vrijdag 21 oktober 2016

Republic Of Rock 'n Roll, Serenity en Tarja * 21 oktober 2016, Patronaat - Haarlem


Setlist Serenity:
Codex Atlanticus (Intro), Follow Me, The Perfect Woman, Spirit In The Flesh, Legacy Of Tudors en Serenade Of Flames.
Setlist Tarja:
No Bitter End, 500 Letters, Eagle Eye, Demons In You, Lucid Dreamer, The Living End, Calling From The Wild, Nightwish Medley (Tutankhamen, Ever Dream, The Riddler en Slaying The Dreamer), Acoustic set (Until Silence, The Reign, Mystique Voyage, House Of Wax en I Walk Alone), Love To Hate, Victim Of Ritual en Too Many. Toegift: Innocence, Die Alive en Until My Last Breath.


Republic Of Rock 'n Roll


Weinig woorden aan vuil maken

Inmiddels is Tarja nu al zo'n tien jaar uit Nightwish en heeft ze een prima solo carrière opgebouwd. Haar eerste plaat My Winter Storm (uit 2007) werd hier thuis behoorlijk vaak gedraaid, hier staat ook haar eerste "hit" I Walk Alone op. Ook het uit 2013 stammende Colours In The Dark is hier grijs gedraaid en haar nieuwste release The Shadow Self vinden we ook een uitstekend album. Samen met Robin en Hans waren we mooi op tijd aanwezig in de gezellig volle (maar niet uitverkochte) Patronaat in Haarlem. Wel jammer dat op het laatste moment het tijdschema pas bekend gemaakt werd, er was nu nog een extra band aan toegevoegd en Tarja stond pas om 22:00 uur op de planning. Dat ging weer eens spannend worden met het openbaar vervoer. 

Serenity


Supergaaf (te kort) optreden

Wat die eerste band betreft, daar hoeven we niet veel woorden aan vuil te maken. Wat hier nou precies de bedoeling van was ontging me nogal, liever had ik Serenity een uur of liever nog langer zien optreden. De mannen uit Parijs deden hun best maar het leek wel of ze vanavond voor het eerst samen speelden. Gelukkig kon je goed bij de bar komen, dus namen we nog maar een biertje extra. Om 21:00 uur begon Serenity, volgens zanger Georg Neuhauser moest de set worden ingekort omdat de band vanaf de Duits/Nederlandse grens tot aan de zaal er drie uur over gedaan had vanwege files. Het werden dus nu maar vijf nummers (oftewel een half uur) en dat was voor ons fans wel erg jammer. 


Georg Neuhauser


Met zangeres Natascha "Tasha" Koch

Dat de band nu weer in het voorprogramma stond had ik eerlijk gezegd niet zo verwacht. In 2009 en in 2011 had ik Serenity al eens eerder gezien en was er toen eerlijk gezegd van overtuigd dat dit binnen enkele jaren een headliner zou worden. Maar goed, ondanks dat het veel te kort was werd het weer een uitstekend optreden met een super enthousiaste Georg. Follow Me, The Perfect Woman, Spirit In The Flesh, Legacy Of Tudors, Serenade Of Flames allemaal heerlijke nummers en voor ons (Robin en ik dan) lekkere meezingers. Snel nog maar eens overdoen en dan minstens anderhalf uur spelen! 


Lekker bombastisch


Tarja

En toen was het dus tijd voor Tarja. Toch een grootheid naar mijn smaak en dat bleek wel weer. Ze heeft een prima band om zich heen verzameld en inmiddels behoorlijk wat lekkere "eigen" nummers. Tarja had het de gehele avond prima naar haar zin, ze was vrolijk en gaf regelmatig de mensen vooraan handjes. Zo was het een heerlijk avondje, fijn dat we dat in een zo'n betrekkelijk intieme setting dit mee hebben mogen maken. Geopend werd er met het nieuwe en stampende No Bitter End, daarna het lekkere nummer 500 Letters van Colours in the Dark en toen weer met een nieuw nummer Eagle Eye. 


Veel contact met het publiek


Bassist Dough Wimbish

Opvallend is wel dat het live behoorlijk stevig uitvalt en dat vinden we natuurlijk allemaal erg lekker! Na zeven nummers komt er een reis terug in de tijd met een Nightwish medley. Ook niet verkeerd en bestaande uit Tutankhamen, Ever Dream, The Riddler en Slaying the Dreamer. Dan is er een moment van rust met een akoestische set. Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo van maar het was wel strak uitgevoerd en door het afsluitende I Walk Alone toch wel weer gaaf. Toen was het weer knallen met Love To Hate, Victim Of Ritual en Too Many en zat de reguliere set erop. 


Geweldige stem


Concentratie

Natuurlijk werd er nog een toegift gegeven, van drie nummers. Begonnen werd met het nieuwe Innocence gevolgd door de krakers Die Alive en Until My Last Breath. We hadden niet zo veel tijd meer maar konden toch nog even naar de merchandising waar Robin en ik een shirt van Serenity kochten en Hans de laatste elpee van Tarja. Georg liep er ook nog rond, dus meteen maar even gebruik gemaakt om met deze sympathieke gast op de foto te gaan en een tijdje te kletsen. Zo kwam er een einde aan een geweldige avond, alweer zin in de volgende! 


Gitarist Alex Scholpp


Akoestische set


Vanaf de andere kant van het balkon


In de spotlights


Until My Last Breath


De band bedankt het publiek


Met de sympathieke Georg op de foto
Alle foto's van deze avond: https://photos.google.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten