zaterdag 25 juni 2016

Clash of the Coverbands * 25 juni 2016, De Vorstin - Hilversum


De officiële poster en degene die in de zaal hing


De mannen (rechts van de weg) op weg naar de Vorstin

Nadat The Rivals na de finale regio Utrecht een wildcard hadden gekregen voor deze halve finale regio west (Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) waren de mannen natuurlijk super trots dat ze mochten optreden in podium de Vorstin in Hilversum. Wel was het deze keer lastig geweest om tijd vrij te maken om te oefenen door diverse verplichtingen. Uiteindelijk is het toch nog enkele keren gelukt en ook op de dag zelf hebben ze nog een paar uurtjes geoefend. Wat wel fijn was was dat het minder aansprekende Kiss nummer Sure No Something nog vervangen kon worden door Help van The Beatles. 


4US was een stuk beter dan de vorige keer in de Peppel

 
Matching Socks was wat saai

Bij 4US was de zaal nog niet erg goed bezet maar dat zou later wel anders worden, uiteindelijk liep de Vorstin later toch voor driekwart vol. 4US mocht openenen en eerlijk is eerlijk, de band speelde een stuk beter dan de vorige keer in de Peppel waar zij toen toch wel onverwacht de juryprijs hadden gewonnen. Helaas is de zangeres niet erg vrolijk en komt arrogant over, lijkt me nogal misplaatst. Hierna kregen we Matching Socks, kwalitatief gezien prima maar het was allemaal nogal saai en kleurloos. De Koffers daarentegen beschikten over een uitstekende zangeres en gaven een prima show, dit was toch wel één van de betere bands vanavond. 


De Koffers met een geweldige zangeres


Setlist van The Rivals

Het niveau lag verschrikkelijk hoog vanavond en The Rivals maakten zich totaal geen illusies. Afgesproken was om lekker te knallen en zoveel mogelijk te genieten van deze mooie avond. Nou knallen lukte wel, want in tegenstelling tot de vorige keer was er vanavond wat minder rock en waren ze een welkome afwisseling. Met So Lonely van The Police werd meteen de toon gezet en aan de enthousiaste reacties van het publiek te merken maakten The Rivals een prima indruk. Help sloeg ook lekker aan en Fluorescent Adolescent werd deze keer onderbroken door een praatje van gitarist Jan Rademaker, erg geslaagd! 


Voorbereidingen


Volle Vorstin

Dit was zeker de beste keer van alle drie optredens die The Rivals hadden gedaan bij The Clash of the Coverbands. Bij Radar Love ging de hele zaal los en met Stil In Mij zong iedereen mee. Toen de tonen van het laatste nummer Message in a Bottle wegstierven was er een groot gejuich te horen. Ik had nu zelfs het gevoel dat The Rivals eigenlijk helemaal niet kansloos waren. Maar ja, Pyramid was weer met een bus vol supporters gekomen dus de publieksprijs was eigenlijk al vergeven. Bleven over de juryprijs en een combinatieprijs. Helaas waren er deze keer niet zo heel veel supporters mee gekomen met The Rivals dus het ging een moelijk verhaal worden. Wel bedankt voor de fans die er wel waren! 


Prima start met "Help"


4x Kevin Sesink Clee


Robin van Schaik

Vervolgens was het tijd voor The Royal Hilbilly Club. Een totaal ander genre maar zeer geslaagd en van een hoog niveau. Pyramid kwam daarna en zoals eerder gezegd was dit bepaald niet de beste act van de avond maar met al die enthousiaste fans die ook allemaal nog eens een supportersjaal bij zich hadden was de publieksprijs inderdaad voor hun. De Common Royals en The Pinheads hebben we niet meer gezien want ik was niet zo fit en het was verstandig om op tijd naar huis te gaan. The Pinheads hadden we de vorige keer gezien en vanavond waren ze net zo goed als de vorige keer. Goed genoeg om met de combinatieprijs aan de haal te gaan en The Royal Hilbilly Club kreeg terecht de juryprijs. Al met al weer een fantastische ervaring voor onze mannen en ze hebben zeker hun vistekaartje afgegeven. Ze vonden het in ieder geval prachtig om allemaal eens meegemaakt te hebben. 


Jeffrey Sesink Clee


Mooi gitaarspel


Kevin, zang en bas


Uitstekende gitarist Jan


Mooi overzicht van de zaal


Geluid was uitstekend vanavond


Vanaf het balkon gezien


Flying "V"


Trotse mannen


The Royal Hillbilly Club


PyramidGeen opmerkingen:

Een reactie posten