dinsdag 8 november 2016

Kings Destroy en The Skull * 8 november 2016, DB's - Utrecht


Setlist Kings Destroy:
The Whittler, Embers, Old Yeller, The Mountie, Mr. O en Blood of Recompense.
Setlist The Skull:
R.I.P., Assassin, The Touch of Reality, Trapped Inside My Mind, Till the Sun Turns Black, For Those Which Are Asleep en At the End of my Daze (setlist is niet compleet helaas).


Kings Destroy


Zanger Steve Murphy

Na de geslaagde (gister)avond in 013 met Pain stonden we een dag later alweer in DB's in Utrecht samen met Andre en Hans bij een optreden van The Skull. Toen we aan kwamen lopen (een half uur later dan gedacht omdat er zomaar een bus tussenuit was "gevallen") zagen we mijn grote held Eric Wagner al zuigend aan een peuk voor de deur staan. Natuurlijk even kletsen en hij kende ons nog van het concert eerder dit jaar (26 februari) in The Little Devil in Tilburg. Toen we binnen kwamen was Andre er al en kon hij mooi een foto van ons samen met Eric maken. 


Bassist Aaron Bumpus


Setlist Kings Destroy

Trouble is altijd een van mijn favoriete bands geweest en ik heb alle originele cd's in de kast staan. De band werd in 1979 opgericht door Eric en is een van de pioniers van de doom metal. Toch brak de band nooit echt door, de plaat Manic Frustration was de meest succesvolle met 100.000 verkochte exemplaren. De muziek werd inmiddels meer een combinatie van doom en stoner. In 1997 stapte Eric uit Trouble en natuurlijk kocht ik meteen zijn eerste cd In The Mushroom die hij uitgaf met zijn nieuwe band LID. Toch kwam hij in 2000 weer terug in Trouble en bracht de band de prima plaat Simple Mind Condition in 2007 uit. 


Met Eric Wagner op de foto

In 2008 stapte Eric opnieuw uit Trouble en na dus heel veel jaren kwam hij met de nieuw geformeerde band The Skull (met wel weer enkele oud Trouble leden) in 2014 met de release For Those Which Are Asleep. Natuurlijk is de band, ook door het specifieke stemgeluid van Eric, een verlengstuk van Trouble. Ook vanavond werden er weer veel Trouble nummers gespeeld. Maar eerst was er een voorprogramma uit New York City, de stoner band Kings Destroy. Deze wisten de jammer genoeg zeer matig gevulde zaal goed te op te warmen met een prima optreden. 


Even poseren voor de foto


Rob Wrong, Eric Wagner en Ron Holzner

Nadat Eric aan de bar nog een wodkaatje van me had opgeslobberd, een paar peuken had gerookt begon The Skull aan het optreden. De band zette het intro in en op de achtergrond stond de man in een wolk rook van zijn sigaret te wachten op het moment dat hij de microfoon kon gaan pakken. Ik zal wel niet geheel objectief zijn maar het werd een geweldig optreden met lekker veel oude krakers. 


Heerlijk optreden


Eric

Een fles whiskey ging rond op het podium en er kwamen ook nog wat glazen whiskey naar het podium aangeboden door het publiek. Helaas waren er maar een "man" of 40 aanwezig vanavond maar ondanks dat gaf de band alles en was de stemming geweldig. Wel een hoop bekenden gezien zoals Marloes en Eus Straver met zijn vriendin. Natuurlijk namen wij ook een paar biertjes (te veel) vanavond...... This Is What Rock Looks Like zullen we maar zeggen! Voor diegenen die er niet waren, jullie hebben heel wat gemist! 

Fijne solo's


Eric drinkt een glaasje whiskey en rookt een sigaretje, 
Rob drinkt de whiskey maar uit de fles


Toffe avond


Plectrum van Lothar Keller
Alle foto's van deze avond: https://photos.google.com/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten