zondag 10 april 2016

Oceans of Slumber en My Dying Bride * Tivoli Pandora - Utrecht


Setlist Oceans of Slumber:
Winter, Suffer The Last Bridge, Solitude en Nights In White Satin.
Setlist My Dying Bride:
Your River, From Darkest Skies, And My Father Left Forever, My Body, a Funeral, Feel the Misery, Thy Raven Wings, The Prize of Beauty, Erotic Literature, To Shiver in Empty Halls, The Cry of Mankind en She Is the Dark. Toegift: Like a Perpetual Funeral en Symphonaire Infernus et Spera Empyrium.Oceans Of Slumber


Zangeres Cammie Gilbert

 Raar maar waar, ik had nog nooit in een zaal My Dying Bride bijgewoond. Wel op Graspop gezien maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik dat geen groot succes vond. Ik vind de muziek gewoonweg niet zo geschikt voor op een festival. Deze zware muziek moet je ondergaan in een wat kleinere setting én in een zaal.Allereerst was daar de support van Oceans of Slumber. Deze Texaanse band wist me behoorlijk te pakken. Wat een geweldige stem heeft deze zangeres, de muziek van deze band krijgt door haar een extra dimensie. Erg geslaagd en na afloop de elpee Winter gekocht en met de band op de foto gegaan. 

Keegan Kelly


4x zangeres Cammie Gilbert

Links staan ik, Argo en Geert


Mooi verlichte en bijna uitverkochte Pandora

Argo en ik waren met de bus naar Utrecht gegaan en troffen daar Geert. Na een paar biertjes buiten op het terras waren we mooi op tijd in de zaal en konden we behoorlijk ver vooraan staan. Nadat dus het leuke voorprogramma Oceans of Slumber was afgelopen werd de toon voor deze avond door My Dying Bride meteen gezet. Er werd namelijk gestart met Your River en From Darkest Skies dus de "stemming" zat er meteen goed in. Zanger Aaron Stainthorpe was uitstekend bij stem en ook het geluid stond vanavond erg goed afgesteld. 


Zanger Aaron van My Dying Bride


My Dying Bride

De band doet een kleine tour door Europa om het eind vorig jaar uitgekomen album Feel the Misery te promoten. De tour bestond uit 11 concerten waarvan vanavond de laatste was. Blijkbaar zijn er in Nederland genoeg die hard fans want dit was de derde avond in Nederland en de zaal was nagenoeg uitverkocht. Het eerste deel van de set zijn de nummers vooral melodieus maar vanaf het nummer The Prize of Beauty wordt het allemaal wat zwaarder. 


Zanger Aaron Stainthorpe van My Dying Bride


Hij was zeer goed bij stem

Met de heerlijke nummers The Cry of Mankind en She Is the Dark wordt de avond afgesloten, ware het niet dat de band nog terug komt voor twee toegiften. Het geweldige Like a Perpetual Funeral en het lange Symphonaire Infernus et Spera Empyrium besluiten de avond. Deze twee nummers duren samen ruim 25 minuten dus deze toegift is wel de moeite waard...... Het was een geweldige avond en voor mij was nu wel duidelijk dat het inderdaad het beste is om deze band in een zaal te "beleven". We zijn nog een tijd blijven hangen, wat merchandise gekocht van Oceans of Slumbers en uitgebreid gesproken met deze band (lees: Anthony Contreras). Was erg leuk om kennis te maken met deze symphatieke gast. Helaas zat toen het leuke avondje er weer op. 


Gave show


Veel interactie


Shaun Macgowan op keyboards en viool


Lena Abé op basgitaar


De setlist van My Dying Bride


Op de foto met Cammie


Met de band


Argo ook


Deze elpee heb ik gekocht (met de handtekeningen)Nog meer foto's:Geen opmerkingen:

Een reactie posten