zaterdag 18 juni 2016

Graspop Metal Meeting dag 2 * 18 juni 2016, Dessel - België
Graspop Metal Meeting dag 2
17, 18 en 19 juni 2016, Dessel - België
We hebben op de tweede dag de volgende bands gezien Halestorm, Pennywise, Skillet, Paradise Lost, Testament, Dropkick Murphys, Bullet for my Valentine, Rival Sons en Nightwish.Elizabeth "Lzzy" Hale van de Amerikaanse rockband Halestorm


Met gitarist Joe Hottinger


Pennywise


Een gaatje in de poncho zodat je toch een biertje kon drinken


De Amerikaanse christelijke rock band Skillet


Gitarist Korey Cooper (vrouw van zanger John)

Na een stevig ontbijt vermaakte Halestorm ons met een prima rockshow op de Mainstage. De band startte met het super lekkere nummer Love Bites (So Do I) en de toon was meteen gezet. Helemaal niks mis mee en dit ging een geweldige zaterdag worden. Van Pennywise konden we niet veel krijgen. Eigenlijk het enige minpunt van vandaag. Daarentegen was het genieten bij Skillet. Enkele jaren geleden had ik de band voor het eerst gezien (ook op Graspop) en was toen blij verrast. Dus had ik tegen Robin gezegd dat we dit mee moesten pikken. Daar kregen we geen spijt van, lekker energiek met veel opzwepende nummers. Skillet-Rebirthing 
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)

Achter de drumkit Jen Ledger
 
  

Maar ook als zangeres


Paradise Lost


Gitarist Greg Mackintosh


Testament


Gitarist Alex Skolnick

Robin wilde heel graag eindelijk eens Paradise Lost zien. In het verleden was het nog wel eens zo dat de band het geluid veel te hard zette en dat zanger Nick Holmes chagerijnig was. Maar dat is tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Het geluid was prima en ook Nick is zeer spraakzaam en vriendelijk op het podium. Hoogtepunten voor ons waren Faith Divides Us, Death Unites Us, Embers Fire en Return To The Sun. Jammer dat de band afsloot met Beneath Broken Earth. Wel een geweldig nummer maar wat hij zelf al aangaf het sloomste wat ze ooit gemaakt hadden. Bij Testament ging het ouderwets los. Op nummers als Rise Up, The Preacher, D.N.R. en Into The Pit gaat het publiek helemaal los. Dan is het tijd voor een stukje vrolijke Ierse folk doorspekt met rock en punk van de Dropkick Murpys. Het werd één groot feest. Iedereen danste en klapte en dit was een welkome afwisseling in het programma. 


De Amerikaanse Celtic punk band Dropkick Murpys


Was een feestje!

Setlist Halestorm:
Love Bites (So Do I), Mz. Hyde, Amen, Scream, I Am the Fire,
I Like It Heavy, Drum Solo, Mayhem en I Miss the Misery.
Setlist Pennywise:
Revolution, Pennywise, My Own Way, Society, (You Gotta) Fight for Your Right (To Party!), Perfect People, Fuck Authority, Broken, Stand by Me en Bro Hymn.
Setlist Skillet:
Whispers in the Dark, Sick of It, Feel Invincible, Awake and Alive, Hero,
Back From the Dead, Comatose, Monster en Rebirthing.
Setlist Pardise Lost:
No Hope in Sight, Pity the Sadness, As I Die, Rapture, Faith Divides Us - Death Unites Us, Dead Emotion, Embers Fire, Return to the Sun, The Enemy en Beneath Broken Earth.
Setlist Testament:
Over the Wall, Rise Up, The Preacher, Practice What You Preach, Into the Pit,
D.N.R. (Do Not Resuscitate), 3 Days in Darkness en The Formation of Damnation.
Setlist Dropkick Murphys:
The State of Massachusetts, Sunday Hardcore Matinee, Johnny, I Hardly Knew Ya, The Auld Triangle, Cruel, Prisoner's Song, Famous for Nothing, Citizen C.I.A., Sandlot, The Boys Are Back, Rose Tattoo, Out of Our Heads, Going Out in Style en I'm Shipping Up to Boston.

Dropkick Murphys 
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)


Bullet For My Valentine is weer helemaal terug


Bassist Jamie Mathias


Ging flink tekeer


Crowdsurfers, spiderman, een banaan, een Japanse tomaat en een rolstoel


Bullet For My Valentine-Tears Don't Fall 
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)Bassist Dave Beste van Rival Sons


Speciaal voor de tour: Todd Ögren-Brooks op toetsen


Leadzanger Jay Buchanan

Na de zeer matige plaat Temper Temper sloeg Bullet For My Valentine afgelopen jaar terug met een uitstekende release genaamd Venom. Ook de band lijkt daardoor aan een nieuw leven te beginnen want er wordt uitstekend en met veel plezier gespeeld. De nieuwe nummers No Way Out, You Want a Battle? (Here's a War), Raising Hell en Worthless vielen dan ook niet uit de toon. Toch waren het vooral de nummers 4 Words (To Choke Upon), Scream Aim Fire, Tears Don’t Fall en de afsluiter Waking The Demon die de hele boel op z'n kop zetten. Er kwam dan ook heel wat crowdsurfend voorbij, van een spiderman, een Japanse tomaat en een rolstoel. Ook Rival Sons geeft daarna een geweldige show. De band zet altijd een hele aparte sfeer neer, een beetje zoals Robert Plant vroeger ook met Led Zeppelin deed. Klasse nummers als Pressure And Time en Torture. Na dit laatste nummer blijft de hele metaldome (nu is het geluid gelukkig heel goed) door met zingen. De band vind dit natuurlijk geweldig en gaan dan weer door met het nummer. En og het allemaal nog niet genoeg was vandaag, ook Nightwish speelt de gehele weide plat. Onder een gave licht- en vuur(werk) show zingt Floor als nooit tevoren. Hoogtepunt was het fabelachtige nummer Ghost Love Score van een band die de komende jaren nog regelmatig als headliner van festivals te bewonderen zal zijn! 


Geweldig optreden van Nightwish


Mooie show


Nightwish-Storytime 
(filmpje gemaakt met mijn smartphone)Een geweldige Floor Jansen


Veel vuurwerk


Genoten


Setlist Bullet For My Valentine:
No Way Out, Your Betrayal, 4 Words (To Choke Upon), You Want a Battle?
(Here's a War), The Last Fight, Drum Solo, Raising Hell, Scream Aim Fire, Alone,
Worthless, Tears Don't Fall en Waking the Demon.
Setlist Rival Sons:
Electric Man, Secret, Pressure and Time, Baby Boy, Where I've Been,
Torture, Open My Eyes en Keep On Swinging.
Setlist Nightwish:
Shudder Before the Beautiful, Yours Is an Empty Hope, Storytime, Élan,
Weak Fantasy, Sahara, Ever Dream, I Want My Tears Back, Nemo, Ghost Love Score,
Last Ride of the Day en The Greatest Show on Earth.1 opmerking: