met Glory to the Brave. De mannen hadden het vanavond prima naar de zin en dat kwam natuurlijk ook doordat het publiek lekker enthousiast meedeed. Er was zelfs een paar keer een pit. Natuurlijk was er nog een toegift, deze bestond uit drie nummers: Hammer High, Bushido en het onvermijdelijke Hearts on Fire. Voldaan gingen we naar huis na een uitstekende metal avond. 


Gitarist Pontus Norgren


Hammerfall


Gitaristen Pontus Norgren en Oscar Dronjak


Heerlijke solo's


Fraai decor


4x de gitaristen Pontus Norgren en Oscar Dronjak


4x de gitaristen Pontus Norgren en Oscar Dronjak


En nog maar een biertje

Iets rechts van het midden en naar onderen sta ik samen met Jaap en Robin
Daar achter Sjaak, Coen, Bouke en Wouter en voor ons Renée (foto Lennn photography)Het publiek wordt bedankt


Setlist Hammerfall


Kimberley en Robin wachten op de bus


  Alle foto's van deze avond: https://photos.google.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten