zondag 19 juni 2016

Graspop Metal Meeting dag 3 * 19 juni 2016, Dessel - BelgiëGraspop Metal Meeting dag 3
17, 18 en 19 juni 2016, Dessel - België

We hebben op de derde dag de volgende bands gezien Midnight Ghost Train, Delain, Crobot, Overkill, Shinedown, Saxon, Tremonti, Powerwolf, Anthrax, Trivium en Iron Maiden. Weer een stevig ontbijt


De volgende (zondag)ochtend zaten we met een grote groep aan tafel. Rick was samen met Saskia en Argo de avond ervoor gekomen en hadden met Renate heerlijk gegeten bij de Drie Linden. Het was gezellig druk aan tafel en Renate had er weer voor gezorgd dat we een stevig ontbijt voorgeschoteld kregen. We gingen nu met twee auto's naar de parkeerplaats in de buurt van de kerncentrale en wandelden onder een nog bewolkte lucht naar het festivalterrein. Het ging een hele mooie dag worden met veel zon en een prima (20 graden) temperatuur.
 

Op weg met Robin, Rick, Tom, Saskia en Argo


Graspop sticker van de deur van onze receptie


Midnight Ghost Train


Delain is inmiddels volwassen


4x Charlotte


4x Merel


Prachtige dag vandaag


Naar de metalmarket


We begonnen de dag met Midnight Ghost Train. Dit is rock in de meest simpele vorm, er staan enkele boxen op het podium, een zanger/gitarist, drummer en bassist. De band zet een prima show neer maar toch slaat het niet erg aan. Misschien is het toch nog wat te vroeg? Delain doet het daarna uitstekend op de Mainstage. De band is enorm gegroeid de laatste jaren en bestaat inmiddels zo'n 10 jaar. Charlotte heeft een unieke stem en wordt ook regelmatig gevraagd voor allerlei projecten van andere bands en artiesten. Het is ook te merken dat de band in populariteit is gestegen, het was al erg druk bij de Mainstage. We hadden nu mooi even de tijd om een rondje over de metalmarket te lopen. Graspop is groter dan ooit tevoren, deze keer was er een Metal Boulevard en een Food Truck fest bijgekomen. Ook de Marquee en de Metaldome waren groter en steviger "tenten" zonder de vervelende zuilen in het midden van de zaal. We spraken zelf met mensen uit New York en Nieuw Zeeland en er bleken meer dan 100 verschillende nationaliteiten aanwezig te zijn onder de ruim 50.000 mensen per dag (in totaal over drie dagen 155.000 mensen). 


Hamburger, mexicano en een cervela...


Effe zitten met een biertje


De Amerikaanse hard rock band Crobot


Trash met Overkill


Setlist Midnight Ghost Train:
Along the Chasm, Gladstone, BC Trucker, No. 227,
Straigh to the North, Twin Souls en Mantis.
Setlist Delain:
Suckerpunch, Get the Devil Out of Me, Army of Dolls, Here Come the Vultures,
Mother Machine, We Are the Others, Don't Let Go en Pristine.
Setlist Crobot:
Plague, Easy Money, Skull of Geronimo, Play It Cool, The Necromancer, Not For Sale,
La Mano de Lucifer, Welcome to Fat City, Fly on the Wall en The Legend of the Spaceborne Killer.
Setlist Overkill:
Armorist, Rotten to the Core, Electric Rattlesnake, Hello From the Gutter,
Hammerhead, Ironbound, Feel the Fire, Elimination en Fuck You.Zanger Bobby "Blitz" Ellsworth is er vanaf het begin in 1980 bij


Zanger Brent Smith van Shinedown


Drummer Barry Kerch was net vader geworden


Zeer geslaagd optreden

Crobot kon ons niet zo bekoren dus daar zijn we niet lang blijven hangen. Overkill daarentegen zette een spetterende show neer. Het lijkst wel of Bobby Blitz altijd maar een jonge hond blijft en met nummers Armorist, Electric Rattlesnake en Ironbound was het genieten. Shinedown verraste toch wel wat. Live veel beter dan verwacht en de mannen wonnen een heleboel zieltjes vandaag, waaronder die van ons. Wel echt Amerikaans maar een kniesoor die daarover valt. Diamond Eyes, Devour, Bully, Second Chance zijn geweldige live nummers die ons over de streep trokken. Robin wist nog een drumstok en een plectrum te bemachtigen. 


