zaterdag 14 mei 2016

Clash of the Coverbands * 14 mei 2016, De Peppel - ZeistIntroduktie van The Rivals (gemaakt door Bert Wiekens)

Na een goede voorbereiding, in de laatste week voor de Clash of the Coverbands hadden de mannen zelfs drie avonden geoefend, waren we klaar om te vlammen. Er waren vanavond in de regiofinale Utrecht zeven bands die gingen strijden om vier plekken in de halve finaleRegio West in podium de Vorstin. De loting was niet ongunstig geweest, we stonden als vijfde band van de avond geprogrammeerd om 23:00 uur. Veel vrienden en vriendinnen hadden de moeite genomen om te komen en daar waren we harstikke blij mee. Gelukkig had iedereen van tevoren een kaart gekocht want vanavond was de zaal uitverkocht geraakt en waren er zo'n 350 mensen aanwezig. 


The Skippies


Limit By Mass


Pyramid


The Pinheads

De avond begon met The Skippies en Limit by Mass en eerlijk is eerlijk, niet om lullig te doen maar voor deze bands gingen wij zeker niet onderdoen. Pyramid (ja hoe kan het anders, uit Austerlitz) was de derde band en deze knalde er vol op. Lekkere muziek en een ADHD'er als zanger en de boel ging goed los (de band had ook nog eens een stuk of 80 fans meegenomen). Hierna kwam The Pinheads en de band startte met One van Metallica, het nummer liep over in Wherever I May Roam en ook deze band deed het prima. 


De voorbereidingen


Een geconcentreerde Robin

Nu waren wij eindelijk aan de beurt en je gaat toch een beetje rekenen, al wil je het eigenlijk niet. Ik schatte ons nu als derde in en met de erg sterke band Silver in het schema na ons en een nog onbekende band op het einde van de avond ging het toch wel spannend worden. Ons optreden was erg goed, op misschien twee kleine puntjes na. Sure No Something van Kiss is niet echt een nummer wat aanslaat bij het publiek en de pauzes tussen de nummers moeten wat korter. Veel reactie vanuit het publiek was er met Stil In Mij (iedereen zong mee) en met Radar Love. De The Police nummers Message in a Bottle en So Lonely zijn erg sterk, vooral ook omdat Kevin daar een uiterst geschikte stem voor heeft. Voor de rest was het een heerlijk half uurtje en we zijn als band weer een stuk gegroeid. 


Jan Rademaker in actie


Kevin Sesink Clee


De twee gitaristen

Na ons dus Silver, daar hoeven we niets meer over te zeggen, de beste band de vorige keer (en nu nog steeds) met een geweldige gitarist/zanger. Met het nummer van Jimi Hendrix speelde hij zelfs met de tanden en met de gitaar op zijn rug. Als een bekende (Nederlandse) band nog eens een goede gitarist zoekt…… Als laatste van vanavond 4Us. Ik vond dit zelf compleet waardeloos, maar dat had ook te maken met de nummers die de band speelde. Allemaal erg standaard en obligaat met als afsluiter Waterloo van Abba, pfffffffff wat een drama. Maar goed, ik zal er geen verstand van hebben want de band werd door de jury als tweede gekozen en ging dus naar de halve finale Regio West. 


Met Stil In Mij zong de hele zaal mee


Jeffrey Sesink Clee op drums


Jan en Robin

En omdat (logischerwijs) Silver natuurlijk eerste werd ging het nu nog om de keuze van het publiek. Pyramid won deze, ook dit was verwacht door de grote hoeveelheid fans die zij mee hadden genomen. Maar omdat eerst The Pinheads als tweede werd omgeroepen als publiekskeuze wisten we op dat moment al dat we waren uitgeschakeld. Jammer maar we kunnen toch heel tevreden terugkijken naar dit avontuur. De voorronde doorgekomen en meegedaan aan de regiofinale Utrecht, dat is bepaald niet verkeerd. Een hele mooie ervaring voor onze jonge honden en we hebben er allemaal veel van opgestoken. 


Veel plezier


Een hoop enthousiasme


Drie op een rij


Silver


4US


De "baas" van de Clash maakt de uitslag bekend, applaus van ons voor de winnaars
Silver kreeg de eerste prijs van de jury, Pyramid kreeg de publieksprijs.

Later werd bekend dat The Rivals een wildcard kregen voor de halve finale regio 
West (Flevoland, Noord- en Zuid Holland en Utrecht) op 25 juni in de Vorstin.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten