maandag 20 juni 2016

Alice Cooper * 20 juni 2016, 013 - TilburgSetlist Alice Cooper:
Vincent Price Intro @Tape, The Black Widow, No More Mr. Nice Guy, Under My Wheels, Public Animal #9, Billion Dollar Babies, Long Way to Go, Woman of Mass Distraction, Guitar Solo (Nita Strauss), Poison, Halo of Flies (Drum Solo Glenn Sobel), Feed My Frankenstein, Cold Ethyl, Only Women Bleed, Guilty, Ballad of Dwight Fry, Killer, I Love the Dead, Under the Bed, Raise the Dead intro, Pinball Wizard, Fire, Suffragette City, Ace of Spades, I'm Eighteen, School's Out (met Another Brick in the Wall) en Toegift: Elected. 


Bomvol

Van te voren dacht ik, dat zal wel pittig zijn om na drie dagen Graspop ook nog een avond Alice Cooper in 013, Tilburg mee te pakken. Maar nadat we op maandag 20 juni de gehele dag in het zwemparadijs van Sunparks hadden rondgedobberd kregen we best wel zin in een Alice Cooper feestje. We reden tegen 16:45 uur weg uit Mol en na een voorspoedige reis, met wat kleine vertragingen, zaten we om 18:00 uur bij eetcafé Stoffel aan een heerlijke maaltijd. Rick en Robin aan een Alice Cooper burger, Renate aan een schnitzel (de helft ging ze ruilen met Rick) en ik aan een biefstuk met champignons. Dachten we dat we na een week van de zwarte shirtjes af waren, zaten we weer tussen een massa rock- en metalfans, hahaha. 


Daar is tie dan de grote meester!


No More Mr. Nice Guy

Tegen half acht waren we in de zaal, we konden behoorlijk vooraan staan dus dat was wel leuk. Het duurde nog tot 20:45 uur voordat de show ging starten maar toen was de zaal dan ook stampvol (uitverkocht). In de nieuwe 013 kunnen 3000 bezoekers, dus dat aantal was wel gehaald. Misschien ook wel logisch want het was alweer een jaar of vier geleden dat onze shockrocker voor het laatst met een clubshow in Nederland te zien was. 


Nita Strauss


Geweldige show

Na de fraaie intro op tape van Vincent Price, The Black Widow, viel het doek naar beneden en in een regen van vallende vuurwerksterretjes betrad de inmiddels 68 jarige Alice met zijn band het podium. Het werd een aaneenschakeling van klassiekers No More Mr. Nice Guy, Under My Wheels, Public Animal #9, Billion Dollar Babies en Long Way to Go voordat er een recenter nummer werd gespeeld, Woman of Mass Distraction. Natuurlijk werd de grote jaren tachtig hit zoals gebruikelijk ingeluid door een fraaie gitaarsolo, de oogverblindende Nita Strauss is ook nog eens een geweldige gitariste. Daarna was het tijd voor een geweldige uitvoering van Halo of Flies, prachtig om de vier gitaristen op een rij te zien staan. Terecht dat dit nummer hoog in de top2000 staat. 


Gitaarsolo van Nita als inleiding voor Poison


Halo of Flies was geweldig

Er gebeurde natuurlijk weer van alles op het podium, zoals de guillotine-act, diverse figuranten, slingers, confetti, ballonnen en de enorme Frankensteinpop bij Feed my Frankenstein maar wel allemaal ondergeschikt aan de geweldige nummers die Alice toch op zijn naam heeft staan. Zelfs de Tilburgse brandweer rukte uit toen er een grote rookwolk boven het dak uitkwam bij 013, het was gewoon de afzuiger die de enorme hoeveelheid vuurwerkrook naar buiten spuwde. Bij Cold Ethyl sleurt Alice met een grote roze pop over het podium waarna zij bij het prachtige Only Women Bleed gewoon weer bestaat uit vlees en bloed. Guilty is in Nederland nooit een hit geweest maar dat had zomaar wel zo kunnen zijn, heerlijk nummer. 


Drumsolo Glen Sobel


Prachtig gezicht, vier gitaristen op een rij

Ook werd Alice weer in zijn dwangbuis gestopt bij Ballad of Dwight Fry en kwam er een verpleegster in een behoorlijk strak pakje en stilettohakken Alice een spuitje geven. Natuurlijk wist hij te ontsnappen en was de zuster de sigaar. Daarna was het tijd voor de guillotine en werd het hoofd van Alice er vakkundig afgehakt. Vroeger spoot het bloed de zaal in maar tegenwoordig is men wat publieksvriendelijker en word er water gebruikt. 


Alice wordt zo gepakt...


en in een electrische machine gestopt

Daarna was het tijd om de doden te eren, met Pinball Wizard (Keith Moon), Suffragette City (David Bowie), Fire (Jimi Hendrix) en met Ace of Spades (Lemmy Kilmister). Wel grappig want toen wij Alice op de Lokerse feesten zagen in 2013 waren de geëerde doden nog Keith Moon, Jimi Hendrix, Jim Morrison en John Lennon geweest. Bassist Chuck Garric zong trouwens Ace of Spades en met de ogen dicht leek het wel of Lemmy weer even uit de dood was op gestaan. Na het onvermijdelijk I'm Eighteen was het alweer afgelopen met School's Out. Snippers, zeepbellen en grote ballonnen vlogen de zaal in. Die werden door Alice één voor één kapot geprikt waarna er een berg confetti uit kwam. Ooit in een ver grijs verleden zat er altijd één ballon met nepbloed bij, maar gelukkig is dat niet meer het geval. 


En daar is tie dan, Feed My Frankenstein!


Het prachtige Only Women Bleed


4x de knappe Alice

Gelukkig had Alice nog een verrassing voor ons in petto, want nadat hij terugkwam met Elected en een wapperende Amerikaanse vlag met hoge hoed op komt ook een acteur verkleed als Donald Trump het podium op. Het publiek vond dit natuurlijk nogal vreemd maar toen kwam ook Hillary Clinton erbij en begonnen ze met elkaar te vechten. De hele zaal ging uit z'n dak en dit was dan toch echt de afsluiting van een geweldige avond. Robin had nog drie plectrums van Nina gevangen en ik heb nog een shirt van deze tour gekocht en toen was het eindelijk tijd na een week vol fijne muziek om naar huis te gaan. 


Gepakt door de zuster bij Ballad of Dwight Fry


Onder de guillotine bij I Love the Dead


De doden werden geëerd


Snippers, zeepbellen en grote ballen bij School's Out


De band bedankt het publiek


Terug voor de toegift, Alice for president met Elected


Donald Trump en Hillary Clinton gaan op de vuist en daarna een knuffel Plectrums van Nita Strauss
Geen opmerkingen:

Een reactie posten