zaterdag 7 mei 2016

The Grand East en DeWolff * Tivoli Pandora - Utrecht


Setlist The Grand East:
.
Setlist DeWolff:
Black Cat Woman, Sugar Moon, What's the Measure of a Man, Satilla No. 3,
Medicine, Easy Money, Stand Up Tall, Lucid, Tired of Loving You, Toux-Da-Loux,
en Love Dimension. Toegift: The Pistol en Don't You Go Up the Sky.

The Grand East
(helaas zijn de foto's van vanavond niet zo goed gelukt)


Was een uitstekend optreden

Ik was nog niet zo heel lang bij The Rivals betrokken toen ik dacht, ik moet onze mannen eens meenemen naar een concert van DeWolff. De paralellen zijn wel te trekken namelijk, net als DeWolff zijn The Rivals ook begonnen op 15, 16 jarige leeftijd. Natuurlijk spelen The Rivals alleen covers, maar wel grotendeels van muziek uit de jaren 70 en 80 en zijn bezig om eigen nummers te schrijven. DeWolff volg ik al best lang, in het begin mocht de band alleen op vrijdag en zaterdag optreden in verband met de minderjarigheid van de bandleden, Pablo, Robin en Luka. 


DeWolff


De voetjes van Pablo

In 2010 gaven ze hun eerste concerten in het buitenland, namelijk in België en Duitsland en stond de band voor het eerst op Pinkpop. Vanaf 2011 volgden nog meer landen waaronder onder andere Frankrijk, Hongarije (Sziget), Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Polen. In 2012 kwam ik zelf (samen met Robin) voor het eerst live met de band in aanraking en was gelijk zwaar onder de indruk. Vanaf dat moment zijn we de band blijven volgen en was het afgelopen zaterdag 7 mei alweer de zesde keer dat ik de band live aan het werk zag. Dit ter promotie van hun zesde studioalbum Roux-Ga-Roux. Ik moet zeggen, het werd een geweldig concert. De band ontwikkeld zich nog steeds en ook de extra muzikanten op het podium zorgen voor een nog voller geluid. 


Heerlijk gitaarwerk van Pablo van de Poel


Robin Piso op Hammond

Dat laatste was een grote verrassing want tot afgelopen weekend stonden alleen de broers Pablo en Luka van de Poel en Robin Piso op het podium. Vanavond was er een achtergrondkoor in de vorm van twee dames, een bassist (!) en een tamboer als extra. Duidelijk is wel dat je deze band live moet meemaken, dit kan ik iedereen van harte aanraden! DeWolff heeft prima platen maar live is het allemaal veel intenser en groter dan de studio opnamen. Inmiddels troffen we ook Daniela en André nog en later Sikko en Tiske. 


Het achtergrondkoortje en een tamboer


Lekker vol op het podium

We werden in het voorprogramma opgewarmd door The Grand East. Deze band gaf een heerlijke show weg, wel jammer dat het genre erg vergelijkbaar is met DeWolff (ze hebben bijvoorbeeld ook een Hammond orgel). Ik zie liever een supportband die niet teveel op de hoofdact lijkt, maar dat is mijn persoonlijke mening. The Grand East had eind januari net hun eerste release gedaan, een volledig digitaal uitgebrachte EP met vier nummers. Een superleuk optreden van een stel enthousiaste gasten waar we zeker nog wat van gaan horen! 


Een geconcentreerde Luka van de Poel


Uitverkocht huis

DeWolff begon gelijk met drie nummers van de allerlaatste plaat. Er werd vanavond veel aandacht aan de laatste release geschonken met maar liefst acht nummers. Eigenlijk geen enkel probleem want persoonlijk vind ik dit uitstekende album een stuk sterker dan de voorganger. Vooral Tired of Loving You en Love Dimension zijn wel blijvertjes in de setlist denk ik. Met het lekkere Black Cat Woman werd geopend waarna met de single Sugar Moon (een echt DeWolff nummer) meteen een heerlijk psychedelisch nummer op de uitverkochte zaal werd losgelaten. Na het lekkere What's the Measure of a Man kwam de eerste "oude" kraker voorbij, Satilla No. 3. 


Robin Piso


Pablo van de Poel

Met Medicine werd even een rustpuntje ingebouwd om daarna weer los te gaan met Easy Money waarin ook de dames lekker mee konden bléren. Zoals gezegd het laatste deel van de set voor de toegift bestond uit vier nieuwe nummers waarin vooral Tired of Loving You en Love Dimension lekker waren. Pablo was weer geweldig bezig op zijn gitaar en onze gitaristen genoten daarvan met volle teugen. Natuurlijk kwam de band nog terug voor een toegift, dit waren de krakers The Pistol en Don't You Go Up the Sky en kwam er een einde aan een geweldig concert. 


Op de foto met de hele band


Pablo is altijd vrolijk

We hadden allemaal nog leuke gadgets verzameld, Kevin een plectrum van Pablo, Jeffrey de drumstokken van The Grand East en van Luka en Robin de setlist waar hij later de handtekeningen nog op heeft laten zetten. Want we hebben natuurlijk nog na het optreden bij de merchandise met de mannen van DeWolff gekletst. Elpee's gekocht en deze laten versieren met handtekeningen en diverse foto's gemaakt. Zo kwam er een einde aan een geweldige avond en in kan iedereen aanraden, ga deze band live zien! En als ik de mannen van The Rivals zo achteraf hoorde heeft DeWolff er weer een hoop nieuwe fans bij. Jammer genoeg stond de instelling van mijn fototoestel niet goed waardoor de foto's deze keer wat minder zijn. 


Drumstokken en een elpee met handtekeningen


De setlist met handtekeningen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten