zondag 29 januari 2017

Fallen Arise, Armored Dawn en Fates Warning * 29 januari 2017, Patronaat - Haarlem


Fallen Arise:
Furor, Nightouched, The Curse of Adeline, Silent Weeping,
My Last Breath, Heart Of The Damned en White Crystal Angel.
Armored Dawn:
Viking Soul, Too Blind to See, Prison, Rose Tattoo en William Fly.
Fates Warning:
From the Rooftops, Life in Still Water, One, A Pleasant Shade of Gray, Part III,
One Thousand Fires, Seven Stars, A Handful of Doubt, Firefly, The Light and Shade of Things A Pleasant Shade of Gray, Part IX, A Pleasant Shade of Gray, Part XI, The Ivory Gate of Dreams: VII. Acquiescence, The Eleventh Hour en Point of View. Toegift: Through Different Eyes en Monument.


In Haarlem aangekomen


Fallen Arise

Samen met Hans ging ik op pad naar Haarlem voor een optreden van Fates Warning. Het was inmiddels zes jaar geleden dat ik de band gezien had (in de Kelder te Amersfoort) en toen was zanger Ray Alder nogal verkouden geweest. We kwamen Rob en Frans tegen op station Utrecht en dat was natuurlijk nog een stuk gezelliger reizen. Nadat er een treintje "tussenuit" gevallen was gingen we een kwartier later richting Haarlem dan verwacht. 


Lucas J.B. op bas


Fallen Arise

Vanaf station Haarlem liepen we naar het Patronaat alwaar we Bruce en Linda troffen. Erg leuk om ze weer eens te zien, dat was alweer een paar jaartjes geleden. De avond werd afgetrapt door de Griekse symfonische metalband Fallen Arise. Helaas stond het geluid niet helemaal goed afgesteld, maar toch beviel de band me wel. En dan bedoel ik niet alleen de zangeres Fiona Creaby, maar gewoon de prima nummers. Er werd afwisselend gezongen door Fiona en door een zekere Vlassis K die de ruige stukken voor zijn rekening nam. Leuk begin van de avond. 


Timo Kaarkoski, Armored Dawn


Armored Dawn

Toen was het de beurt aan Armored Dawn. Deze band kwam helemaal uit Brazilie om vanavond eens flink te hakken. Vooral drummer Rodrigo had wel wat weg van Animal, hij sloeg z'n stokken helemaal aan flarden. Meest bijzonder wat de band speelde was een cover van de Dropkick Murphys, Rose Tattoo. Fates Warning begon om tien voor tien en dat ging krap worden voor ons in verband met het openbaar vervoer. Jammer toch dat zo'n zaal niet gewoon de avond start om 19:00 uur in plaats van om 20:00 uur op een zondagavond. 


Ray Alder


Rechts staat Joey Vera (ook Armored Saint)

Maar goed, de nieuwe nummers zaten toch in het eerste deel van de avond en daar had ik veel zin in. Vind het laatste album Theories of Flight namelijk geweldig. De band begon gelijk met een nieuw nummer, namelijk From the Rooftops gevolgt door een oude kraker Life in Still Water. De stem van Ray Alder was geweldig vanavond, hij was gelukkig deze keer niet verkouden ofzo. Met Seven Stars werd luidkeels meegezongen en met het geweldige The Light and Shade of Things was het gedaan met de nieuwe nummers. Nadat de band de reguliere set afsloot met The Eleventh Hour en Point of View moesten Hans en ik afscheid nemen. Natuurlijk kocht ik een shirt en Hans kocht twee elpee's waarvan ik er zomaar 1 kado kreeg. Toen was het toch echt tijd om de natte weg terug naar huis te gaan volgen, wel vergezeld met een laatste biertje. 


Fates Warning


Mooi licht


4x Ray Alder


Gitaren


Nog even van bovenaf


Weer terug naar huis


Shirt en een elpee met handtekeningen


Fates Warning - Seven Stars (gedeelte) (filmpje gemaakt met mijn smartphone)


Alle foto's van deze avond: https://photos.google.com/

2 opmerkingen: