donderdag 24 november 2016

Relicseed, Xoan, Unleash the Archers, Tyr en Sirenia * 24 november 2016, Willemeen - Arnhem


Setlist Relicseed:
.
Setlist Xoan:
.
Setlist Unleash the Archers:
Test Your Metal, Dreamcrusher, Tonight We Ride, Time Stands Still en General of the Dark Army.
Setlist Tyr:
Gandkvæði Tróndar, Sinklars Vísa, Blood of Heroes, Grindavísan, Hold the Heathen Hammer High, By the Sword in My Hand, Turið Torkilsdóttir, Lady of the Slain,
Tróndur Í Gøtu, Mare of My Night, Hall of Freedom en Ramund Hin Unge.
Setlist Sirenia:
Serpent, Lost in Life, My Destiny Coming to Pass, The End of It All, Sons of the North,
Cold Caress, Goddess of the Sea, Once My Light, Ashes to Ashes, Meridian, Dim Days of Dolor, My Mind's Eye, The Other Side en The Path to Decay. Toegift: Once My Light.


Eten bij Happy Italy


Relicseed

Het was even wat organiseren maar Geert en ik troffen Andre voorin de trein op weg naar Arnhem, helaas was deze zo vol dat we elkaar pas konden begroeten toen we daar aan kwamen. Robin sloot zich pas later bij ons aan toen we de twee eerste bands al gezien hadden. Nadat we erg lekker gegeten hadden bij restaurant Happy Italy vlakbij het station Arnhem kwamen we, nadat we een stempel hadden gekregen op onze pols bij de ingang, mooi op tijd in de zaal en konden we nog wat nummers meepikken van de eerste band, Relicseed. 


Xoan


Brulboei

Het was een flink programma vanavond met vijf bands en Relicseed was al om 17:30 uur begonnen. Deze band uit Letland speelt lekkere heavy metal en het klonk niet verkeerd. Eigenlijk waren er ondanks het vroege tijdstip al best veel bezoekers en begon de tweede act van vandaag, Xoan. Deze melodieuze death metal band uit Zwitserland gaf een lekker energieke show die goed gepruimd werd door het publiek. Het was toch een zeer internationaal gezelschap vanavond want nu was het tijd voor de Canadese band Unleash the Archers. 


Unleash The Archers, de band staat klaar voor de start


Zangeres Brittney Hayes heeft een geweldige stem

Dit werd het eerste hoogtepunt van vanavond, wat een strot heeft die dame Brittney Hayes, pffffffff ongelofelijk. Ik had nog nooit van de band gehoord maar het was duidelijk dat er vanavond speciaal wat mensen voor gekomen waren. Net als je dacht bij de hoge en lange uithalen van Brittney nu is het wel klaar wist ze er toch nog een tiental seconden aan vast te knopen. Erg indrukwekkend en ook nog eens lekkere traditionele heavy metal nummers. Een aanrader voor iedereen die van echte metal houdt. 


Top optreden


Tyr


Gave show

Toen was het tijd voor Tyr, dit is een Faeröerse folk vikingmetalband. De nummers van de band gaan vrijwel uitsluitend over de Noordse mythologie. De band zingt haar liederen in het Faeröers en Engels en is vernoemt naar de Oud-Noordse god Týr. Ik ken de muziek van deze band best goed alleen had zich nog nooit de mogelijkheid voor gedaan om deze live te bewonderen. De band begon indrukwekkend met een Faeröers folk nummer om er daarna stevig tegenaan te gaan. Jammer genoeg stond het geluid de eerste nummers nog wat hard waardoor ons favoriete nummer Blood of Heroes wat minder goed te volgen was. Maar al snel was dit verholpen en kregen we een uitstekend optreden voorgeschoteld. Voor een redelijk grote groep mensen was deze band de reden om vanavond aanwezig te zijn. Hierna bij Sirenia was het toch wat minder druk in de zaal. 


Met z'n allen meedoen!


Vier keer Heri Joensen

Het was pas 21:30 uur en we hadden al vier bands gehad en nu begon dus de hoofdact Sirenia al. De band had weer eens een nieuwe zangeres, de vijfde(!) al in 15 jaar. Dat is toch wel een beetje het noodlot van deze band, onder leiding van het muzikale genie Morten Veland (ooit de oprichter van Tristania). Zo heeft de man het hele eerste album At Sixes and Sevens zelf gecomponeerd en bespeelde ook zelf alle instrumenten. De band heeft geweldige nummers gemaakt maar is nooit echt doorgebroken door alle onrust. Sirenia is een mix van veel verschillende stijlen en is moeilijk in te delen in een bepaald genre. De beste omschrijving is nog Gothic metal met invloeden van black metal, deathmetal en klassieke muziek. 


Proost!

Vanaf 2007 was de Spaanse zangeres Ailyn de frontdame van de band en het leek eindelijk allemaal te kloppen. Ze heeft ook een heerlijke stem en toen ik de band in 2009 in de Kade in Zaandam zag optreden was ik zwaar onder de indruk. Helaas hield Ailyn het dus een half jaartje geleden voor gezien en was nu zangeres Emmanuelle Zolden aan zet. Zolden heeft zang gestudeerd in Frankrijk en maakte al enkele jaren deel uit van het Sirenia team als backing zangeres. Helaas, hoe erg Emmanuelle ook haar best deed, het was geen groot succes vanavond. 


Emmanuelle Zolden van Sirenia


Vier keer Morten Veland


Met gitarist Jan Erik Soltvedt

Haar stemgeluid is te monotoon en dat paste gewoonweg niet bij alle nummers. Maar goed ik kon in ieder geval nog best genieten van nummers als Lost in Life, The End of It All, Sons of the North, My Mind's Eye, The Other Side en het geweldige The Path to Decay. Na een high five met Morten en Emmanuelle zat de avond er op en hebben we nog een cd'tje gekocht van Unleash the Archers en zijn op de foto gegaan met zangeres Brittney Hayes. We hadden genoeg biertjes op om heel soepel de thuisreis weer aan te vangen. Geert bleef achter in zijn eigen Arnhem, André knuffelden we op station Utrecht om uiteindelijk tegen 1 uur samen met Robin weer thuis aan te komen na een zeer geslaagde avond. 


Nog een keer


Morten Veland in mooi licht


De setlist


Op de foto met Brittney Hayes van Unleash The Archers


Alle spullen moeten weer worden ingepakt voor de volgende show


De cd van Unleash The Archers met handtekening van Brittney Hayes


Plectrums van Relicseed, Sirenia en Tyr

Alle foto's van deze avond: https://photos.google.com/
Geen opmerkingen:

Een reactie posten