zaterdag 6 augustus 2016

Tangled Horns en Red Fang * 6 augustus 2016, Tivoli Pandora - UtrechtSetlist Tangled Horns:
Come Together, Monument.
Setlist Red Fang:
Dirt Wizard, Bird on Fire, Cut It Short, Malverde, Crows in Swine,
Blood Like Cream, No Air, Not For You, Wires, The Smell of the Sound,
The Deep en Sharks. Toegift: Flies en Prehistoric Dog.

Tangled Horns


Zanger Tim van de Plas op z'n knietjes

Eigenlijk toch nog redelijk onverwacht ging ik (alleen) naar Red Fang in Tivoli Pandora. Had de band in 2012 mogen bewonderen als voorprogramma van Mastodon in 013 en in 2013 hadden ze de tent op Graspop helemaal op z'n kop gezet. De support vanavond kwam van Tangled Horns en dat was een erg leuke opwarmer. Zanger Tim van de Plas is prettig gestoord en trekt en zit aan alles op het podium ondertussen rondrennend als een bezetene. Het gezwaai met de microfoon was zelfs af en toe link voor het dicht op het podium staande publiek. De set werd afgesloten met Come Together van de Beatles en hun grootste kraker Monument. 

Dynamisch optreden


De (te korte) setlist van vanavond

Bij Red Fang ging het eigenlijk vanaf het begin af aan helemaal los. De band startte met Dirt Wizard en Bird on Fire en je moet van goede huize komen om dan stil te kunnen blijven staan. Er stond eigenlijk vanaf het allereerste begin een pit, die de ene keer wat groter was dan de andere keer maar bijna nooit ophield. Natuurlijk werden er ook een aantal nieuwe nummers gespeeld, zoals Cut It Short, Flies, No Air en The Smell of the Sound maar deze pasten naadloos tussen al het oudere werk. Natuurlijk werd er afgesloten met Prehistoric Dog en was de avond veel te snel voorbij. 


Zanger/gitarist Bryan Giles


Nog een keer, iets dichterbij... 

Nu is dat altijd zo als het leuk is, maar vanavond was dat ook werkelijk zo. De band speelde een uur en dat is veel te kort. Het hoeft echt geen twee uur te zijn maar een krappe anderhalf uur hoor je als headliner wel te spelen vind ik. Leuk is nog wel om te vermelden dat er vanavond plaatjes werden gedraaid door Das Bob en Diskomoderator Kondratieff en dat deden de mannen erg leuk. Wolfmother, L7, Uncle Acid & The Deadbeats, Vista Chino, Saint Vitus, Cathedral, MC5, Motörhead, Mastodon, van alles kwam voorbij. Heb het weleens veel beroerder meegemaakt, dus een pluim voor deze gasten. 


Ging goed los


Zanger/basgitarist Aaron Beam


Mooi van bovenaf


En nog eentje van bovenaf


Red Fang - Blood Like Cream (stukje) (filmpje gemaakt met mijn smartphone)


Red Fang - Wires (stukje) (filmpje gemaakt met mijn smartphone)


Red Fang - Prehistoric Dog (stukje) (filmpje gemaakt met mijn smartphone)Geen opmerkingen:

Een reactie posten