Shinedown-Second Chance 
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)Drumstok en plectrum van Shinedown


Was lekker druk


Saxon is altijd goed


Zanger Biff Byford en gitarist Paul Quinn


Biff had het naar z'n zin en at de setlist op


De eagle


Tremonti


Zanger gitarist Mark Tremonti


Eric Friedman en Mark Tremonti


Setlist Shinedown:
Asking For It, Fly From the Inside, Diamond Eyes (Boom-Lay Boom-Lay Boom),
Enemies, Unity, Devour, Second Chance, Cut the Cord en Sound of Madness.
Setlist Saxon:
Battering Ram, Motorcycle Man, Sacrifice, Power and the Glory, Battalions of Steel,
20,000 Ft, Dogs of War, Wheels of Steel, Crusader, And the Bands Played On,
Denim and Leather en Princess of the Night.
Setlist Tremonti:
Another Heart, Cauterize, You Waste Your Time, Flying Monkeys, Catching Fire.
Radical Change, The Things I've Seen, Betray Me, My Last Mistake en Wish You Well.Powerwolf maakt er een feestje van


Zanger Attila Dorn


Saxon is eigenlijk altijd goed en Biff is altijd aardig en goed bij stem. Zoals altijd geven de mannen een oerdegelijke heavy metal show. Helaas is de tijd te kort om alle klassiekers te spelen maar het is weer volop genieten van onder ander Paul Quinn met zijn zalige gitaarsolo's. Van Tremonti zien we ook weer een degelijk optreden maar op één of andere manier slaat het bij mijn niet altijd aan. Ik denk dat ik de band een keer of vier gezien heb en daarvan twee keer vond ik het goed en twee keer deed het me niet veel. Hoogtepunten waren Flying Monkeys, Radical Change en Wish You Well. Bij Powerwolf was het daarna weer een groot feest. De meeste nummers werden luidkels meegezongen en als het publiek maar even verslapte was daar de toetsenist Falk Maria Schlegel om de boel weer op te hitsen. Halverwege de show werd het doek op de achtergrond gewisseld en kregen we het idee dat we in de kerk waren. Erg geslaagd toch wel. 


Gitarist Matthew Greywolf en Falk Maria Schlegel op toetsen

Mooie andere achtergrond


Powerwolf-We drink Your Blood 
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)Zanger Joey Belladonna van Anthrax


Wachten op Trivium


Mooi decor overzicht


Wij zijn er klaar voor


Trivium


De altijd vrolijke Matt Heafy


Gitarist Corey Beaulieu en bassist Paolo Gregoletto


Iemand voor me maakte een foto, leuk gedaan toch?


4x de geweldige Matt Heafy


Met Rick

Bij Anthrax stond het geluid veel te hard en dat was jammer want de band zette een prima show neer. Later werd het wel wat beter of lag dat aan de gewenning? Natuurlijkk blijven klassiekers zoals Indians, Breathing Lightning, Antisocial, Got The Time, Evil Twin en Caught in a Mosh altijd en eeuwig heerlijke nummers. We hadden allemaal veel zin in Trivium en dat werd niet beschaamd. Matt Heafy heeft een zalig rauw stemgeluid en is ook nog eens een geweldig leuke persoonlijkheid. Met Strife ging het meteen helemaal los, aan crowdsurfers geen gebrek tijdens dit optreden. Robin zat al snel in de pit en met In Waves hield ook Rick het niet meer vol. Dit was zeker één van de vele hoogtepunten dit jaar. Nou dan nog Iron Maiden die het festival voor ons ging afsluiten. Ik heb zelf de eerste drie nummers redelijk vooraan meegemaakt, daarna ben ik naar Tom, Robin en Rick gegaan en hebben we zittend nog een groot gedeelte meegepakt en de laatste muntjes opgemaakt. Nadat we met zijn allen daar Fear of the Dark hadden meegezongen was het helaas weer tijd om naar "huis" te gaan. 


Iron Maiden


Bruce Dickinson was lekker actief


Gitaren!


Heerlijke solo's


Maiden was goed op dreef


Bruce goed bij stem

Setlist Powerwolf:
Blessed & Possessed, Coleus Sanctus, Amen & Attack, Army of the Night, Armata Strigoi, Resurrection by Erection, Werewolves of Armenia, We Drink Your Blood en Lupus Dei.
Setlist Anthrax:
You Gotta Believe, Got the Time, Caught in a Mosh, Fight 'Em 'Til You Can't,
Evil Twin, Antisocial, Breathing Lightning en Indians.
Setlist Trivium:
Strife, Rain, Watch the World Burn, The Deceived, Dead and Gone, Down From the Sky, Until the World Goes Cold, Pull Harder on the Strings of Your Martyr en In Waves.
Setlist Iron Maiden:
If Eternity Should Fail, Speed of Light, Children of the Damned, Tears of a Clown,
The Red and the Black, The Trooper, Powerslave, Death or Glory, The Book of Souls,
Hallowed Be Thy Name, Fear of the Dark, Iron Maiden, The Number of the Beast,
Blood Brothers en Wasted Years.
Laatste gedeelte van de show in de tent en op weg naar de uitgang
Geen opmerkingen:

Een reactie posten